Olet täällä

Tietoa kaupungista

Tule Vaasan kaupungille töihin

asuminenkesavaakanettijt.jpg
Tule Vaasan kaupungille töihin

Vaasa on yli 67 000 asukkaan voimakkaasti kasvava kaupunki ja Pohjanmaan suurin taloudellinen keskus. Vaasan kaupunki muodostaa Vaasan seudun yhdessä kuuden naapurikuntansa kanssa.

Vaasan seudulla asuu yli 114 000 asukasta. Seutu kuuluu maan voimakkaimmin kasvaviin ja parhaiten menestyviin seutuihin. 2000-luvulla seudun väkiluku on kasvanut lähes 9 000 asukkaalla ja työpaikkojen määrä noin 5 500:lla.

Vähäkyrö liittyi kuntaliitoksella Vaasaan 1.1.2013. Vaasan ja koko seudun suotuisaa kehitystä on vauhdittanut se, että Vaasan seutu on Pohjoismaiden suurin energiaosaamisen keskittymä, joka työllistää suoraan noin 11 000 ihmistä. Keskittymän suurimmat yritykset ovat Wärtsilä, ABB ja Vacon. Yhteensä energiakeskittymään kuuluu yli 140 yritystä. Energiakeskittymän tuotteista ja palveluista 80 prosenttia menee vientiin.

Vähänkyrön elinkeinorakenteen pääpaino taas on ollut palveluissa sekä teollisuudessa, jossa on keskitytty puu- ja metalliteollisuuteen. Tervajoen taajama on kasvanut Pohjanmaan autokaupan keskukseksi. Maatalous on erikoistunut viljanviljelyyn ja sikatalouteen.

Vaasa on kaksikielinen kaupunki. Vaasalaisista 69,7 prosenttia on suomenkielisiä ja noin 22,7 prosenttia ruotsinkielisiä. Muunkielisten osuus kaupungin väestöstä on 7,6 prosenttia.

Lue lisää https://www.vaasa.fi/tietoa-vaasasta

 

VAASAN EDUT

Tarjoamme työntekijöillemme monia etuja, jotka tekevät Vaasasta hyvän  paikan elää, työskennellä ja kehittyä. Vaasan kaupungin työntekijänä olet mukana kuntalaisten hyvän elämän arjessa– ja jokaisella työpäivälläsi on merkitys.
Tervetuloa joukkoon!

 

Kylläisenä jaksaa kummasti paremmin

Me tarjoamme mahdollisuuden ruokailla edullisesti henkilöstöravintoloissa ja lukuisissa muissa kaupungin toimipisteissä.

 

Liikkumaan ja kulttuurista nauttimaan

Vaasan kaupungin liikuntatoimi tarjoaa kaupungin työntekijöille Vireä Vaasa tarjottimen, jolla henkilöstölle on tarjolla moninaisia liikuntamuotoja ryhmissä ja yksilöinä. Kulttuuri tarjoaa edullisia lippuja  teatterinäytöksiin ja konsertteihin kaupungin henkilöstölle.

 

Hyvinvoinnin kulmakivenä työterveyspalvelut

Vaasan Aluetyöterveyshuollossa panostamme erityisesti ennaltaehkäisyyn. Hyvää oloa ja liikunnan riemua voit kokea mm. liikuntaryhmissä.

 

Microsoft-ohjelmistojen kotikäyttöoikeus

Vaasan  kaupungin henkilöstöllä on mahdollisuus ostaa Microsoftin ohjelmistoja kotikoneelle alennettuun hintaan.

 

Elämä on muutakin kuin työtä

Meillä pidetään huolta, että työ ja vapaa-aika ovat tasapainossa. Työajat pyritään pitämään säännöllisinä ja useilla aloilla on mahdollisuus joustaviin järjestelyihin.