Olet täällä

Tietoa kaupungista

Tontin lohkominen

Kiinteistötoimi hoitaa Vaasan asemakaava-alueilla sijaitsevien tonttien lohkomiset. Maanmittauslaitos suorittaa kaikki kiinteistötoimitukset Vaasan asemakaava-alueiden ulkopuolella sekä koko Vähänkyrön alueella.

Tontin lohkominen tulee vireille kirjaamisviranomaisen (Maanmittauslaitos) määräalaan myöntämän lainhuudon perusteella.

Tontin lohkomista voi hakea myös tontin tai sen osan omistaja. Tontin lohkomisen vireille saattamiseksi tarvitaan aina lainhuuto koko siihen alueeseen, josta tontti muodostetaan.

Tontin lohkomisessa tontti erotetaan itsenäiseksi kiinteistöksi. Tontin lohkomisessa määritellään mm. tontin rajat, pinta-ala, mahdolliset rasitteet ja osuudet yhteisiin alueisiin. Toimituksessa laaditaan pöytäkirja ja tonttikartta. Tontin rajat merkitään maastoon. Laillisesti muodostetun tontin tiedot merkitään kiinteistörekisteriin.

Tontin lohkominen tehdään tontin omistajan kustannuksella. Halvimmillaan tontin lohkominen ja rekisteröinti asiakirjakopioineen maksaa n. 1080 €, kun tontin pinta-ala on alle 2000 m2. Tontin lohkominen on luonteeltaan juridinen toimenpide ja sen käsittelyaika mm. valitusaika huomioiden on normaalisti 1-3 kuukautta.

Kiinteistötoimitushakemus (pdf)

Yhteystiedot

Tekninen virasto/ Kiinteistötoimi
Kirkkopuistikko 26 A / PL 2
65101 Vaasa

Saavutettavuus:

tekninen_virasto.jpg

Teknisessä virastossa on esteetön LE-paikka Kirkkopuistikon terveysaseman edessä sekä parkkipaikalla. Bussipysäkki on Vaasanpuistikon varrella. Esteetön sisäänkäynti Kirkkopuistikon terveysaseman pääsisäänkäynnistä tai D-sisäänkäynnistä. Esteetön WC sijaitsee 4. kerroksessa, jonne pääsee sekä portaita että hissillä. Henkilökunnalta saa apua tarvittaessa.

Location

Tekninen virasto palvelee muun muassa kiinteistö-, mittaus-, kaavoitus-, katu- ja viheralueasioissa.

 

Lisätiedot