Olet täällä

12.2.2018 - 9:08

4-vuotiaiden lasten perheillä on mahdollisuus osallistua THL:n tutkimukseen

Äiti ja lapsi pulkkamäessä
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kerää tietoa 4-vuotiaiden lasten ja perheiden hyvinvoinnista ja palvelukokemuksista. Vanhemmat saavat tutkimusmateriaalin ja voivat antaa suostumuksen tutkimukseen lapsen 4-vuotistarkastuksen yhteydessä lastenneuvolassa helmi-lokakuun välisenä aikana.

– Olisi mukava, jos Vaasassakin mahdollisimman moni 4-vuotiaan vanhempi osallistuisi tähän valtakunnalliseen tutkimukseen, toivoo Vaasan kaupungin lastenneuvoloiden osastonhoitaja Elisa Finne.

Vaasassa 4 –vuotiaita lapsia on yhteensä noin 730. Tutkimus tehdään helmi-lokakuun aikana, joten mahdollisuus osallistua tutkimukseen on noin 490 lapsella. Osallistuminen on toki vapaaehtoista.

Tämä 4-vuotiaiden lasten perheille kohdennettu Lasten terveys, hyvinvointi ja palvelut (LTH) –tutkimus on osa Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmaa (LAPE) sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa.

LTH-tutkimuksen tavoitteena on tuottaa monipuolista seurantatietoa pienten lasten ja perheiden hyvinvoinnista, terveydestä sekä palvelujen käytöstä ja palvelukokemuksista. Tietoa kerätään vanhemmilta, lastenneuvolan terveydenhoitajilta ja rekistereistä.

www.thl.fi/lth

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat