Olet täällä

16.5.2016 - 10:16

Kerro mielipiteesi Kalarannan kehittämisestä

Havainnekuva Kalaranta
Kalarannan asemakaavaluonnos nyt nähtävillä ja asukkaiden kommentoitavana. Tavoitteena on kehittää ranta-aluetta eläväksi osaksi kaupunkia niin, että alueen arvo ja merkitys säilyvät.

Asemakaavan muutos koskee Kalarannan aluetta, joka rajautuu Rantakadun, Vaasanpuistikon ja vankilan väliselle alueelle. Alueen käyttötarkoitus säilyy pääosin ennallaan. Ranta-alue säilyy pienvenesatamana ja puistomaisena julkisena kaupunkitilana.

Vesiylioikeuden rakennuksella ja vanhalla satamavahdin kopilla on kaavaluonnoksessa suojelumerkinnät. Vanhan kalahallin tilalle voidaan rakentaa yleisöä palveleva rakennus. Vesialueille on mahdollista sijoittaa ravintolalaivoja tai muita kelluvia rakennelmia.

Pysäköintiratkaisut säilyvät, ajoneuvoliikennettä rajoitetaan

Alueen pysäköintiratkaisut säilyvät nykyisellään. Rannan ajoneuvoliikennettä rajoitetaan niin, että vain välttämätön huoltoajo venelaiturialueelle sallitaan. Kevyen liikenteen rantareittiä selkiytetään.

Asemakaavan muutosluonnos on nähtävänä 12.5.–27.5.2016 kaupungin kaavoituksessa (Kirkkopuistikko 26 A, 2. krs.) sekä kaavoituksen kotisivuilla. Luonnoksesta voi antaa kommentteja ja esittää mielipiteitä kaavaluonnoksen nähtävilläoloaikana.

Asemakaavan on tarkoitus valmistua vuoden 2016 aikana, jonka jälkeen kaava-alueen rakennuslupamenettely ja toteuttaminen voi alkaa.

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat