Olet täällä

4.2.2019 - 13:42

Kulttuuriluotsitoiminta käynnistyi Vaasassa

Vaasan kaupungin kulttuuripalvelut ja Vaasan seudun yhdistysten Keikka-apu -toiminta ovat yhteistyössä lähteneet kehittämään Kulttuuriluotsitoimintaa, jonka tarkoituksena on mahdollistaa kulttuuripalveluihin osallistuminen kaikille.

Kulttuuripalvelut kouluttaa kulttuuriluotseja vierailemalla heidän kanssaan kaupungin eri kulttuurilaitoksissa. Peruskoulutuksen vapaaehtoistyöhön antaa Keikka-apu.

Keikka-apu on vapaaehtoistyötä, joka on suunnattu yli 65-vuotiaille, pitkäaikaissairaille ja äkillisesti vammautuneille aikuisille Vaasan seudulla. Toiminnasta vastaa Vaasan Seudun Yhdistykset ry.

Kulttuuriluotsit ovat koulutettuja vapaaehtoisia

Kulttuuriluotsit ovat kuntien tai järjestöjen kouluttamia vapaaehtoisia, jotka voivat lähteä esimerkiksi oman paikkakuntansa museoihin, näyttelyihin, konsertteihin tai kulttuurikävelyille kanssakulkijoiksi. Kulttuuriluotsin voi tilata itselleen, omaiselleen tai sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakkaalle Keikka-avun kautta.

Kulttuuriluotsitoiminnan tarkoituksena on mahdollistaa kulttuuripalveluihin osallistuminen kaikille: yhdessä luotsin kanssa kynnykset madaltuvat ja kulttuuritarjonnasta nauttiminen helpottuu.

Luotsit eivät ole oppaita, vaan vertaisia kulttuurin ihmettelijöitä. Syinä luotsin tarpeelle voivat olla esimerkiksi sosiaaliset, fyysiset tai taloudelliset esteet omassa ympäristössä. Kulttuuriluotsitoiminta tarjoaa seuraa sekä tukea liikkumiseen.

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat