Olet täällä

13.5.2019 - 17:04

Linnéa Claeson vierailee marraskuussa Vaasassa

Linnea Claeson
Linnéa Claeson on ruotsalainen kolumnisti, yhteiskuntavaikuttaja ja entinen ammattikäsipalloilija, joka tunnetaan ennen kaikkea Instagram-tilistään Assholesonline.

Claesonilla on lähes 300 000 seuraajaa tilillään, jolla hän tuo julki kokemaansa nettivihaa ja seksuaalista häirintää. Claeson saapuu luennoimaan aiheesta Vaasaan ja Pietarsaareen 12.-13.11.

Claeson käsittelee itseensä kohdistuneita loukkauksia huumorilla, ja hänen julkaisunsa ovatkin levinneet ympäri Pohjolaa. Hän käsittelee muun muassa feminismiä, siviilirohkeutta, tasavertaisuutta, syrjintää sekä hbtq-asioita.

- Tässä ei ole kyse minusta, vaan yhteiskunnasta. Tosiasia on se, että lähes kaikki tytöt ovat jossain vaiheessa kokeneet seksuaalista häirintää. Meillä on pitkä tie kuljettavana, mutta jos kaikki haluavat olla osallisena ja tulla tietoiseksi ongelmista, voimme luoda turvallisemman yhteiskunnan kaikille, Claeson sanoo. 

Claeson luennoi Vaasassa kulttuurikahvila Ritzissä tiistaina 12.11. sekä Pietarsaaressa Schauman-salissa keskiviikkona 13.11. Tilaisuudet järjestää Vasa Arbis ja Jakobstads Arbis. Luennot ovat maksullisia. 

Luennolle ilmoittaudutaan etukäteen osoitteissa www.vasa.fi/arbis ja arbis.jakobstad.fi.

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat