Olet täällä

5.12.2018 - 11:37

Päivitä oma ja perheesi rokotussuoja tuhkarokkoa vastaan

Hoitaja rokottaa.
Nyt sinulla on mahdollisuus saada tuhkarokkorokotus, jos rokotussuojasi on puutteellinen.

Aikuiset rokotetaan omalla terveysasemalla:
 ti 11.12. klo 14-15.30 ja to 13.12. klo 14-15.30

Rokotetta ei voi antaa, jos olet raskaana, alle 6 kk ikäinen lapselle, jos sinulla on alentunut vastustuskyky tai olet saanut rokotteesta aikaisemmin voimakkaan allergisen reaktion.

Lapsille, jotka ovat 6-12 kk ikäisiä, annetaan ylimääräinen MPR rokotus neuvolassa, jos he ovat matkustamassa Pietarsaaren seudulle tai ulkomaille.

On tärkeää, että MPR -rokotukset otetaan rokotusohjelman mukaisesti 12-16 kk ja 6 v iässä. Tämän tiedotteen painopiste on täysin vailla rokotussuojaa olevissa kuntalaisissa: niissä, jotka ovat 6 kk - 1 vuoden ikäisiä ja niissä, jotka eivät ole saaneet suositettuina aikoina neuvolassa annettuja MPR -rokotuksia.

6 kk-1 vuoden ikäisille matkaileville lapsille annetaan neuvolassa vanhempien toivomuksesta ja THL:n suosituksesta ylimääräinen MPR -rokote. Jos kyseessä on kokonaan rokottamaton lapsi, hänelle annetaan kaksi MPR -rokotusta vuoden välein (neuvolassa/kouluterveydenhuollossa). Jos kyseessä on yli 6-vuotias lapsi, joka on saanut vain ensimmäisen MPR -rokotuksen, hän saa kouluterveydenhuollossa toisen rokotuksen.

Lapsi, joka on saanut neuvolassa annettavat kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotteet ajallaan (MPR 12-18 kk iässä) ei tarvitse uutta rokotusta ennen 6 vuoden ikää. Hänen katsotaan olevan tuohon ikään saakka suojattu MPR -taudeilta.

Rokotussuojaa suositellaan kaikille, jotka suunnittelevat matkustamista Pietarsaaren seudulle tai ulkomaille.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee tuhkarokkorokotusta henkilöille, joilla on puutteellinen rokotussuoja. Suoja muodostuu sairastetusta tuhkarokosta tai kahdesta MPR rokotteesta, joiden välillä on kaksi vuotta. Tarkempaa tietoa www.thl.fi

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat