Olet täällä

1.11.2018 - 18:36

Presidentti kehui Vaasan yhteishenkeä

Presidentti Sauli Niinistö ja roiuva Jenni Haukio Vaasassa 1.11.2018
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio vierailivat Vaasassa torstaina 1.11.

Katso kuvagalleria Facebookista!

Presidenttipari aloitti vierailunsa Suvilahdessa sijaitsevasta Pohjanmaan Yrityskylästä, jossa oli meneillään kuudesluokkalaisten yrityskyläpäivä. Presidenttipari keskusteli Suvilahdessa myös Vaasan nuorisovaltuuston edustajien kanssa valtuuston toiminnasta sekä nuoria koskettavista, ajankohtaisista asioista.

Yrityskylän jälkeen presidentti Niinistö ja rouva Haukio siirtyivät Palosaarelle opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothniaan, jossa he tapasivat Vaasan kaupungin, korkeakoulujen ja seudun yritysten edustajia. Tapaamisessa keskusteltiin julkisen sektorin, korkeakoulujen ja yritysten yhteistyöstä ympäristön kannalta puhtaampien ratkaisujen kehittämisessä ja kaupallistamisessa.

- Henki Vaasassa on sellainen, että yhdessä tehdään ja autetaan toinen toistaan, esimerkiksi juurikin korkeakoulu- ja yritysmaailmassa, presidentti Niinistö kertoi.

”Vaasassa tapahtuu aina jotain uutta”

Iltapäivällä presidenttipari tapasi kansalaisia Rewell Centerissä. Tilaisuus täytti kauppakeskuksen ääriään myöten, ja tunnelma oli lämmin.

”Kahden vuoden tauon jälkeen pääsemme taas Vaasaan käymään. Ja joka kerta kun täällä olemme, havahdumme siihen, että jotain uutta on tapahtunut. Ja kaikki on tapahtunut hyvään suuntaan”, kuvaili presidentti Niinistö tunnelmiaan.

Vierailun päätteeksi presidentti Niinistö ja rouva Haukio osallistuivat Vaasan ja Seinäjoen kaupunginorkestereiden yhteiskonserttiin Vaasan kaupungintalolla. Konsertissa kantaesitettiin Leif Segerstamin sinfonia nro 319, Ihmisihme, joka on omistettu presidenttiparin pojalle Aarolle.

- Olemme menossa kuuntelemaan sinfoniaa avoimin mielin ja korvin. Tuntuuhan se jo etukäteen liikuttavalta tilaisuudelta, musiikin aikana voin varmasti nähdä sieluni silmin pojan naurun, presidentti Niinistö kertoi kansalaistapaamisessa Rewell Centerissä.

Uusimmat

18.4.2019
Avoimen varhaiskasvatuksen toimintaa karsitaan Vaasassa säästövaatimusten vuoksi. Kuningattarenpolun avoin päiväkoti lakkautetaan ja Gustavsborgin avoimen päiväkodin tiloista luovutaan 1.6.2019...