Olet täällä

29.11.2018 - 13:51

Ruusumäen päivätoiminnassa kuuluu iloinen puheensorina

Ikäihmisten päivätoiminnan kahvihetki.
Päivätoiminnassa järjestetään monipuolista tekemistä, jonka tavoitteena on tukea iäkkäiden hyvinvointia ja omatoimisuutta sekä lisätä sosiaalista kanssakäymistä. Uusimpana yksikkönä aloitti viime keväänä Ruusumäki, joka tarjoaa myös omaishoidettaville tekemistä omaishoitajan viettäessä vapaapäiväänsä.

Päivätoiminnan ohjelmaan kuuluu monipuolista kuntouttavaa ryhmätoimintaa, ruokailua ja ulkoilua. Päivätoimintaa on arkisin klo 10-16. Ryhmiä on monia erilaisia, jokainen ryhmä kokoontuu kerran viikossa.

”Tänne on niin mukava tulla!”

­– Tämä on kiva porukka, täällä huumori loistaa. Tänne on niin mukava tulla. Hoitajatkin ovat tosi mukavia! Kuunnellaan musiikkia, ja tykkään kovasti myös tanssia, kertoo asiakas Helinä Taijala.

Päivätoiminnassa Ritva Kinnuselle iloinen seura on mukavinta. – Me ollaan kaikki ystäviä. Täällä päivä menee todella nopeasti. Välillä käydään yhdessä kävelyllä, esimerkiksi kirjastossa.

– Asun tässä naapurissa. Tänne on todella mukava tulla, kuvailee Kaisu Rinkineva.

Mukavaa ja vaihtelevaa ohjelmaa toiveiden mukaan

Hoitaja Päivi Ranta-Laitila kertoo myös jumpan kuuluvan päivätoimintaan.  – Käymme Vuorikeskuksen kuntosalilla ennen lounasta. Osallistumme myös Vuorikeskuksessa järjestettäviin juhlatilaisuuksiin ja tapahtumiin.

Ranta-Laitila on työskennellyt päivätoiminnassa jo noin 10 vuoden ajan, ja pitää edelleen kovasti työstään ja ihanista päivätoiminnan asiakkaista.

– Meillä on hyvin vapaat kädet päivätoiminnan sisällön suhteen huomioiden päivän perustoiminnat, kuten ruokailut ja kahvihetket. Kuuntelemme asiakkaiden toiveita ja myös pohdimme itse, mitä voisimme yhdessä tehdä, hymyilee hoitaja Hanna Kauppinen. – Aina ei tarvitse olla jotakin tekemistä, sillä asiakkaamme nauttivat myös rauhallisista keskusteluista.

Kauppinen on toiminut noin neljä vuotta päivätoiminnassa, ja tehnyt koko työuran ikäihmisten parissa. 

Kasveja ja kirjoja hyllyn päällä.

Mukana omaishoidon asiakkaita

Päivätoiminnassa on mukana myös omaishoidettavia ikäihmisiä. Näin omaishoitajat voivat viettää rauhassa vapaapäiväänsä, kun tietävät omaisensa olevan hyvässä hoidossa mukavassa seurassa.

Hyvä tietää päivätoiminnasta

Päivätoiminta on suunnattu kotona asuville yli 65-vuotiaille vaasalaisille, joiden fyysinen, psyykkinen tai sosiaalinen toimintakyky on alentunut tai vaarassa alentua. Päivätoiminta soveltuu myös niille, jotka eivät pysty tai jaksa osallistua kodin ulkopuolisiin toimintoihin.

Päivätoimintaan voi hakea ympäri vuoden. Hakemus ja lisätietoja Ikäkeskuksen päivätoiminnasta

Ikäihminen kutoo poppanaa.

Kuvateksti: Päivätoiminnassa Kirsti Mikola kutoo poppanaliinaa.

Uusimmat