Olet täällä

6.6.2017 - 14:02

Sisäsataman laatukilpailu ratkennut

sisäsatama
Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 5.6.2017 mm. Sisäsataman laatukilpailusta, vuoden 2018 kehyksestä sekä palvelusetelipäiväkodeista.

Vaasan kaupunki järjesti yleisen ja avoimen luovutuskilpailun Sisäsataman alueella Elevaattoritornin ja Tullipakkahuoneen (Åbo Akademi – Kuntsin modernin taiteen museo) välisellä ranta-alueella kelluvan terassipaviljongin toteuttamiseksi. Kilpailuaika oli 15.2. – 15.3.2017.

Määräaikaan mennessä tuli kolme ehdotusta. Ehdotukset olivat Bryggan, Allas ja Nimetön. Jatkoneuvotteluihin hyväksyttiin Bryggan ja Allas.

Arviointiryhmä totesi, että kilpailu oli kovatasoinen. Molemmat hyväksytyt ehdotukset ovat toteuttamiskelpoisia, mutta ehdotusten yhteensovittamiseen tarvitaan vielä jatkotyöstöä kaupungin ohjauksessa.

Kaupunginhallitus päätti, että tekninen toimi jatkaa neuvotteluita ehdotusten Allas ja Bryggan kanssa. Tarkoituksena on saada hyvä kokonaisratkaisu alueelle. Alue varataan jatkosuunnittelua varten 31.5.2018 asti.

Kuvat: Arkkitehtitoimisto Aitoaho – Viljanen sekä Timo Urala Design.

sisäsatama
sisäsatama

 

 

Vuoden 2018 talouden kehys
 

Vuoden 2018 toimintamenojen talouden kehystä suunnitellaan valtion linjausten mukaan. Ennusteen mukaan valtion osuudet tulevat pienemään ensi vuonna n. 3 miljoonaa euroa. Opetus- ja kulttuuritoimen valtionosuuksien määrä on vielä epäselvä.

Kilpailukykysopimuksen mukanaan tuoma säästö leikataan kunnilta pois. Vaasan kaupunki kompensoi Kiky-sopimuksen vaikutuksia leikkaamalla 0,8 % budjetistaan kaikilla toimialoilla.

Talouden saaminen tasapainoon vuoteen 2019 mennessä alijäämän kattamisella on otettu huomioon kehyksessä. Vuoden 2017 toimenpiteeksi on esitetty 1 % säästövelvoitetta koko kaupungin toiminnoille.

Palvelusetelit käyttöön varhaiskasvatuksessa
 

 

Kaupunginhallitus päätti, että varhaiskasvatuksen palvelusetelit otetaan käyttöön Vaasassa 1.8.2018 lähtien. Alkuvaiheessa palveluseteli koskisi ainoastaan päiväkodeissa tapahtuvaa varhaiskasvatusta.

Vaasalaisille lapsiperheille palveluseteli tuo uusia vaihtoehtoja. Palvelusetelijärjestelmässä perhe valitsee, hakeeko se lapselle päiväkotipaikkaa kunnallisesta päiväkodista vai yksityisestä palvelusetelipäiväkodista. Kummassakin vaihtoehdossa perhe maksaa lapsen varhaiskasvatuksesta saman hoitomaksun, kun hoito vastaa kunnallista päivähoitoa.

Kaupungin talouteen palvelusetelillä on edullisia kustannusvaikutuksia, sillä kuluiltaan se on verrattavissa omaan kunnalliseen palveluntuotantoon.

Lue lisää palvelusetelistä täältä.

Uusimmat