Olet täällä

4.6.2019 - 11:38

Vaasa liputtaa yhdenvertaisuuden puolesta Pride-viikolla

Sateenkaarilippu
Vaasassa vietetään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia edistävää Pride-viikkoa 10.–16.6. Vaasan kaupunki nostaa koko viikon ajaksi sateenkaariliput salkoon keskustan kävelykadulla.

Pride-tapahtuman tarkoitus on muistuttaa yhtäläisten oikeuksien kuuluvan kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolesta riippumatta.

- Yksi kaupungin tärkeistä tehtävistä on yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien sekä näistä perusoikeuksista rakentuvan hyvinvoinnin edistäminen. Haluamme, että Vaasa on kaikille tasa-arvoinen ja turvallinen paikka asua, sanoo Vaasan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Maria Tolppanen.

Pride-tapahtuman järjestää Vaasan Seta ry. Lisätietoa ohjelmasta löytyy yhdistyksen sivuilta http://fi.vaasanseta.fi/.

Tasa-arvon toteutumista selvitetään syksyllä

Vaasan kaupunki aloittaa ensi syksynä selvitystyön siitä, miten tasa-arvo ja yhdenvertaisuus toteutuu käytännössä kaupungin eri palveluissa
- Tähän työhön otetaan mukaan myös asukkaita ja järjestöjen edustajia, kertoo kehittämissuunnittelija Marjo Hannu-Jama Vaasan kaupunkikehityksestä.

Vaasa oli vuonna 2018 pilottikuntana valtakunnallisessa Rainbow Rights –hankkeessa, jonka avulla on tuettu muun muassa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnittelua. Vaasan kaupungin henkilökunnalle on järjestetty aiheesta työpajoja ja koulutuksia.

- Hanketyöllä on vahvistettu tietoisuutta sukupuolen monimuotoisuudesta ja yhdenvertaisesta kohtaamisesta esimerkiksi asiakaspalvelutilanteissa, kertoo Hannu-Jama.

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat