Olet täällä

14.8.2018 - 16:04

Variskan yhtenäiskoulua suunnitellaan yhdessä

Vaasan kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 13.8.2018 muun muassa Vanhan Vaasan koulun siirrosta Variskalle, nuorten ehkäisyvälineiden maksuttomuudesta ja museoiden kokoelmien säilytyksestä.

Vanhan Vaasan koulu on niin huonossa kunnossa, ettei sitä kannata enää korjata. Tilatarveselvitysryhmä esitti, että uusi koulu kannattaa rakentaa Variskan koulun yhteyteen, jolloin syntyy vuosiluokkien 1-9 yhtenäiskoulu. Vanhan Vaasan oppilasmäärä ei ole lähivuosina nousemassa ja yläkoulun yhteydessä tiloja voidaan jakaa tarpeen mukaan joustavasti. Tilahallintoryhmä hyväksyi esityksen toukokuussa ja kasvatus- ja opetuslautakunta kesäkuussa.

Lisää selvitystä tarvitaan vielä piharatkaisuista, kulkujärjestelyistä sekä saattoliikenneratkaisuista. Hankkeen alustava kustannusarvio on noin 7,7 miljoonaa euroa. Hankkeesta tehdään seuraavaksi tarkempi hankesuunnitelma ja aikataulu.

- Jos asia menee hyvin eteenpäin, on uusi koulu voisi olla valmis noin 3 vuoden kuluttua. Hankesuunnittelussa on tärkeää, että mukana on myös oppilaita ja vanhempainyhdistyksen edustusta, sanoo sivistystoimenjohtaja Christina Knookala.

Kaupunginhallitus hyväksyi tilatarveselvityksen hankesuunnitelman pohjaksi äänin 9-2.
 

Alle 25-vuotiaden ehkäisyä halutaan parantaa
 

Valtuustoaloitteessa (Filip Slotte, rkp) sekä kuntalaisaloitteessa toivotaan ilmaista ehkäisyä kaikille alle 25-vuotiaille vaasalaisille. Ilmainen ehkäisy on joissakin kunnissa vähentänyt raskauden keskeytyksiä ja sukupuolitauteja.

Ilmainen ehkäisy toisi kustannuksia noin 300 000 euroa vuodessa, sillä työhön pitäisi palkata myös terveydenhoitajia. Raskauden keskeytyksiä tehdään Vaasan sairaanhoitopiirissä huomattavasti muuta maata vähemmän.

Sosiaali- ja terveyslautakunta ehdottaakin korvaaviksi toimenpiteiksi muun muassa ehkäisyn tarjoamisen tehostusta raskauden keskeytyksen ja synnytyksen jälkeen, ilmaisten kondomien saatavuuden lisäämistä kouluterveydenhuollossa sekä seksuaalikasvatuksen lisäämistä osana opetussuunnitelmaa.

Kaupunginhallitus hyväksyi sosiaali- ja terveyslautakunnan ehdotuksen. Asia käsitellään vielä kaupunginvaltuustossa.
 

Museoiden kokoelmille uudet säilytystilat
 

Vaasan kaupungin museoiden kokoelmat käsittävät muun muassa runsaat 70 000 kulttuurihistoriallista esinettä, yli 100 000 luonnontieteellistä näytettä ja 300 hyllymetriä arkistomateriaalia. Museokokoelmien taloudellinen arvo on huomattava ja ne muodostavat merkittävän osan suomalaista kulttuuriperintöä.

Kokoelmat on säilytetty tähän mennessä kymmenissä eri paikoissa. Tavoite on saada kokoelmat yhteen hyvään ja turvalliseen tilaan.

Kaupunginhallitus hyväksyi museoiden kokoelmahallintotilojen tarveselvityksen hankesuunnittelun pohjaksi. Hankkeen laajuus ja rahoitus sekä toteutuksen ajoitus ratkaistaan hankesuunnitelman yhteydessä.

 

Katso esityslistat ja pöytäkirjat: www.vaasa.fi/paatoksenteko/esityslistat-ja-poytakirjat

Uusimmat