Olet täällä

Tietoa kaupungista

Vaakuna ja logo

Vaasan kaupungin virallinen tunnus perustuu Vaasan vaakunaan. Vaakunan kuva-aihe, Vaasa-suvun tunnus, periytyy vuodelta 1611.

Vaasan vaakunan nykyinen muoto on pysynyt samankaltaisena vuodesta 1918. Vaakunaan liitettiin tuolloin Akseli Gallen-Kallelan suunnittelema vapaudenristi - itsenäisen Suomen vanhin kunniamerkki - kiitoksena ja muistona ajasta, jolloin Vaasa toimi Suomen pääkaupunkina 29.1.-3.5.1918 kansalaissodan aikana.

Kaupungin vaakunan käyttöoikeutta voi pyytää kaupungin Graafisista palveluista.

 

Vaakunta

Vaasan kaupungin ilme on energinen, erottuva, dynaaminen, kaunis, toimiva, moderni ja menevä. Sen sydämenä toimii Aallokko-logo, jonka aallot toistuvat markkinointituotteissa, -materiaaleissa, messuosastolla, lehdissä sekä www-sivuilla. Ilmeen ovat suunnitelleet Tom Holmberg ja Ilmo Valtonen DesignIlmoValtonen Oy:stä.

Vaasan logo

 

Vaasan imagon kehittämiseen voivat osallistua kaikki vaasalaistahot; niin yksityiset henkilöt, yhdistykset, yritykset, tapahtumien järjestäjät ja muut yhteisöt. Imagotyön tekemistä varten on tuotettu erilaista markkinointimateriaalia.

Visuaalisen ilmeen elementit muodostuvat

  • Aallokko-logosta
  • Väri- ja kuvamaailmasta

 

Kaupungin Graafinen ohjeisto (pdf)

Materiaalia voit tilata sähköpostin liitteenä tai pyytämällä käyttäjätunnuksen ja salasanan kaupungin Graafisista palveluista.