Olet täällä

Tietoa kaupungista

Logo ja vaakuna

Vaasan kaupungin virallinen tunnus perustuu Vaasan vaakunaan. Vaakunan kuva-aihe, Vaasa-suvun tunnus, periytyy vuodelta 1611.

Vaasan kaupungin visuaalisessa ilmeessä on tilaa ja happea, se ei vanhene käsiin, ja on digimaailmassa sekä sosiaalisessa mediassa enemmän kuin kotonaan. Tunnus muodostuu pelkistetystä tekstilogosta, joka on selkeä, ilmava ja ystävällinen. Piste tunnuksen perässä on vahva statement: ”Vaasassa on kaikki.” Perustunnusta käytetään pääsääntöisesti kaikessa kaupungin visuaalisessa viestinnässä ja markkinoinnissa. 

 

 

vaasa_vasa_logo_varillinen.jpg

 

Tunnuksesta on tehty myös markkinoinnillinen versio, jossa tunnuksen yksittäinen kirjain voi korvautua ilmettä varten piirretyillä kuvasymboleilla, ts. piktogrammeilla. Tyyni ja vakaa perustunnus rikastuu ja saa uusia merkityksiä kuvasymbolien kautta.

Vaasan seudun värit perustuvat kolmeen viestintästrategian pääviestiin: meri, intohimo ja energia. Päävärinä on merellinen tummansininen. Kullekin viestille on määritelty oma väriparinsa, jota käytetään yhdessä päävärin kanssa.

Vaasan kaupungin ja seudun ilme muodostui uniikilla ja yhteisöllisellä tavalla yhdessä seudun asukkaiden ja kaupungin työntekijöiden kanssa. Ilmeen toteuttajana on Zeeland Family ja suunnittelusta vastasi luova suunnittelija Sanna Rantakoski.

Me kaikki yhdessä rakennamme Vaasa-brändiä, niin asukkaat kuin yrityksetkin!

Visuaalisen ilmeen elementit muodostuvat

  • Logosta
  • Symboleista
  • Väri- ja kuvamaailmasta

 

Kaupungin logot voit pyytää kaupungin Graafisista palveluista graafisetpalvelut@vaasa.fi.

 

Vaasan vaakunan nykyinen muoto on pysynyt samankaltaisena vuodesta 1918. Vaakunaan liitettiin tuolloin Akseli Gallen-Kallelan suunnittelema vapaudenristi - itsenäisen Suomen vanhin kunniamerkki - kiitoksena ja muistona ajasta, jolloin Vaasa toimi Suomen pääkaupunkina 29.1.-3.5.1918 sisällissodan aikana.

Kaupungin vaakunan käyttöoikeutta pitää pyytää kaupunginjohtajalta

 

Vaakunta