Olet täällä

Koe Vaasa

Vaasa Wildlife Festival

Kansainvälinen Vaasa Wildlife luontoelokuvafestivaali järjestetään Vaasassa joka toinen vuosi. Ensimmäisen kerran festivaali järjestettiin vuonna 2002. Tähän mennessä festivaalilla on esitetty yli 1300 luontoelokuvaa 75 maasta.
white_wolves-ghosts_of_the_arctic_photo_by_gulo_film_oliver_goetzl_wolves_at_the_den.jpg

kuva: Oliver Goetzl


Kansainvälinen Vaasa Wildlife luontoelokuvafestivaali tuo 26.-30.9.2018 Vaasaan maailman parhaimpia luontoelokuvia sekä niiden tekijöitä.

Festivaalilla halutaan muun muassa lisätä tietoisuutta luonnosta ja ympäristöstä sekä edistää ympäristönsuojelua ja vuoropuhelua ympäristöasioista ihmisten, järjestöjen, alan elokuvafestivaalien ja maiden välillä. Festivaali tarjoaa myös suomalaisille luontoelokuvien tekijöille mahdollisuuden verkostoitua kansainvälisten elokuvalevittäjien kanssa.

 

Tämänvuotisen festivaalin kilpailuelokuvien haku oli avoinna toukokuun alkuun saakka. Kilpailu on tarkoitettu vuonna 2016 valmistuneille tai sitä uudemmille luontoelokuville, jotka kertovat luonnon monimotoisuudesta ja ihmisten toiminnan vaikutuksista ympäristöön. Elokuvien toivotaan myös kuvaavan ilmastonmuutosta ja sen vaikutuksia sekä tuovan esiin erilaisia kestävän kehityksen energiamuotoja ja niiden käyttöä. Kaikki osallistuvat elokuvat ovat uusia tuotantoja ja ne lähtevät festivaalin jälkeen kansainväliseen levitykseen.

 

Tänä vuonna kilpaillaan sarjoissa: luonnontieteelliset elokuvat, ympäristönsuojeluelokuvat, pohjoismaiset elokuvat, lyhytelokuvat, vedenalaiset elokuvat ja tieteelliset elokuvat. Erikoispalkinto myönnetään kategorioissa ilmastonmuutos, energia, animaatiot ja tuomariston valinta. Festivaalin teemamaa on tänä vuonna Kiina.

 

Loppukilpailuun selvinneet elokuvat arvioi ja voittajat valitsee kansainvälinen tuomaristo.

 

filming_kvarken_christoph_hauschild_wild_baltic_ep3_from_finland_to_sweden_photo_by_vesa_heinonen.jpg

kuva: Vesa Heinonen

 

Elokuvia pääsee katsomaan ilmaiseksi

 

Loppukilpailuun päässeet elokuvat näytetään yleisölle ilmaiseksi. Elokuvanäytösten ohella festivaalin ohjelmassa on myös elokuvantekijöiden puheenvuoroja ja paneelikeskusteluja. Lisäksi pidetään mediatyöpajoja vaasalaisille koululaisille, valokuvanäyttelyitä ja retkiä muun muassa maailmanperintöalueelle.

 

Päätapahtumapaikkoina toimivat tuttuun tapaan Kulttuuritalo Fanny ja Vaasan kaupunginkirjaston Draama-sali. Elokuvia näytetään myös lähikirjastoissa, kouluissa, palvelutaloissa ja vankilassa. Tapahtumat ovat yleisölle maksuttomia ja avoimia.

Vaasa Wildlife Festivalin ohjelman löydät täältä 

Katso myös: https://www.facebook.com/vaasawildlifefestival/