Olet täällä

Tietoa kaupungista

Vaasan kaupungin kesäsomettajat

Kuva kesäsomettaja
Vaasan kaupungin viestintä ja Visit Vaasa ottivat ensi kertaa töihin kesäsomettajia kesällä 2016. Sankasta hakijajoukosta valittiin kahdeksan yli 14-vuotiasta nuorta kesätyöhön, jota ei aiemmin ollut. Viime kesänä paljon positiivista palautetta sosiaalisessa mediassa saavuttaneet kesäsomettajat ovat myös tänä kesänä tärkeä osa kaupungin sosiaalisen median kautta tapahtuvaa viestintää. Kolme 18-19-vuotiasta kesäsomettajaa työskentelee kaupungin palveluksessa jokainen noin kuukauden kerrallaan aina kesän loppuun saakka. Heidän kesätyönsä koostuu kaupungin eri sosiaalisen median kanavien päivittämisestä ja uuden sisällön suunnittelemisesta.
Hovioikeuden ranta
Hietasaari

 

Tori
Ranta

 

Nyt kesäsomettajat haluavat viedä somettamisen uudelle tasolle ja ryhtyä kesäisen Vaasan taltioinnin lisäksi myös uudenlaiseen vuorovaikutukseen vaasalaisten nuorten kanssa. Nuoret pyritään saamaan kesäsomettajan tavoin mukaan ideoimaan kesätekemistä ja fiilistelemään kesäistä Vaasaa. Etenkin pikaviestipalvelu Snapchat mahdollistaa sen, että kesäsomettaja pystyy kommunikoimaan suoraa vaasalaisten nuorten kanssa ja saamaan heiltä palautetta ja päivitysideoita.

Jo työhaastattelussa minulta kysyttiin millaisia ideoita ja osaamista minulla olisi annettavissa kaupungin some kanaviin ja mainitsin videoiden tuottamisen sekä ”piilotettujen helmien” eli paikkojen, jotka ovat mielenkiintoisia, mutta mistä moni ei tiedä, esittelyn. Haluaisin saada nuoria mukaan vuorovaikutukseen kaupungin kanssa mm. livelähetysten sekä kesägallupien avulla. Näin saadaan nuortenkin mietteitä esille ja niitä pystytään hyödyntämään nuorten asioiden sekä sosiaalisen median kanavien kehittämisessä, ensimmäinen kesäsomettaja Janina Hietamäki kertoo.

Seuraa kesäsomettajien matkaa: #kesäsomettajavaasa tai www.vaasa.fi/kesäsomettaja

Instagramissa @VaasaVasa ja Facebookissa @vaasankaupunki

Kuva kesäsomettaja