Olet täällä

Tietoa kaupungista

Waltti-kortti

Waltti matkakortti Vaasa
Waltti-lippujärjestelmä

Mikä on Waltti-kortti?
Vaasan joukkoliikenteessä käytetään Waltti-matkakorttia. Waltti-kortin voi hankkia kolmesta eri myyntipisteestä.
Waltti-matkakortti on valtakunnallinen ja sillä voi matkustaa myös muissa kaupungeissa, joissa on käytössä Waltti-järjestelmä.

Mistä Waltin voi ostaa?
Waltti-korttien myynti- ja latauspisteet:

- Wasa Citybus asiakaspalvelupiste, Ylätori 4 (Rewell Center) www.wasacitybus.fi  
- Kansalaisinfo, Kirjastonkatu 13 http://www.vaasa.fi/tuottajat/yhteispalvelu-vaasa-kansalaisinfo  
- Yhteispalvelu Vähäkyrö, Vähäkyröntie 11 www.vaasa.fi/palvelupiste/yhteispalvelu-vahakyro
- R-kioskit (vain korttien lataus, ei korttien myyntiä), Rewell Center, Kauppapuistikko, Vöyrinkaupunki, Vetokannas ja Huutoniemi
- Waltti-verkkokauppa kauppa.waltti.fi

Mitä Waltti-kortti maksaa?
Uusi kortti maksaa 5 euroa. Kortteja ei lunasteta takaisin.

Miten Waltin nettikauppa toimii?
Nopeaan ja helppoon lisälautaukseen on avattu uusi nettikauppa, jossa voit ladata matkakorttia pelkästään matkakortin numerolla tai rekisteröimällä käyttäjätilin. Tiliin voi yhdistää useita kortteja, jolloin kortit ovat aina heti käytettävissä ja suoraan ladattavissa. Waltti-kaupan käyttö on kehitetty sekä mobiililaitteelle että työpöytäselaimelle. Uusia matkakortteja ei voi ostaa uudesta nettikaupasta, vaan etusivulta löytyy linkki edelliseen palveluun. Netissä ladattu tuote siirtyy kahden tunnin kuluttua latauksesta kortille. Tuote aktivoituu kortille, kun sitä käytetään bussissa ensimmäistä kertaa latauksesta.

Huom! Vanhasta nettilataukset.waltti.fi -osoitteesta voi enää tilata uuden kortin (ja ladata ainoastaan sen). Lisälatausmahdollisuus ja kaikki muut ominaisuudet ovat poistuneet sekä valitettavasti sitä myötä myös asiakkaiden tallentamat tiedot. Uuteen kauppaan pitää kirjautua uusilla tunnuksilla tai kortin voi ladata kirjautumatta. Kirjautuneena voi kuitenkin lisätä perheen/talouden kortit yhden tunnuksen alle vanhan verkkokaupan tapaan.

Ohjeet nettikauppaan

Miten valitsen vyöhykkeet?
Kanta-Vaasan alueen sisällä matkustaessa valitaan vyöhykkeet A-A. Vähänkyrön alueelle matkustettaessa valitaan vyöhykkeet A-C. Kausilipulle valittujen vyöhykkeiden ulkopuolelle ei voi matkustaa, mutta kortille ladatulla arvolla voi matkustaa vyöhykkeeltä toiselle. Kerro asiasta kuljettajalle, jolloin kuljettaja valitsee vyöhykkeet sekä veloittaa arvolipusta oikean summan.

Miksi nettilataamisen aktivointi ei aina onnistu heti bussissa?
Onko maksu suoritettu loppuun saakka? Sähköpostiisi lähetetään kuitti onnistuneesta latauksesta, kun maksu on suoritettu. 
Onko kortti ladattu klo 22.00 jälkeen? Voi olla, että tiedot eivät ole päivittyneet rahastuslaitteen linjakiertoon heti aamusta, vaan päivittyvät vasta päätepysäkillä.
Kortti saattaa olla rikki tai netissä on ladattu eri numeroinen kortti kuin mitä käytetään.
Huomioithan, että nettilatauksella tehty ostos täytyy aktivoida kortille 30 päivän kuluttua ostohetkestä.

Voinko käyttää puolisoni kanssa samaa korttia?
Waltti on henkilökohtainen kortti. Henkilökohtaisella kortilla olevalla arvolla voi kuitenkin matkustaa useampi samaan tai alempaan ikäryhmään kuuluva henkilö. Esimerkiksi vanhempi voi maksaa lapsensa matkan omalla arvokortillaan, mutta silloin lapsenkin matkasta veloitetaan aikuisen arvon hinta.

Mitä hyötyä on henkilökohtaisesta Waltti-kortista?
Henkilökohtaisen kortin pystyy sulkemaan katoamistilanteissa eli löytäjä ei voi matkustaa toisen kortilla. Myös käyttämättömät matkat ja arvo siirtyvät uudelle kortille, kun vanha kortti suljetaan palvelupisteellä. Uusi kortti maksaa 5 euroa.

Miten Waltti toimii?
Waltille voi ladata aikaa tai arvoa bussimatkoihin. Kortilla voi samanaikaisesti olla sekä kausi- että arvolippu, jolloin kausituote aktivoituu automaattisesti ensin. Bussissa laitat kortin bussikuskin vieressä olevaa kortinlukijaa vasten, jolloin kortilta vähentyy matkan hinnan verran arvoa. 

Mitä Waltilla matkustaminen maksaa?
Katso hintatiedot kohdasta Liput ja myyntipisteet

Miten voin tarkistaa, paljonko arvoa / aikaa kortillani on jäljellä?
Waltti-asiakkaat voivat nyt halutessaan ottaa käyttöönsä Waltti-kortinlukija -mobiilisovelluksen, jolla voi kätevästi ja nopeasti tarkastaa Waltti-matkakortin tai kertakortin voimassaolotiedot
Waltti-kortinlukija -sovellus on ilmainen ja sen voi ladata käyttöönsä Google Playssa. Sovellus toimii NFC-toiminnan omaavissa ja Android-käyttöjärjestelmää käyttävissä puhelimissa ja tableteissa.
Waltti-kortinlukija näyttää voimassaolevat kaudet, jäljellä olevan arvon, viimeisen arvolipun sekä edelliset matkat matkakortilta, kun NFC-puhelimella koskettaa korttia.
Sovelluksella voi myös lähettää itselleen sähköpostiin kuittitiedot viimeisimmästä arvolipusta.

Myös bussin kortinlukija näyttää kortilla jäljellä olevan arvon / ajan.

Waltin verkkokaupassa näet tallennettujen korttien arvon / ajan. Kun lataat netissä arvoa / aikaa, huomioithan, että ladattu summa ei näy heti verkkokaupassa, vaan kortti tulee aktivoida ensin bussin rahastuslaitteessa tai palvelupisteellä.

Käykö Waltti kaikkiin bussilinjoihin Vaasassa? 
Waltti-kortilla voi matkustaa Vaasan sisäisessä liikenteessä linjoilla 1-5 ja 7-15 sekä erikoisvuoroilla E1-E4. Waltti-kortti käy myös palvelubusseissa 1, 2 ja 3.
Waltilla voit matkustaa Vähäänkyröön Wiik&Strömin liikennöimällä linjalla 40. Arvokortilla matkustaessasi muista mainita tästä kuskille, niin kuski valitsee oikeat vyöhykkeet. 
Waltti-liput eivät ole käytössä vammaispalveluiden kuljetuksissa.

Kuinka kauan ladattu arvo on voimassa?
Kortille ladatulla arvolla ei ole käyttöaikaa. Waltti-kortin tekninen käyttöikä on kahdeksan vuotta, mutta itse arvo ei vanhene, vaan se voidaan siirtää uudelle kortille.

Lue lisää www.waltti.fi !