Ohita valikko
Koululaiset temppuilevat koulun pihalla

Harrastamisen Vaasan malli

Vaasan kaupunki toteuttaa Harrastamisen Suomen mallin mukaista harrastustoimintaa, jonka tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia mahdollistamalla jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

Harrastustarjonta valitaan lasten ja nuorten toiveiden mukaan säännöllisesti toteutettavan valtakunnallisen kyselyn avulla. Toimintamalli suunnitellaan ja rakennetaan yhdessä harrastuksia tuottavien tahojen kanssa.

Harrastustoimintaa toteuttavat yhteistyössä Vaasan kaupungin nuorisopalvelut, perusopetus, muut harrastustoimintaa tarjoavat kaupungin yksiköt, kuten esimerkiksi Taikon sekä yhteistyökumppanit; 4H-yhdistykset ja Royals Juniors ry.

Harrastamisen Vaasan mallia koordinoi nuorisopalvelut. Harrastamisen Suomen malli kirjattiin nuorisolakiin vuoden 2023 alusta.

Ilmoittaudu mukaan harrastuksen järjestäjäksi!

Tule mukaan harrastamisen Suomen mallin kumppaniksi järjestämään harrastustoimintaa Vaasassa.

Suomen mallin harrastustoiminta järjestetään yhteistyössä järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa. Toimintamalli suunnitellaan, rakennetaan ja kokeillaan yhdessä harrastuksia tuottavien tahojen kanssa.

Kumppaneiksi haetaan harrastustoimintaa järjestäviä seuroja, järjestöjä, yrityksiä ja toimijoita liikunnan, kulttuurin tai muun lapsille ja nuorille suunnatun toiminnan saralta.

Harrastamisen Suomen mallin harrastuksia tarjoavat toimijat voivat ilmoittaa yhteystietonsa  valtakunnalliselle Harrastamisen Suomen malli -sivuston Harrastuksen järjestäjät -listalle.

Lasten ilmoittaminen mukaan harrastuksiin

Harrastamisen Suomen mallin mukaista maksutonta harrastustoimintaa järjestetään suomen- ja ruotsinkielisessä perusopetuksessa, Vaasan kristillisessä koulussa sekä Vasa Övningsskolan:ssa.

Toimintaan ilmoittaudutaan mukaan suoraan koulujen kautta, ja koulut tiedottavat toiminnasta suoraan perheille wilmassa.

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

Harrastuskoordinaattori Anne Lamminen

Sähköposti