Ohita valikko

Huutoniemi, Asevelikylä, Purola, Teeriniemi, Melaniemi

Huutoniemi eli “Hutski” on saanut tarinoiden mukaan nimensä asukkaiden huudettua lautturilta kyytiä vastarannalta. Asevelikylä on tunnettu rintamamiestaloistaan ja Edvininpolustaan. Purolassa uusi ja vanha asutus kohtaavat tunnelmallisella tavalla.

Huutoniemi

Huutoniemi on Vaasan vanhimpia omakotialueita, ja etäisyyttä keskustaan noin kolme kilometriä. Rauhallisella alueella on helppo suunnistaa ruutukaavan ansiosta, ja alueen keskeltä löytyvät monipuoliset palvelut, muun muassa Kotipizza, R-Kioski, K-Market, K-Supermarket, Kuninkaan apteekki, ravintola Kitupiikki, ala-aste, kaksi päiväkotia sekä avoin päiväkoti.

Kohtaamispaikka Huudissa, entisessä Huutoniemen kirjaston tilassa, Huutoniemen koulun kellarikerroksessa toimivassa yhteistilassa on tarjolla sekä kirjaston että nuorisopalveluiden toimintaa. Tila on tarkoitettu kaikenikäisille huutoniemeläisille.

Huutoniemen komean, vuonna 1964 valmistuneen betonisen kirkon on suunnitellut Aarno Ruusuvuori.

Huutoniemellä sijaitsee myös suojeltu Aaltopuiston asuinalue sekä ammattikorkeakoulu Novian sosiaali- ja terveysalan yksikkö.

Asevelikylä

Asevelikylä sai alkunsa, kun kaupunki etsi rintamalta palaaville miehille sopivaa paikkaa perustaa oma koti. Vaasan kaupungintalolla pidettiin Akseli Rodénin johdolla kokous, jossa perustettiin yhdistys Vaasan rakentajat ry, jonka tehtävänä oli rintamalta palanneiden asuttamisessa auttaminen.

Myöhemmin, kun suurin osa taloista oli saatu valmiiksi, Vaasan rakentajat ry muutti nimensä vuonna 1951 Jukolan rakentajat ry:ksi, koska Kiemuratietä lukuun ottamatta teiden nimet Asevelikylässä tulevat Aleksis Kiven teoksesta Seitsemän veljestä (1870). Yhdistys keskittyi alueelle muuttaneiden asukkaiden auttamiseen ja neuvomiseen. Viimeiset alueen talot valmistuivat vuoteen 1956 mennessä. Asevelikylä valittiin valtakunnallisessa kilpailussa vuoden kaupunginosaksi vuonna 2012, aktiivin asukastoiminnan ansiosta.

Melaniemi

Erityisen omaleimaista Melaniemen alueella on Mustikkamaan metsäalueen luonto, josta löytyy monenlaisia kasveja ja luontotyyppejä. Alueella on harvinaisiakin kasveja ja vanha kuninkaantie, sekä luonto-/lenkkeilypolku. Talvisin tältä polulta löytyy hiihtolatu. Melaniemen monet metsäpolut houkuttelevat mm lenkkeilijöitä ja maastopyöräilijöitä, joten virkistäviä ulkoilumahdollisuuksia löytyy.

Melaniemi on turvallinen ja rauhallinen asuntoalue, jossa on useampiakin lasten leikkipuistoja ja pallokenttä, jolla talvisin pääsee luistelemaan. Kadut ovat pääosin lyhyitä ja päättyviä, joka vähentää liikennettä ja lisää turvallisuutta. Näiden asioiden ansiosta alue sopii erityisen hyvin myös lapsiperheille.

Moni omakotitaloasukas on kehunut varsinkinkin alueen sopivia tonttikokoja, rauhallisuutta ja palveluiden läheisyyttä, koska Melaniemessä on oma kauppa ja myös Huutoniemen palvelut lähellä

Melaniemessä nautitaan rauhallisuudesta ja luonnon läheisyydestä. Erityisesti Mustikkamaan lenkkeilypolut ja Itä-Melaniemen leikkipuistot. Kråklundista löytyy myös golfkenttä.

Melaniemen alueella toimii Melaniemi-yhdistys ry, joka ajaa Melaniemen asukkaiden asioita ja järjestää tapahtumia alueella.

Purola

Purola viehättää vehreydellään ja puistoillaan. Idyllisellä omakotialueella uusi ja vanha alue ovat sulautuneet hyvin toisiinsa, ja asukkaat kehuvat kylämäistä tunnelmaa ja yhteisöllisyyttä. Purolan asukasyhdistys järjestää tapahtumia leikkipuistossa ja Paukkulanpuistossa. Purolassa turvallinen ja rauhallinen tunnelma yhdistyy keskeiseen sijaintiin.

Purola on Vaasan vanhimpia omakotialueita, mutta sinne on viime vuosina rakennettu myös uudempaa asutusta. Alueen asemakaava on vuodelta 1942. Purola liitettiin Vaasaan 1935. Purolasta on keskustaan noin 3 kilometriä. Purola sijaitsee kuitenkin hyvien ulkoilumahdollisuuksien lähellä, mm. Edvininpolku ja Ämmänmäki.

Teeriniemi

Teeriniemi on 1970-luvun lopussa perustettu asuinalue, jossa on sekä omakotitaloja, rivitaloja että kerrostaloja. Teeriniemeltä on keskustaan noin 4 kilometriä.

Teeriniemellä on pommisuojaan tehty urheilusali. Teeriniemi sijaitsee hyvien ulkoilumahdollisuuksien, kuten Ämmänmäen lähellä.

Palvelumme alueella