Ohita valikko
Vanhan Vaasan rauniot

Ristinummi, Haapaniemi ja Vanha Vaasa

Vaasan palosta selvisi vain muutama rakennus, joista yksi toimii nykyään museona. Vanhassa Vaasassa sijaitsee edelleen Pyhän Marian kirkon rauniot. Haapaniemi eli “Hapski”, Vanha Vaasa eli “Vanhis” ja Ristinummi eli “Nummi” on eri-ikäisten niin kerros- kuin omakotiloissakin asuvien asuinaluetta.

Ristinummi

Ristinummi alkoi kehittyä 1970-luvulla ja kaupunginosassa pidettiin asuntomessut vuonna 1975. Ristinummella sijaitsee mm. Variskan koulu ja kaupallisia palveluita. Kivenheiton päässä sijaitsevat kaupungin vedenottamo Pilvilampi ja läheiset luontoalueet.

Ristinummella toimii Setlementin aktiivinen kylätalo ja serakuntakeskus palveluineen ja kerhotoimintoineen.

Pohjois-Ristinummi sijaitsee rauhallisella ja luonnonläheisellä paikalla muutaman kilometri itään Vaasan keskustasta. Harrastusmahdollisuuksia alueella on paljon. Nummen koulun kentällä luistellaan ja pelaillaan talvella. Kesäisin siellä harrastetaan kaikenlaisia pallopelejä. Hyvät hiihtoladut ja pururadat houkuttelevat ulkoilijoita. Nummen mäki taas on suosittu pulkkamäki ja ulkoilualue.

Ristinummelta löytyy kaikille asukkaille hyvät palvelut.

Haapaniemi

Vanha Vaasa

Vanha Vaasa sijaitsee noin seitsemän kilometrin päässä keskustasta. Vaasan kaupunki sijaitsi nykyisen Vanhan Vaasan alueella aina vuoden 1852 Vaasan paloon saakka, jolloin kaupunki siirrettiin nykyiselle paikalleen. Siellä sijaitsevat myös Korsholman linnanrauniot.

Vanhassa Vaasassa on edelleen nähtävissä muun muassa palossa vaurioituneen, 1400–1500-luvulla rakennetun Pyhän Marian kirkon rauniot sekä nykyisin museona toimiva kauppias Abraham Wasastjernan kivitalo, joka ainoana yksityisasuntona selvisi Vaasan palosta. Vanhassa Vaasassa sijaitsevat myös alun perin hovioikeudeksi vuonna 1786rakennettu Mustasaaren kirkko sekä Vanhan Vaasan sairaala. Kaupungissa oli myös triviaalikoulu, jota kävi muun muassa J. L. Runeberg. Koulun rakennus sijaitsi kirkon läheisyydessä.

Eteläpuolella Vanha Vaasan Runsorin vastaisella rajavyöhykkeellä toimi sotavankien kurileiri 24. Vanhan Vaasan alueella sijaitsi myös Korsholman linna, mutta se oli raunioitunut jo kauan ennen Vaasan paloa ja rauniotkin jääneet maaherran uuden virkatalon alle.

Historiakohteiden ohella Vanha Vaasa on viehättävä asuinalue.

Palvelumme alueella