Ohita valikko
Skeittaajat

Suvilahti ja Korkeamäki

Suvilahti toimi asuntomessualueena vuonna 2008. Täältä löydät myös Vaasa Arenan, jossa jääkiekon SM-liigassa pelaava Vaasan Sport saa aikaan väkeviä urheiluelämyksiä! Korkeamäki eli Korkkari on asuinpaikka lähellä keskustaa ja palveluita.

Suvilahti

Asuntorakentaminen alkoi Suvilahdessa 1969, ja alue oli myös vuoden 2008 upeiden asuntomessujen pitopaikka.

Liikekeskus, nykyinen Suvi Center valmistui 1975 ja se remontoitiin vuonna 2010. Liikekeskuksesta löytyvät K-market Suvilahti ja Kotipizza. Koulun tiloissa toimii kirjasto. Suvilahdessa on myös nuorisotalo Suviboxi, jonka yhteydessä on opiskelija-asuntokohde. Alueelta löytyy kaupungin omistama pieneläinklinikka.

Alueen asemakaava on ainutlaatuinen Vaasassa. Moottoriajoneuvoliikenne on pysytetty mahdollisimman etäällä asutuksesta. Kevyttä liikennettä varten on omat ajoväylänsä.

Alkuperäinen, vuoden 1965 kaava tehtiin arkkitehtikilpailulla. Se koostuu lähinnä kaksi- ja kolmekerroksisista kerrostaloista. Messualueelle tuli omakotitaloja, kerrostaloja ja yhtiömuotoisia pientaloja.

Suvilahdessa toimii Suvilahti-seura, joka järjestää muun muassa talviriehoja, hiihto- sekä maastojuoksukilpailuja ja suuria siivoustalkoita.

Suvilahdessa on monia lenkkipolkuja sekä kauniita rantateitä lenkkeilyä varten. Talviaikaan jäälle pääsee hiihtämään ja reippailemaan. Suvilahdessa on myös aidattu koirapuisto sekä sen vieressä viherpeukaloille kasvimaa-alue, josta on mahdollista vuokrata itselleen oma kasvimaa. Aivan lähellä on myös jäähalli ja Kaarlen Kenttä yleisurheilua varten.

Suvilahden seurakuntakodissa on Vaasan suomalaisen seurakunan järjestämä tyttökerho ja pyhäkoulu.

Korkeamäki

Korkeamäki on saanut nimensä Vaasan nykyisesta keskustasta Vanhaan Vaasaan johtavan Rantamaantien korkeimman mäen mukaan.

Korkeamäki on selkeästi kahden eri tyyppisen asuntoalueen muodostama kokonaisuus: kerrostaloalue kaupungin keskustan puolella ja vaiheittain rakennettu omakotialue. Omakotialueen eri osat on rakennettu 1950- ja 1960-luvuilla ja edustavat tyylipuhtaasti omia aikakausiaan. Keskustan läheisyys, rauhallinen sijainti ilman läpikulkua, kerrostalo- ja omakotialueen selkeärajainen, mutta tiivis yhteisö, monipuoliset liikunta- ja urheilupaikat välittömässä läheisyydessä sekä asujaimiston monipuolisuus luovat Korkeamäen omaleimaisuuden. Luonto ja puutarhat antavat oman vihreän ilmeen alueelle.

Alueen rauhallisuus, asukkaiden monipuolinen ikä- ja sosioekonominen rakenne, hyvät liikunnan ja penkkiurheilun harrastusmahdollisuudet, keskustan läheisyys – kuitenkin riittävä etäisyys, hyvä yhteishenki asumismuodosta riippumatta ja helpot liikkumismahdollisuudet ovat alueen parhaita puolia.

Alueella toimii Korkeamäen asukasyhdistys ja Kissatalolla on sivutoimipiste alueella.

 

Palvelumme alueella