Ohita valikko
Paikallisliikenne

Bussiliput ja myyntipisteet

Vaasan paikallisliikenteen busseissa voi matkustaa kertalipulla sekä Waltti-kausi- ja arvokortilla. Kertalipun voi ostaa käteisellä suoraan bussista.

Waltti-kortille ladattavat liput

Waltti-kortille voi ladata joko kausilipun tai arvoa.

Kausilippu oikeuttaa rajattomaan määrään matkoja ja on voimassa 30 päivän ajan ensimmäisestä käyttökerrasta. Kortti on henkilökohtainen.
Kortille voi ladata haluamansa summan arvoa – minimilataus on 10 euroa ja maksimissaan 200 euroa. Lippua käytettäessä lipulta vähennetään hinnaston mukainen matkan hinta. Kortti on henkilökohtainen.

Waltti-kortin myynti- ja latauspisteet Vaasassa

Hinnasto 1.7.2024 alkaen

Hinnasto (pdf)

Lähimaksu

Lähimaksu € Kertamaksu Maksukatto
A-vyöhyke 1,70 5,20

Vaihtoaika Vaasan paikallisliikenteen busseissa on yksi tunti. Kortti on leimattava bussiin astuessa uudestaan, mutta maksua ei veloiteta vaihtoaikana.

Jos teet saman päivän aikana useamman matkan ja maksat joka kerta lähimaksulla, etälukija tunnistaa maksuvälineesi ja kerryttää maksukattoa. Kun päivän aikana maksamiesi matkojen hinta saavuttaa maksukaton, matkustat loppupäivän ilmaiseksi.

Arvolippu

Arvolippu € Aikuinen Opiskelija Seniorit 70+ Nuoret/lapset
1 vyöhyke 1,70 1,20 1,20 1,00
2 vyöhyke 3,00 2,80 2,80 1,90
3 vyöhyke 4,70 4,20 4,20 2,90

Vaihtoaika Vaasan paikallisliikenteen busseissa on yksi tunti. Kortti on leimattava bussiin astuessa uudestaan, mutta maksua ei veloiteta vaihtoaikana.

Uusi Waltti-kortti maksaa 5 euroa. Kortteja ei lunasteta takaisin.

Kertamatka

Käteinen € Aikuinen Nuoret/lapset
1 vyöhyke 2,20 2,00
2 vyöhyke 4,70 2,80
3 vyöhyke 5,50 4,00

Vaihtoaika kertalipulla yksi tunti.

Mobiililippu

Kertalippu € Aikuinen Nuoret/lapset
1 vyöhyke 1,70 1,00
2 vyöhyke 3,00 1,90
3 vyöhyke 4,70 2,90

 

Vuorokausilippu € Aikuinen Nuoret/lapset
1 vyöhyke 5,20 3,00
2 vyöhyke 6,20 4,00
3 vyöhyke 7,20 5,00

Kausilippu 30 vrk

Waltti-kortti ja mobiilisovellus € Aikuinen Opiskelija Nuoret/lapset
1 vyöhyke 44,00 37,00 30,00
2 vyöhyke 52,00 45,00 40,00
3 vyöhyke 69,50 60,00 50,00

Kausilippu 90 vrk

Waltti-kortti ja mobiilisovellus € Aikuinen Opiskelija Nuoret/lapset
1 vyöhyke 120,00 99,00 78,00
2 vyöhyke 144,00 123,00 108,00
3 vyöhyke 196,50 168,00 138,00

0–6-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi maksavan matkustajan seurassa. Yksin matkustava alle 7-vuotias tarvitsee lastenlipun.

Kausilippu oikeuttaa rajattomaan määrään matkoja ja on voimassa 30 päivän ajan ensimmäisestä käyttökerrasta.

Nuoret/lapset 7-18 -vuotiaat
Aikuiset yli 18-vuotiaat
Opiskelijat yli 18-vuotiaat

Joukkoliikenteen vyöhykkeet Vaasan seudun alueella

Waltti-kortti on käytössä A, B ja C-vyöhykkeillä. Ostaessasi kausituotetta Vaasa-Vähäkyrö välille, valitse vyöhykkeet A-C / 1-3

A-vyöhyke: Kanta-Vaasa, Sepänkylä

B-vyöhyke: Veikkaala

C-vyöhyke: Vähäkyrö

Katso tästä Vaasan alueen maksuvyöhykkeet tai reitit ja vyöhykkeet

Usein kysyttyä Waltti-kortista

Waltti-matkakortti on valtakunnallinen ja sillä voi matkustaa myös muissa kaupungeissa, joissa on käytössä Waltti-järjestelmä.

Miten Waltin nettikauppa toimii?

Arvoa ja kausilippuja voi ladata Waltti-matkakortille sekä tilata uuden kortin osoitteessa http://waltti.fi/. Matkakortin voi ladata Waltti-kaupassa myös ilman rekisteröitymistä, kun syöttää palveluun matkakortin numeron ja valitsee oman liikennöintialueen. Rekisteröityyn käyttäjätiliin voi yhdistää useita kortteja.

Siirry tästä Waltti-kaupan ohjeeseen

Miten valitsen vyöhykkeet?

Kanta-Vaasan alueen sisällä matkustaessa valitaan vyöhykkeet A-A. Vähänkyrön alueelle matkustettaessa valitaan vyöhykkeet A-C. Kausilipulle valittujen vyöhykkeiden ulkopuolelle ei voi matkustaa, mutta kortille ladatulla arvolla voi matkustaa vyöhykkeeltä toiselle. Kerro asiasta kuljettajalle, jolloin kuljettaja valitsee vyöhykkeet sekä veloittaa arvolipusta oikean summan.

Miksi nettilataamisen aktivointi ei aina onnistu heti bussissa?

Onko maksu suoritettu loppuun saakka? Sähköpostiisi lähetetään kuitti onnistuneesta latauksesta, kun maksu on suoritettu.
Onko kortti ladattu klo 22.00 jälkeen? Voi olla, että tiedot eivät ole päivittyneet rahastuslaitteen linjakiertoon heti aamusta, vaan päivittyvät vasta päätepysäkillä.
Kortti saattaa olla rikki tai netissä on ladattu eri numeroinen kortti kuin mitä käytetään.
Huomioithan, että nettilatauksella tehty ostos täytyy aktivoida kortille 30 päivän kuluttua ostohetkestä.

Voinko käyttää puolisoni kanssa samaa korttia?

Waltti on henkilökohtainen kortti. Henkilökohtaisella kortilla olevalla arvolla voi kuitenkin matkustaa useampi samaan tai alempaan ikäryhmään kuuluva henkilö. Esimerkiksi vanhempi voi maksaa lapsensa matkan omalla arvokortillaan, mutta silloin lapsenkin matkasta veloitetaan aikuisen arvon hinta.

Mitä hyötyä on henkilökohtaisesta Waltti-kortista?

Henkilökohtaisen kortin pystyy sulkemaan katoamistilanteissa eli löytäjä ei voi matkustaa toisen kortilla. Myös käyttämättömät matkat ja arvo siirtyvät uudelle kortille, kun vanha kortti suljetaan palvelupisteellä. Uusi kortti maksaa 5 euroa.

Miten voin tarkistaa, paljonko arvoa / aikaa kortillani on jäljellä?

Waltin verkkokaupassa näet tallennettujen korttien arvon / ajan. Myös bussin kortinlukija näyttää kortilla jäljellä olevan arvon / ajan.

Käykö Waltti kaikkiin bussilinjoihin Vaasassa?

Matkakortti toimii Vaasan seudun joukkoliikenteen busseissa A, B ja C-vyöhykkeillä.

Kuinka kauan ladattu arvo on voimassa?

Kortille ladatulla arvolla ei ole käyttöaikaa. Waltti-kortin tekninen käyttöikä on kahdeksan vuotta, mutta itse arvo ei vanhene, vaan se voidaan siirtää uudelle kortille.

Lue lisää www.waltti.fi sivulla!

Yritykset ja yhdistykset

Yritykset ja yhdistykset voivat ostaa työntekijöilleen haltijakohtaisen Waltti-kortin, jota voi käyttää kuka tahansa. Haltijakohtainen Waltti-matkakortti on aina haltijansa vastuulla. Yritys tai yhtiö on vastuussa hankkimistaan korteista ja korteille ladatuista matkoista/arvosta. Vaasan kaupunki ei ole velvollinen korvaamaan haltijakohtaisten Waltti-korttien menetystä katoamistilanteissa. Uudesta matkakortista veloitetaan korttimaksu sekä uusi lipputuote. Haltijakohtaisen matkakortin voi ostaa Lifti-palvelupisteeltä.

  • Waltti-kortille ladattava Kelan koulumatkatukilippu on tarkoitettu toisen asteen opiskelijoille (lukio, ammattikoulu tms.), joka saa Kelan 1.8.2021 alkaen myöntämää koulumatkatukea 7 km ylittävälle matkalle.

  • Voit maksaa Vaasan joukkoliikenteen lipun helposti, nopeasti ja turvallisesti lähimaksulla.

  • Vaasan seudun joukkoliikenteen tapahtumalippu yhdistää joukkoliikennelipun ja tapahtuman pääsylipun.

  • Vaasan joukkoliikenteessä voi maksaa bussimatkan kännykällä 28.10.2019 alkaen. Mobiililippu ostetaan Waltti Mobiili –sovelluksella.