Ohita valikko

Kansalaisopisto Alma

INNOSTAVAA VOIMAA JA SUUNTAA ELÄMÄLLE!

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2024–25 kursseille on käynnissä. Ilmoittaudu tästä!

Vaasan kansalaisopisto Almassa jokainen löytää oman harrastuksensa. Meillä voit oppia omaksi iloksesi tai saada uusia taitoja opiskelua tai työelämää varten. Tule mukaan ja tee sitä, mistä juuri sinä nautit! Ilmoittaudu mukaan: Alman kurssien ilmoittautumissivusto.

Ajankohtaista Almassa

Kansalaisopisto Alman lukuvuoden 2024–25 ilmoittautuminen on käynnissä

Vaasan kansalaisopisto Alman lukuvuoden 2024–25 kursseille ilmoittautuminen alkaa tänä vuonna jo toukokuussa. Ensi lukuvuoden kursseille voi ilmoittautua 15.5. klo 15 alkaen. Painettua kurssiesitettä ei tänä vuonna julkaista, vaan tarjontaan voi tutustua ja kursseille ilmoittautua verkossa osoitteessa:

uusi.opistopalvelut.fi/vaasa 

Verkossa ilmoittautumisen lisäksi voit ilmoittautua kursseille paikan päällä ja puhelimitse Alman palvelupisteissä Vaasassa (Kesätauko 21.6.-4.8.2024):

 • Raastuvankatu 31, puh. 0400 868 110 (ma-pe klo 8–16)
 • Kirkkopuistikko 15, puh. 040 6299 133 (ma-to klo 10–14)

Suurin osa syksyn kursseista alkaa viikolla 37 eli 9.9.2024 lähtien. Katso verkkopalvelustamme kurssikohtaiset aikataulut ja poikkeukset.

 

Tutustu syksyn 2024 tarjontaan!

http://uusi.opistopalvelut.fi/vaasa

 

Alma Taiteiden Yössä

 • To 15.8. klo 17–19.15
 • Kirkkopuistikko 15

Ohjelma:

17–19 Ilmoittaudu kursseille
17–19 Kielikahvila
17–18.30 Musiikkiohjelmaa
17–19 Keittiökurssien maistiaisia
18.45–19.15 Lindy Hop Työpaja

 

Hei, täällä Alma!

Vaasan kansalaisopisto Alma tarjoaa vuosittain erilaisten kurssien muodossa satoja mahdollisuuksia kehittää itseään, oppia uusia tietoja ja taitoja, tutustua erilaisiin ihmisiin ja tarkistaa suhtautumistaan maailmaan ja itseensä.  Aikuisten taiteen perusopetus kuvataiteessa ja käsityössä tarjoaa mahdollisuuden opiskella myös tavoitteellisesti. Aikuisten perusopetusta järjestämme oppivelvollisuusiän ylittäneille nuorille, joilta puuttuu peruskoulun päättötodistus. Toimintaamme kuuluu myös taiteen perusopetusta lapsille ja nuorille antava TaiKon. Alma on mahdollistaja. 

Alman opetuskieliä ovat suomi ja ruotsi. Palvelua saat myös mm. englanniksi. Alma toimii Vaasassa, Isossakyrössä ja Laihialla. Tehtävänämme on vastata paikallisiin koulutustarpeisiin ja olla osa paikallisyhteisöä ja sen kulttuuria. Alma on aito. 

Almassa voit opiskella kokeilunhalusta tai kunnianhimoisesti, harrastuksena tai työelämää varten. Opiskelusi tavoitteet asetat itse, omien edellytystesi mukaisesti. Alma on hyväksyvä.  

Alma on sinua varten. Tervetuloa! 

 

Turvallista opiskelua

Koronavirusepidemia voi vaikuttaa opistomme toimintaan. Voimme joutua toteuttamaan kursseja lähiopetuksen sijaan etä- tai hybridiopetuksena tai erityisjärjestelyin, mikäli viranomaiset niin määräävät. Erityisjärjestelyjä ovat mm. ryhmäkokojen pienentäminen tai ryhmien vuorottelu lähiopetuksessa.

Ajantasaista tietoa koronatilanteen vaikutuksesta toimintaamme julkaisemme sosiaalisen median kanavissa ja nettisivuillamme. Tarkista, että omat yhteystietosi ovat ajan tasalla, niin saamme sinuun yhteyden kaikissa tilanteissa.

Pidetään huolta toisistamme

Opistolla huolehdimme myös hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä turvaväleistä. Kasvomaskia voi käyttää oman harkinnan mukaan. Muistathan, että mikäli sinulla on pieniäkin flunssan oireita, jää kotiin. Oireisena et voi tulla opiston tiloihin.

Viranomaisen ohjeita koronavirustilanteeseen liittyen voit seurata THL:n sivuilla.

Kurssille ilmoittautuminen

Ilmoittaudu kurssille: www.opistopalvelut.fi/vaasa

Voit ilmoittautua myös puhelimitse.

 • Asiakaspalvelu suomeksi: 0400 868110
 • Asiakaspalvelu ruotsiksi: 040 6299133 (ma-to klo 10-14)

Ilmoittautumisesi on sitova. Voit ilmoittautua kurssille siihen saakka, kunnes kurssi alkaa. Saat erillisen kutsun kurssille vain siinä tapauksessa, että saat kurssipaikan varasijalta. Kurssimuutoksista ilmoitamme tekstiviestillä tai sähköpostilla. Et voi ilmoittautua kursseille, jos sinulla on maksamattomia kurssimaksuja.

Kurssi-ilmoittautumisen peruminen

Peru kurssi-ilmoittautuminen viimeistään neljä arkipäivää ennen kurssin alkua (esim. perjantaina alkava kurssi edeltävänä maanantaina ja tiistaina alkava kurssi edellisen viikon keskiviikkona). Perimme 20 € maksun, jos peruminen myöhästyy. Jos perut ilmoittautumisesi vasta kurssin  alkamisen jälkeen, laskutamme koko kurssimaksun. Jos jäät kurssilta pois, mutta et peru kurssia, laskutamme koko kurssimaksun. Emme laskuta kurssimaksua, jos esität poisjäämisestä lääkärintodistuksen.

Peru kurssi-ilmoittautuminen:

Voit perua kurssi-ilmoittautumisen myös puhelimitse.

 • Asiakaspalvelu suomeksi: 0400 868110
 • Asiakaspalvelu ruotsiksi: 040 6299133 (må-to kl. 10-14)

Kurssin maksaminen, alennukset, todistukset

Kurssimaksut

Kansalaisopisto Alma on voittoa tavoittelematon toimija. Maksut ovat kurssikohtaisia ja perustuvat oppituntien määrään ja toteutuksesta aiheutuviin kustannuksiin. Kurssien hinnat löytyvät Alman ilmoittautumissivulta https://opistopalvelut.fi/vaasa

Kurssimaksun voit maksaa ilmoittautumisen yhteydessä verkossa. Jos et maksa kurssimaksua verkossa, lähetämme sinulle laskun 2–3 viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Kurssimaksu on puolet koko lukuvuoden maksusta, jos ilmoittaudut koko vuoden kurssiin kevätlukukauden alussa. Palautamme maksetut kurssimaksut, jos kurssi perutaan vähäisen osanottajamäärän vuoksi.

Kurssimaksua et voi maksaa verkossa,

 1. jos olet oikeutettu työttömän tai opiskelijan alennukseen. Alennukseen oikeutetuille lähetetään lasku.
 2. jos käytät maksamiseen kohdennettuja maksuvälineitä.

Kohdennetut maksuvälineet, joilla maksetaan tällä hetkellä seuraavissa paikoissa:

 1. Kansalaisinfo, (Teräksenkuja 1 Tammipiha, Vaasa)
 2. Vähänkyrön yhteispalvelupiste, (Vähänkyröntie 11, Vähäkyrö)

Huom! Voit maksaa kurssimaksun kohdennetulla maksuvälineellä vasta, kun olet saanut laskun.

 • Tyky+ seteli (kulttuuri ja liikunta)
 • Smartum liikunta- ja kulttuurisetelit
 • Smartumpay-maksuna Kansalaisinfossa Vaasassa (Teräksenkuja 1) tai Yhteispalvelupisteessä Vähässäkyrössä (Vähänkyröntie 11), kun olet saanut kurssista laskun kotiisi.
 • Edenred kortti
 • Epassi-verkkomaksu. Maksamisen yhteydessä näet tekstin ”Vaasan Kansalaisopisto Alma/kulttuuri”.
 • Kansalaisopiston lahjakortti (Huom! Lahjakortilla voit maksaa kurssimaksun ainoastaan Alman kansliassa, Kirkkopuistikko 15)

Alennukset

Eläkeläisille ja senioreille suunnattu opintosetelialennus on huomioitu suoraan kurssin hinnoissa. Kurssikuvauksessa lukee, mikäli alennus sisältyy kyseisen kurssin hintaan.

Jos olet työtön tai opiskelija, voit hakea alennusta kurssimaksuihin.

 • Työttömänä saat 50 % alennusta kurssimaksuista.
 • Korkeakoulu- tai yliopisto-opiskelijana saat 10 % alennusta kurssimaksuista.

Esitä tosite työttömyydestäsi tai opiskelijakorttisi viimeistään viikon kuluttua kurssin alkamisesta. Muussa tapauksessa laskutamme koko kurssin. Esitä tosite tai opiskelijakortti

 • kansalaisopisto Alman palvelupisteessä (Raastuvankatu 31, 2.krs.),
 • tai lähetä siitä kuvakaappaus sähköpostitse alma@edu.vaasa.fi

Huomio! Et voi maksaa kurssimaksua ilmoittautumisen yhteydessä, jos olet oikeutettu alennukseen. Lähetämme sinulle laskun. Alennuksia ei myönnetä kurssin laskuttamisen jälkeen.

Kaikukortti

Kaikukortilla voit osallistua maksutta kahdelle (2) Alman kurssille lukuvuoden 2023–2024 aikana (koskee uusia kurssi-ilmoittautumisia). Lisäksi saat 50 prosentin alennuksen yksilöopetuksesta.

Voit saada Kaikukortin, jos

 • olet Vaasan Kaikukortti-toiminnassa mukaan olevan sosiaali-ja terveysalan toimijan asiakas
 • rahatilanteesi on tiukka, etkä siitä syystä voi osallistua kurssitoimintaan
 • olet vähintään 16-vuotias.

Kaikukortin ulkopuolelle on rajattu

 • taiteen perusopetus
 • pätevöittävät kurssit (esim. laivuri- ja opaskurssit)
 • yleiset kielitutkinnot
 • kurssien materiaalimaksut.

Toimi näin

 • Varaa kurssipaikka osoitteessa opistopalvelut.fi/vaasa tai puhelimitse: 0400 868 110 (suomeksi), 040 614 8628 (ruotsiksi).
 • Esitä Kaikukorttisi Alman infossa, Raastuvankatu 31, ennen kurssin alkua. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi.

Huomio!

 • Jos et esitä korttia, laskutamme kurssista normaalin hinnan.
 • Kurssille ilmoittautuessa hyväksyt yleiset peruutusehtomme. Jos ilmoittaudut kurssille, etkä peru kurssia peruutusehtojemme mukaisesti, katsomme sinun käyttäneen oikeuden maksuttomaan kurssiin ja kurssipaikkasi annetaan seuraavalle.
 • Kaikukortilla pääsee kurssille vain, jos paikkoja on vapaana.

Lue lisää Kaikukortista!

Opiskelijan osallistumistodistus

Opiskelija saa halutessaan todistuksen kuluvan lukuvuoden kursseista. Todistuksen saa myös aiemmilta lukuvuosilta, jolloin todistuksen hinta on 15€.

Todistuksen voi tilata

 • joko lomakkeella, jonka saa Alman palvelupisteestä (Raastuvankatu 31),
 • sähköpostitse: alma@edu.vaasa.fi
 • tai puhelimitse: palvelusihteeri Pia Rantaniemi, 040 6194 692, ma–to klo 10–14

Tilauskoulutus

Voit tilata räätälöityjä koulutuksia kansalaisopisto Almalta. Suunnittelemme koulutuksen yhteistyössä kanssasi.

Yhteydenotot:

Apulaisrehtori Marianne Waltermann

 • 040 5512 156
 • Vastuualueet: aikuisten perusopetus (yhdessä johtavan rehtorin kanssa), kielet, musiikki, sana- ja näyttämötaide, terveys ja hyvinvointi, tietotekniikka ja liikenne, yhteiskunnalliset aineet

Apulaisrehtori Mia Wiik

 • 040 0256 961
 • Vastuualueet: keittiö ja puutarha, kuvataiteet ja muotoilu, kädentaidot, lapset ja nuoret, tanssi ja liikunta, TaiKon sekä Svenska teamet

Tilojen vuokraaminen

Kansalaisopisto Alma vuokraa erilaisia tiloja opetukseen, seminaareihin, kokouksiin ja muihin tilaisuuksiin. Raastuvankadun ja Kirkkopuistikon toimipisteissä on kahviotilat. Raastuvankadun kahviota (Café Almatar) ylläpitää Vaasan työväenopiston opiskelijat ry.

Tilat ja hinnasto

Lisätiedot ja varaukset

Café Almatar, Raastuvankatu 31, 1. krs

Pysäköinti

Raastuvankatu 31

 • Pysäköinti on sallittu sisäpihalla vain Alma-lisäkilvellä olevilla paikoilla, pysäköintiluvalla. Lupa myönnetään erikseen päivä- tai ilta-ajan pysäköintiin.
 • Sähköpaikat on vuokrattu ympäri vuorokauden sähkötolppaan merkityille käyttäjille.
 • Kadunvarsipaikoituksessa voi pysäköidä kiekolla 2 h klo 8–17, jonka jälkeen maksuton pysäköinti.

Kirkkopuistikko 15

 • Pysäköinti on sallittu Alman pysäköintiluvalla. Lupa myönnetään erikseen päivä- tai ilta-ajan pysäköintiin.
 • Kadunvarsipaikoituksessa pysäköinti Vaasan kaupungin ohjeiden mukaan.

Kasarmialue

 • Kadunvarsipaikoituksessa voi pysäköidä kiekolla 3 h.
 • Kasarminkadun ja Korsholmanpuistikon välinen alue: maksuton pysäköinti.

Tietoa henkilöstölle

Hellewi – sähköinen päiväkirja

 • https://vaasa.opistopalvelut.fi

Opettajan opas 2022–23

Opiskelijayhdistys

Vaasan työväenopiston opiskelijat ry:n tarkoituksena on tukea ja innostaa opistossa opiskelevia, niin opiskelussa kuin muussakin vapaa-ajan toiminnassa. Yhdistys järjestää tapahtumia sekä opinto- ja virkistysmatkoja. Opiskelijayhdistys ylläpitää kesäkoti Pohjanpirttiä.

Lisätietoja: https://www.vaasanopistolaiset.fi

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

Palvelupisteet ja rehtorit

Asiakaspalvelu ja laskutus Ma-to klo 10–14 puh. 040 629 9133

Kansalaisopisto Alman toimipisteet

 • Päätoimipiste: Raastuvankatu 31, 65100 Vaasa

  Avaa kartta
 • Päätoimipiste: Kirkkopuistikko 15, 65100 Vaasa

  Avaa kartta
 • Puutyötila: Kuninkaankartanontie 30, 65380 Vaasa

  Avaa kartta
 • Puutyötila Stalli: Läntinen Kasarmintori 8, 65100 Vaasa

  Avaa kartta
 • Liikuntatilat: Artellikuja 4, 65100 Vaasa

  Avaa kartta
 • Vähäkyrö-talo: Vähänkyröntie 11, 66500 Vähäkyrö

  Avaa kartta
 • Laihian toimipiste: Laihiantie 39c, 66400 Laihia

  Avaa kartta
 • Isonkyrön toimipiste: Koulukatu 2, 61500 Isokyrö

  Avaa kartta

Sosiaalinen media

Tervetuloa Almaan perjantaina 5.7. klo 14. Tule ajoissa, sillä paikkoja on rajoitetusti.
02.07.2024 - 08:09

Vaasan kansalaisopisto Alma Vasa medborgarinstitut Alma