Ohita valikko
uimaranta

Hietasaaren uimaranta

Sininen tie, Vaasa

Hietasaaren uimarannalla ei ole kesällä 2023 uimavalvontaa.

Hietasaaren uimaranta sijaitsee Pohjoisella kaupunginselällä Hietasaari nimisessä saaressa ja on vapaa-ajan vietolle tärkeä alue.

uimaranta

Hietasaaren uimaranta on Vaasan suurin. Uimaranta on rantatyypiltään osittain luonnon muokkaama ja osittain rakennettu. Hiekkarannan pituus on 300 metriä. Alueella on puistomaisia ruohikkoalueita ja lehtipuita.

Hietasaari on suosittu kaikkien ikäryhmien keskuudessa. Tähän vaikuttaa muun muassa veden syvyyden vaihtelu. Rannan eteläosa on matala ja hitaasti syvenevä, minkä vuoksi alue on suosittu etenkin lapsiperheiden keskuudessa. Rannan länsi- ja pohjoisosat ovat selvästi jyrkemmät. Näillä alueilla veden syvyys vaihtelee 3­­­­–4 metriin 10–15 metrin päässä rannasta. Uima-alueen pohja on hiekkaa ja soraa. Hiekkarannan eteläpäässä on useita kivilohkareita, jotka antavat rannalle sen omaleimaisen ilmeen.

Noin 30 metrin päässä rannasta on kelluva uimalaituri. Rannan pohjoispäässä olevalta laiturilta pääsee portaita pitkin uimaan. Kahvilan vierestä kulkevan käytävän jatkeena on esteetön uimalaituri. Hyppääminen laiturilta on kielletty.

Uimarannan lisäksi Hietasaaressa on puisto sekä pienvenesatama. Aivan uimarannan läheisyydessä toimii kesäkahvila Hietasaaren Helmi. Rannalla on kesäisin myös SUP Stationin toimipiste, joka vuokraa SUP-lautoja, sekä myy ohjattuja SUP-lautailu tunteja.

Uimakautena Hietasaaren uimarannalla on ilmoitustaulu, jossa on esitetty uimareille tarkoitettuja ohjeita ja tietoja. Taululta löytyvät turvallisuusohjeet, uimaveden laadun tutkimustulokset ja tarpeelliset varoitukset ja kiellot, kuten mahdollinen uimakielto. Pelastusrenkaita köysineen on kolme kappaletta: yksi hiekka-alueella, yksi pohjoispäässä olevalla laiturilla sekä yksi esteettömässä uimalaiturissa. Pukusuojan lisäksi rannan kahvilarakennuksessa ovat pukuhuoneet ja suihkut sekä erilliset WC:t naisille ja miehille.

uimaranta

Rannalla on roskille jäteastia ja puiston puolella on syväkeräysmenetelmällä toimiva Molok-jätesäiliö.

Leikkimiseen ranta-alueella on pienille lapsille tarkoitetut turvaistuinkeinut ja suuremmille lapsille kumilautakeinut.

Koiria ei saa tuoda uimarannalle.

Saareen johtaa liittymätie Vaskiluodon ja Keskustan väliseltä Vaskiluodonsillalta, E12 tieltä. Uimarannan välittömässä läheisyydessä on pysäköintialue.

Uimaranta kartalla

Ota yhteyttä

Kunnossapito ja korjauspyynnöt ma–pe klo 8–16