Ohita valikko
Tulppaanit

Puistot ja viheralueet

Vaasan kaupungin kauniit ja viihtyisät viheralueet suunnitellaan, rakennetaan ja ylläpidetään kaupungin asukkaita varten. Viheralueet tarjoavat myös Vaasassa vieraileville matkailijoille mielenkiintoisia käyntikohteita.

Viheralueilta löytyvät puistot, puistikot, leikkialueet, koirapuistot, viljelypalstat, uimarannat, liikunta- ja ulkoilupaikat, lähiliikunta-alueet, taajamametsät sekä liikenneviheralueet.

Näiltä sivuilta löydät tietoa Vaasan hienoimmista viheralueiden vetovoimakohteista. Tarjolla on monipuolinen kokoelma alueita, joissa Vaasan luonto, kulttuurimaisema ja virkistysmahdollisuudet ovat parhaimmillaan.

Viheralueiden suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta vastaa Vaasan kaupungin kuntatekniikan omaisuudenhallintayksikön viherrakentamisen, viheralueiden ja metsät tiimit. Alueita hoidetaan valtakunnallisen viheralueiden hoitoluokituksen mukaisesti.

Jos haluat järjestää Vaasan kaupungin viheralueilla julkisia tai kaupallisia tapahtumia, niihin liittyvät lupa-asiat löydät liittyvien palveluiden linkistä: Katujen ja viheralueiden käyttölupa ja vuokraaminen.

Ota yhteyttä

Kunnossapito ja korjauspyynnöt ma–pe klo 8–16

Kaupunginpuutarhan sijainti

  • Vaasan kaupunginpuutarha, Rantamaantie 5, 65350 Vaasa

    Avaa kartta

Toimisto avoinna

  • maanantai - perjantai klo 8-16