Ohita valikko
Hovioikeudenpuisto

Hovioikeudenpuisto

Hovioikeudenpuistikko 1, Vaasa

Hovioikeuden puiston suunnittelu alkoi lääninarkkitehti Carl Axel Setterbergin toimesta vuonna 1855. Hovioikeudenpuiston vanhimmat puut ovat peräisin 1870-luvulta. Puistossa sijaitseva Rantapaviljonki on vuodelta 1869. Nykyään paviljongissa toimii Ravintola Strampen.

Puistossa on kesäisin kesäkukkaistutuksia. Rannassa, veden äärellä on penkkejä oleskeluun ja puut antavat mukavaa, viilentävää suojaa lämpiminä kesäpäivinä puiston vierailijoille. Puistossa sijaitsee myös aurinkokello.

Jääkäri patsas sijaitsee Hovioikeuden puistossa, lähellä Vaasanpuistikkoa.  Jääkärit kuuluivat Jääkäripataljoona 27. He saivat Saksassa sotilaskoulutuksensa Suomen itsenäistymisen aikoihin. Jääkärit palasivat koulutuksesta 25.2.1918 takaisin Suomeen ja kokoontuivat Vaasan torille. Patsas on kuvanveistäjä, professori, jääkärikapteeni Lauri Leppäsen työ vuodelta 1958. Professori Artturi Leinosen muistomerkki sijaitsee myös Hovioikeuden puistossa. Kuvanveistäjä Terho Sakki on suunnitellut muistomerkin ja se on vuodelta 1981. Professori Leinonen oli lehti- ja nuorisoasimies, kirjailija, kansanedustaja ja professori.

Tässä puistossa ei ole talvikunnossapitoa.

Hoitoluokka A2

Puisto kartalla

Ota yhteyttä

Kunnossapito ja korjauspyynnöt ma–pe klo 8–16