Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko

TaiKon-akatemia- Taiteen eritysopinnot

Opiskeletko taidetta vapaa-ajallasi? Tiesitkö, että sinulla on mahdollisuus saada taideopintosi hyväksiluettua osaksi opintojasi Vaasan ammattiopistossa tai Vaasan lukiossa? TaiKon-akatemia on Kuula-opiston ja TaiKonin taiteen perusopetuksen ja Vaasan toisen asteen oppilaitosten yhteistyömuoto.

Se tarjoaa vapaa-ajallaan taideaineita opiskeleville toisen asteen opiskelijoille mahdollisuuden laskea nämä taideopinnot osaksi toisen asteen opintojaan – yhteensä jopa 14 kurssin verran!

TaiKon-akatemian yhteistyöoppilaitoksia ovat Vaasan lyseon lukio, Vasa Gymnasium, Vasa övningsskolas gymnasium ja Vaasan ammattillinen koulutus Vamia.

Laihian lukio, Kyrönmaan lukio, Yrkesakademin i Österbotten ja Korsholms gymnasium päättävät itse mahdollisesta taideopintojen hyväksilukemisesta.

Kiinnostuitko?

Toimi näin:

  • Keskustele asiasta opinto-ohjaajasi kanssa
  • Ota yhteyttä TaiKonin johtavaan opettajaan (kuvataide, käsityö, teatteritaide, nykytanssi) / Kuula-opiston rehtoriin (musiikki, klassinen baletti) ja laadi hänen kanssaan opintosuunnitelma taideopinnoistasi. Suunnitelma kirjataan erilliselle lomakkeelle.
  • Seuraa opinnoissasi yhdessä laadittua suunnitelmaa ja pyydä taideopettajaltasi allekirjoitus opintosuunnitelmalomakkeeseen kunkin lukuvuoden lopussa.
  • Toimita kyseinen lomake lukuvuoden päätyttyä TaiKonin johtavalle opettajalle / Kuula-opiston rehtorille. Hän välittää tiedon suorituksesta toisen asteen oppilaitoksen opinto-ohjaajalle.
  • Toimita toisen asteen viimeisenä opintovuotenasi taideopintojen opintosuunnitelmalomake allekirjoituksineen TaiKonin johtavalle opettajalle / Kuula-opiston rehtorille hyvissä ajoin huhtikuussa. Hän allekirjoittaa ja välittää sen oppilaitoksellesi huhtikuun loppuun mennessä.

Taideopinnot ovat hyvä lisä tietopankkiisi ja ne antavat tietoja ja taitoja, josta voi olla hyötyä monissa ammateissa.

Ota yhteyttä