Ohita valikko
Tervajoen koulu

Tervajoen koulu

Tervajoen koulu sijaitsee maalaismaisemassa, hyvien liikenneyhteyksien varrella. Matkaa Vaasan keskustaan on reilu 30 kilometriä. Koulumme on suomenkielinen 1.-6. luokkien alakoulu, jossa on myös yhdysluokkaopetusta. Samassa kiinteistössä toimii hyvässä yhteistyössä Tervajoen päiväkoti ja esikoulu.

Toiminnassamme painottuu yhteisöllisyys eli yhdessä tekeminen, kokeminen ja oppiminen. Kuvaava on aktiivisen vanhempainyhdistyksemme motto: Koulu on kylän sydän! Oppimismenetelminä korostamme yhteistoiminnallisia työskentelytapoja. Koulun aktiivinen oppilaskuntatoiminta tukee oppilaiden osallisuutta koulun toimintaan.

Vuonna 2016 valmistuneen uutta oppimispedagogiikkaa sykkivän koulumme erityisenä painotuksena on tieto- ja viestintäteknologian hyödyntäminen oppimisessa ja opetuksessa. Pyrimme aktiivisesti edesauttamaan näiden tärkeiden taitojen hyödyntämistä Vaasan perusopetuksessa.

Koulussamme on tarjolla erilaisia kerhoja koulupäivän päätteeksi. Koulujen kerhotoiminta on peruskoulun 1.-6. luokkien oppilaille tarkoitettua maksutonta ja vapaaehtoista harrastustoimintaa. Koulut tiedottavat omista kerhoistaan lukukausien alussa. Lisätietoja tarjolla olevista kerhoista voi kysyä oman luokan opettajalta, luokanvalvojalta tai rehtorilta.

Lisätietoa ja arjen kuvausta koulumme toiminnasta löytyy blogistamme sekä Instagramista.

Opetusvideoita löytyy Youtube-kanavaltamme.

Kielirikasteinen opetus

Vaasassa kielirikasteista opetusta tarjotaan kolmessa suomenkielisessä alakoulussa: Huutoniemen koulussa, Tervajoen koulussa sekä Onkilahden yhtenäiskoulussa. Oppilaat osallistuvat automaattisesti ruotsin kielen kielisuihkutukseen, joten kielirikasteiselle linjalle ei tarvitse erikseen hakea.

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

  • Koulun henkilökunnan sähköposti etunimi.sukunimi@edu.vaasa.fi
  • Oppilashuollon henkilökunta eli terveydenhoitajat, kuraattorit ja psykologit ovat siirtyneet hyvinvointikuntayhtymän alaisuuteen. Heidän sähköpostinsa ovat muotoa etunimi.sukunimi@ovph.fi