Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Ihmiset FestiVillassa

Vaasan kaupungin kulttuuripalvelut

Vaasa on Kulttuurikaupunki isolla K:lla. Mistä sen tietää? Sen monipuolisesta ja laadukkaasta tarjonnasta.

Kulttuurikaupungin yksi osa olemme me – kulttuuripalvelut. Kulttuuripalveluissa tehtävänämme on vastata kaupungin yleisestä kulttuuritoiminnasta. Luomme puitteita monipuoliselle kulttuuritarjonnalle ja olemme osaltamme vaikuttamassa Vaasan kehittymiseen kulttuurin saralla. Haluamme tuoda esiin kulttuurin merkityksen kaikenikäisten ihmisten arjen ja hyvinvoinnin kannalta.

Tuotamme ja koordinoimme yksin ja yhteistyössä erilaisia kulttuuritapahtumia ja -tilaisuuksia, kuten Taiteiden yö, Itsenäisyyspäivän juhla, Vaasan Kuorofestivaali ja Vaasa Wildlife luontoelokuvafestivaali. Tehtävänämme on olla tiiviisti mukana kehittämässä ja rakentamassa kaupungin kulttuurilaitosten välistä aktiivista yhteistyötä, sekä yhteistyötä muiden kaupungin sisäisten ja ulkoisten toimijoiden kanssa. Lapset ja vanhukset ovat meillä erityisesti keskiössä.

Olemme mukana kulttuuriavustusten hallinnoinnissa, jaamme tietoa alueen kulttuuritoiminnasta ja -palveluista, sekä tarjoamme lava-, ääni- ja valotekniikkaan liittyviä myyntipalveluita. Kulttuuripalveluista saat tietoa ja asiantuntija-apua esimerkiksi tapahtumien järjestämiseen ja avustusten hakemiseen.

Isännöimme ja ylläpidämme Kasarmi 13 – ja Stalli-rakennuksia Kasarmialueella, Kulttuuritalo Fannya sekä Vaasan kaupungintaloa.

 • Kulttuuri tapahtuu usein livenä, tietyssä hetkessä ja paikassa. Mutta kulttuuria voidaan kokea ja nauttia monella tapaa myös virtuaalisesti digitaalisen kulttuurin muodossa.

 • Feasta-tapahtumat ovat rentoja ja ammattimaisia keikkoja ja koulutuksia, joita järjestämme paikallisille bändeille ja artisteille, jotka ovat erityisesti lähellä sydäntämme.

 • Kulttuuri kuuluu kaikille! Jokaisella on oikeus käydä konserteissa, festivaaleilla, museoissa ja teattereissa, vaikka oma taloudellinen tilanne olisikin tiukka.

 • Kaupungintalo on otettu käyttöön vuonna 1883. Tänä päivänä taloa vuokrataan mm. konsertteihin ja muihin esityksiin, kokouksiin ja messukäyttöön yhdistyksille, järjestöille ja yrityksille. Taloa ei vuokrata esim. illallisiin tai yksityishenkilöiden juhlatilaisuuksiin, kuten häihin.

 • Kulttuuritalo Fannya vuokrataan rajoitetusti:
  - max. 10 henkilöä
  - taloa ei vuokrata juhliin tmv.
  - talon käyttäjä on velvollinen huolehtimaan, että tilaisuudessa noudatetaan yleisiä korona-ajan turvallisuusohjeistuksia, turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa

 • Kaipaatko apua kulttuuriin liittyvissä asioissa - kulttuuritapahtumien järjestämisessä, avustusten hakemisessa tai vaikkapa lavan vuokrauksessa? Ole meihin yhteydessä, me autamme!

 • Kiinnostaako vapaaehtoistyö kulttuurin parissa? Vaasan kaupungilla on kulttuuripuolella monenlaista vaihtoehtoa vapaaehtoistoiminnalle.

 • Virtaa! -monitaidehankkeessa kokeiltiin vuorovaikutteisten kulttuuripalveluiden tuottamista koteihin etäyhteyksien välityksellä. Kotona asuvien ikäihmisten voi olla vaikea päästä osallistumaan kodin ulkopuolisiin kulttuuripalveluihin, joten he hyötyvät suuresti kotiin toimitetuista palveluista. Hankkeessa tarjottiin kulttuurisisältöä myös mielenterveyskuntoutujille.

Ota yhteyttä

Osoite

Sosiaalinen media

LITTFEST 2020 TOINEN LIVE STREAM OHJELMA ON Nuorten silmissä / Genom ungas ögon Perjantai / Fredag 13.11.2020 klo/kl. 13-14.30 Yhteistyössä / I samarbete med * Moomin Characters * Nuori Yrittäjyys / Ung Företagsamhet 🇫🇮 Ryhmä opiskelijoita Vasa Gymnasiumista on saanut tilaisuuden yhdessä Moomin Charactersin ja Nuori Yrittäjyyden kanssa luoda osa Vaasa Littfestiä 2020. “Tavoitteemme on ollut nostaa esiin kysymyksiä sekä aiheita, jotka ovat nuorten keskuudessa jokapäiväisiä ja tärkeitä. Kirjailijakeskustelumme tulevat olemaan ruotsiksi ja myös suomeksikin.” Kirjailijavieraina Juha Itkonen ja Julia Wickholm keskustelemassa identiteetistä, sekä Hanna Ylöstalo ja Michaela von Kügelgen, jotka pureutuvat ahdistuksen maailmaan. Live -lähetystä pääset seuraamaan LittFestin Facebook-sivujen kautta. Tutustu myös muuhun ohjelmaan osoitteessa: www.vaasa.fi/littfest 🇸🇪 En grupp studeranden från Vasa Gymnasium har fått möjligheten att tillsammans med Moomin Characters och Ung företagsamhet skapa en del av årets Littfest i Vasa 2020. “Vårt mål har varit att lyfta fram frågor och ämnen som är aktuella och viktiga bland dagens ungdom. Våra författarsamtal kommer att gå på både svenska och finska.” Författargästerna Juha Itkonen och Julia Wickholm kommer att diskutera om identitet, och Hanna Ylöstalo tillsammans med Michaela von Kügelgen biter in i världen av ångest. Se samtalet via Vasa LittFests facebook -sidor. Bekanta dig också med hela festivalprogrammet på: http://www.vaasa.fi/littfest #vaasalittfestvasa#vaasaevents#kirjallisuusfestivaali#litteraturfestival#moomincharacters#nuoriyrittäjyys#ungföretagsamhet
13.11.2020 - 08:27

vaasankulttuuripalvelut