Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Ihmiset FestiVillassa

Vaasan kaupungin kulttuuripalvelut

Vaasa on Kulttuurikaupunki isolla K:lla. Mistä sen tietää? Sen monipuolisesta ja laadukkaasta tarjonnasta.

Kulttuurikaupungin yksi osa olemme me – kulttuuripalvelut. Kulttuuripalveluissa tehtävänämme on vastata kaupungin yleisestä kulttuuritoiminnasta. Luomme puitteita monipuoliselle kulttuuritarjonnalle ja olemme osaltamme vaikuttamassa Vaasan kehittymiseen kulttuurin saralla. Haluamme tuoda esiin kulttuurin merkityksen kaikenikäisten ihmisten arjen ja hyvinvoinnin kannalta.

Tuotamme ja koordinoimme yksin ja yhteistyössä erilaisia kulttuuritapahtumia ja -tilaisuuksia, kuten Taiteiden yö, Itsenäisyyspäivän juhla, Vaasan Kuorofestivaali ja Vaasa Wildlife luontoelokuvafestivaali. Tehtävänämme on olla tiiviisti mukana kehittämässä ja rakentamassa kaupungin kulttuurilaitosten välistä aktiivista yhteistyötä, sekä yhteistyötä muiden kaupungin sisäisten ja ulkoisten toimijoiden kanssa. Lapset ja vanhukset ovat meillä erityisesti keskiössä.

Olemme mukana kulttuuriavustusten hallinnoinnissa, jaamme tietoa alueen kulttuuritoiminnasta ja -palveluista, sekä tarjoamme lava-, ääni- ja valotekniikkaan liittyviä myyntipalveluita. Kulttuuripalveluista saat tietoa ja asiantuntija-apua esimerkiksi tapahtumien järjestämiseen ja avustusten hakemiseen.

Isännöimme ja ylläpidämme Kasarmi 13 – ja Stalli-rakennuksia Kasarmialueella, Kulttuuritalo Fannya sekä Vaasan kaupungintaloa.

 • Kulttuuri tapahtuu usein livenä, tietyssä hetkessä ja paikassa. Mutta kulttuuria voidaan kokea ja nauttia monella tapaa myös virtuaalisesti digitaalisen kulttuurin muodossa.

 • Feasta-tapahtumat ovat rentoja ja ammattimaisia keikkoja ja koulutuksia, joita järjestämme paikallisille bändeille ja artisteille, jotka ovat erityisesti lähellä sydäntämme.

 • Mökkikesä on uusi tapahtuma lapsiperheille 16.6.–6.8.2021. Kolmen kirjaston pihassa aamupäivisin järjestettävä tapahtuma kestää tunnin, klo 10-11. Keskiviikkoisin ollaan pääkirjastossa, torstaisin Vähänkyrön kirjastossa ja perjantaisin Palosaaren kirjastossa. Sateella tapahtuma on sisätiloissa. 

 • Kulttuuri kuuluu kaikille! Jokaisella on oikeus käydä konserteissa, festivaaleilla, museoissa ja teattereissa, vaikka oma taloudellinen tilanne olisikin tiukka.

 • Kaupungintalo on otettu käyttöön vuonna 1883. Tänä päivänä taloa vuokrataan mm. konsertteihin ja muihin esityksiin, kokouksiin ja messukäyttöön yhdistyksille, järjestöille ja yrityksille. Taloa ei vuokrata esim. illallisiin tai yksityishenkilöiden juhlatilaisuuksiin, kuten häihin.

 • Kulttuuritalo Fannya vuokrataan tällä hetkellä rajoitetusti:
  - max. 50 henkilöä
  - taloa ei vuokrata juhliin
  - talon käyttäjä on velvollinen huolehtimaan, että tilaisuudessa noudatetaan yleisiä korona-ajan turvallisuusohjeistuksia, turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa

 • Kaipaatko apua kulttuuriin liittyvissä asioissa - kulttuuritapahtumien järjestämisessä, avustusten hakemisessa tai vaikkapa lavan vuokrauksessa? Ole meihin yhteydessä, me autamme!

 • Kiinnostaako vapaaehtoistyö kulttuurin parissa? Vaasan kaupungilla on kulttuuripuolella monenlaista vaihtoehtoa vapaaehtoistoiminnalle.

 • Virtaa! -monitaidehankkeessa kokeiltiin vuorovaikutteisten kulttuuripalveluiden tuottamista koteihin etäyhteyksien välityksellä. Kotona asuvien ikäihmisten voi olla vaikea päästä osallistumaan kodin ulkopuolisiin kulttuuripalveluihin, joten he hyötyvät suuresti kotiin toimitetuista palveluista. Hankkeessa tarjottiin kulttuurisisältöä myös mielenterveyskuntoutujille.

Ota yhteyttä

Osoite

 • Lastenkulttuuritoiminta

 • Feasta

 • Kuorofestivaali

  Kirjallisuustapahtuma Vaasa LittFest Vasa

 • Kulttuurinen vanhustyö

  Taiteiden yö

 • Luontoelokuvafestivaali Vaasa Wildlife

Sosiaalinen media

Vad händer på Konstens Natt /Mitä tapahtuu Taiteiden Yönä? 🌻JANETA ÖSTERBERG Biblioteksgrinden kl. 18:00 Janeta uppträder med dragspelsmusik influerat av skandinavisk och skotsk folkmusik. Förutom att spela i olika grupper har hon också skapat debutalbumet Dyningar som släpps i höst. Kirjastonkuja klo. 18:00 Janeta esiintyy skandinaavisen ja skotlantilaisen kansanmusiikin vaikutteisen harmonikkamusiikin kanssa. Eri ryhmissä soittamisen lisäksi hän on myös luonut debyyttialbumin Dyningar, joka julkaistaan ​​tänä syksynä. 🌻FOLKMUSIKGRUPPEN JOHANNA LÖNNGREN & RIE Biblioteksgrinden kl. 19:00 Folkmusikgruppen Johanna Lönngren & Rie underhåller med finlandssvensk folkmusik i en modern och lekfull tappning. Det är viktigt för bandet att deras musik är dansant och de uppmuntrar gärna sin publik att ta sig en svängom under uppträdandet.  Kirjastonkuja klo. 19:00–19:30 Kansanmusiikiryhmä Johanna Lönngren & Rie viihdyttää suomalais-ruotsalaisen kansanmusiikin parissa modernisti ja leikkisästi. Bändille on tärkeää, että heidän musiikkinsa tanssii ja he kannustavat mielellään yleisöä tanssimaan esityksen aikana. 🌻KUSINERNA RIIPPA Dramasalen  kl. 20:00 Kusinerna Jessica och Niko Riippa har nyligen gett ut en skiva vid namn Vedil. På Konstens Natt uppträder de med finlandssvensk folkmusik baserad på Alexander Slottes texter. Draama-sali  klo. 20:00 Kusinerna Jessica ja Niko Riippa ovat juuri julkaisseet albumin nimeltä Vedil. Taiteiden Yössä he esittävät suomalais-ruotsalaista kansanmusiikkia Alexander Slotten sanoitusten pohjalta.
04.08.2021 - 11:52

vaasankulttuuripalvelut

Vad händer på Konstens Natt /Mitä tapahtuu Taiteiden Yönä? 🌸 ZAIDA JA ALEXANDER Graffitilandia kl. 23:25–23:55 Duon Zaida ja Alexander uppträder med både gamla finska klassiker och lite mer modern musik inom genrerna RnB och pop. Graffitilandia klo. 23:25-23:55 Duo Zaida ja Alexander esiintyvät sekä vanhan suomalaisen klassikon että hieman nykyaikaisemman musiikin parissa, genressä RnB ja pop. 🌸KIILLBURN Torgscenen kl. 23:20–00:00 Sist ut för kvällen på torgscenen är bandet Killburn. Killburn bjuder på fräsch och nytänkande rock och utlovar en upplevelse för hela publiken. Torilava klo. 23:20-00:00 Viimeisenä torilavalla nähtävä bändi on Killburn. Killburn tarjoaa tuoretta ja innovatiivista rockia ja lupaa kokemuksen koko yleisölle. 🌸VASA BAROQUE / VAASA BAROQUE Kuntsi museum för modern konst kl. 19:00 & 20:00 Vasa Baroque bjuder på barockmusik och jazz i deras uppträdande Baroque ‘n’ Jazz. Framförandet är ca. 25min och mellan spelningarna berättar artisterna om deras framtida uppträdanden och evenemang. Du kan även köpa ett signerat exemplar av deras ensemble Earthly Angels nyaste skiva under kvällens lopp. Kuntsin modernin taiteen museo klo. 19:00 & 20:00 Vaasa Baroque tarjoaa barokkimusiikkia ja jazzia esityksessään Baroque 'n' Jazz. Esitys on noin. 25min ja keikkojen välillä artistit puhuvat tulevista esityksistään ja tapahtumistaan. Voit myös ostaa allekirjoitetun kopion heidän yhtyeensä Earthly Angelsin uusimmasta levystä illan aikana.
30.07.2021 - 10:22

vaasankulttuuripalvelut

[För svensk text se kommentarerna] Oletko joskus pohtinut miltä tapahtumanjärjestämisen kulissien takana näyttää?   Nyt sinulla on mahdollisuus osallistua Vaasan suositun Taiteiden Yön järjestämiseen. Taiteiden Yö järjestetään tänä vuonna 12.8.2021, ja etsimme aktiivisia, kulttuurista kiinnostuneita nuoria festivaaliassistenteiksi osaksi Taiteiden Yö-tiimiämme auttamaan meitä festivaalin valmisteluissa ja toteuttamisessa.    Tarvitsemme auttavia käsiä monenlaisiin tehtäviin.  Työtehtävinä voi olla esimerkiksi:  • Näyttely-installaatioiden valvonta ja yleisön opastus tapahtumapaikoilla  • Taiteilijoiden ja tarpeiston kuljetus  • Taitelijan assistenttina toimiminen  • Valokuvaa ja kuvaa festivaalia    Vapaaehtoiselle tulevat edut:   • T-Paita  • Tapaturmavakuutus  • Vapaaehtoisinfo  • Järjestelysuunnitelma  • Työtehtäväkohtainen ohjeistus  • Yhden ruokailun työpäivänäsi  • Työtodistuksen 
  Ohjelmassa on luvassa tänä vuonna perinteisiä esityksiä sekä verkkosisältöä.   Jos kiinnostuit, ota meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia kulttuuri.taiteidenyo.fi osoitteeseen ja kerro meille seuraavat asiat:  1. Milloin ja kuinka paljon voit työskennellä Taiteiden Yön aikana, esimerkiksi illalla tai päivällä ja kuinka monta päivää ennen tapahtuman alkua voit olla töissä?  2. Onko sinulla järjestyksenvalvojakoulutusta ja –korttia?   3. Onko sinulla auto käytössä?  4. Mitkä ovat ensisijaiset toiveesi työnkuvaasi liittyen?   Nyt sinulla on mahdollisuus ilmoittautua vapaaehtoiseksi, ja täten olla luomassa viihtyisää mutta turvallista Taiteiden Yötä. Toivottavasti liityt mukaan tiimiimme!
28.06.2021 - 08:09

vaasankulttuuripalvelut