Ohita valikko

Kaikukortti

Kulttuuri kuuluu kaikille! Jokaisella on oikeus käydä konserteissa, festivaaleilla, museoissa ja teattereissa, vaikka oma taloudellinen tilanne olisikin tiukka.

Ratkaisuksi tähän on kehitetty Kaikukortti, jolla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja. Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä.

Voit käyttää Kaikukorttiasi millä tahansa Kaikukortti-alueella Suomessa. Eri alueiden Kaikukortti-sivuille pääset Kulttuuria kaikille -palvelun Kaikukortti-sivun kautta: www.kaikukortti.fi.

Lisätietoa Kaikukortista valtakunnallisesti: www.facebook.com/kaikukortti

Mikä on Kaikukortti?

Kaikukortilla voit hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi festivaaleille, konsertteihin, tanssiesityksiin tai teatteriin ja lisäksi soveltavan ja terveysliikunnan ryhmiin. Kortti on henkilökohtainen, eikä se maksa mitään. Kaikukortti on voimassa yhden vuoden kerrallaan. 

Lisätietoja: Kaikukortti Asiakasesite

Kaikukortilla voit hankkia Vaasan alueen Kaikukortti-tarjonnan lisäksi maksuttomia pääsylippuja myös muiden Kaikukortti-alueiden kulttuuritarjontaan.

Lisätietoja: www.kaikukortti.fi/alueet ja www.facebook.com/kaikukortti.

 

Kuka voi saada Kaikukortin?

Voit saada Kaikukortin, jos

  • olet Vaasan Kaikukortti-toiminnassa mukana olevan sosiaali- ja terveysalan tai hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimijan asiakas
  • olet lisäksi tiukassa rahatilanteessa etkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kurssipaikkoja ja
  • olet vähintään 16-vuotias.

 

Mistä voin saada Kaikukortin?

Kaikukorttia jakavat Vaasan alueella sivun alhaalla listatut sosiaali- ja terveysalan sekä sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen alan toimijat.

  • Pyydä oma Kaikukorttisi henkilökunnalta.
  • Sinun ei tarvitse todistaa tulojasi kortin saamiseksi.

 

Mihin Kaikukortti käy?

Kaikukortilla voit hankkia lippuja Kaikukortti-toiminnassa mukana oleviin kulttuurikohteisiin, kuten festivaaleille, kesäteattereihin ja museoihin. Kaikukortin piirissä on suurin osa kohteiden kulttuuritarjonnasta. Vaasan Kaikukortti-toiminnassa mukana olevat kulttuuritoimijat on listattu tähän esitteeseen.

Lisäksi Kaikukortti-toiminnassa mukana olevat kulttuurikohteet kertovat omilla verkkosivuillaan, mihin tapahtumiin ja esityksiin Kaikukortti käy. Voit myös soittaa kulttuurikohteeseen ja tiedustella Kaikukortin piirissä olevaa tarjontaa.

Voit käyttää Kaikukorttia myös muilla Kaikukortti-alueilla. Lisätietoja ja linkit eri alueiden Kaikukortti-sivuille: www.kaikukortti.fi/alueet.

Kaikukortilla voit hankkia lippuja myös Ateneumin taidemuseoon, Kiasmaan ja Sinebrychoffin taidemuseoon eli Suomen Kansallisgallerian museoihin Helsingissä.

Miten hankin pääsylipun Kaikukortilla?

Hanki lippu Kaikukortilla kulttuurikohteen omista lipunmyyntikanavista. Kun hankit lipun, varaudu näyttämään Kaikukorttisi ja kertomaan sen tunnus. Et voi hankkia lippuja verkkokaupasta Kaikukortilla. Kaikukortti-lippuja saattaa olla rajoitettu määrä.

Jos hankit lipun Lippupisteen tai muun kaupallisen lipputoimiston kautta, sinun on maksettava palvelumaksu, vaikka itse pääsylippu on maksuton.

Useimpien kulttuurikohteiden lippuja on mahdollista hankkia myös suoraan kohteista ilman palvelumaksua.

Kaikukortti-pääsylippuja saattaa olla rajattu määrä.

Ota Kaikukortti mukaasi

Ota Kaikukortti mukaasi, kun menet kulttuuritilaisuuteen tai kurssille. Henkilökunta  pyytää sinua näyttämään Kaikukortin. Lisäksi henkilökunta pyytää sinua todistamaan henkilöllisyytesi.

Yhteisön Kaikukortti

Jos osallistuminen yhdessä pienryhmän tai kahdestaan työntekijän kanssa kiinnostaa, kannattaa kysyä, lähtisikö Kaikukorttia jakavan yhteisön työntekijä kanssasi johonkin kulttuuritilaisuuteen!

Kaikukorttia jakavilla sosiaali- ja terveysalan sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen alan toimijoilla on käytössään yhteisön Kaikukortteja. Työntekijä, vapaaehtoinen tai muu yhteisön edustaja voi hankkia yhteisön Kaikukortilla maksuttoman pääsylipun itselleen ja alle 16-vuotiaille asiakkailleen silloin, kun hän järjestää pienryhmäkäynnin yhdelle tai useammalle asiakkaalle. Yli 16-vuotiailla asiakkailla on oltava omat Kaikukortit mukana pienryhmäkäynneillä. Pienryhmä on 2–5 henkilöä. Yhteisön Kaikukortilla ri voi osallistua opistojen kursseille.

Avustajat ja lapset

Avustajalle maksuton lippu 

Kaikukortti-kulttuurikohteissa asiakkaan mahdollinen avustaja tai tulkki pääsee aina maksutta sisään. Avustaja voi olla esimerkiksi liikkumisesteisen henkilön avustaja, näkövammaista henkilöä avustava opas tai kehitysvammaista henkilöä avustava ohjaaja. Tulkki voi olla esimerkiksi viittomakielen tulkki, kirjoitustulkki tai puhetulkki. Kaikukortin haltijan on hankittava avustajalleen tai tulkilleen oma paikkalippu.

Lippuja myös lapsille

Jos sinulla on alle 18-vuotiaita lapsia tai lapsenlapsia, voit hankkia Kaikukortilla maksuttomia lippuja myös heille silloin, kun menette yhdessä samaan tapahtumaan. (Huom! Mahdolliset alueelliset poikkeukset.)

Kaipaatko seuraa Kaikukortin kulttuuri- ja liikuntakohteisiin lähtiessäsi?

Puuttuuko kaveri, jonka kanssa olisi mukava käydä museoissa, taidenäyttelyssä, teatterissa, musiikkiesityksissä tai muualla lähiympäristössä? Kulttuuritarjontaan perehtynyt vertaisohjaaja, eli kulttuurikaveri lähtee seuraksi eri-ikäiselle.

Kulttuurikaverit ovat Vaasan kaupungin kulttuuripalveluiden kouluttamia vapaaehtoisia kulttuuritarjontaan perehtyneitä vertaisohjaajia, joita kuka tahansa voi pyytää seuraksi eri kulttuurikohteisiin. Vaasassa on koulutettu tähän mennessä yhteensä 25 vapaaehtoista kulttuurikaveria, toiminta on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

 

Kulttuurikaveri ja Kaikukortti -yhteistyöstä Vaasan kaupungin Museoissa tammikuusta 2024 lähtien

Kulttuurikaverit ovat kerran kuukaudessa mukana museolla ottamassa kaikukorttilaisia vastaan. Kulttuurikaveri ei kuitenkaan toimi varsinaisena oppaana vaan toimii kaverina museokierroksella. Kaikukorttilaisten ei tarvitse ilmoittautua tilaisuuksiin.

Yhteisten museokäyntien päivämäärät:

kuukausi viikonpäivä päiväämäärä ja kellonaika paikka
Tammikuu torstaina 11.1.2024
klo 15–17
Pohjanmaan Museo
Helmikuu sunnuntaina 4.2.2024
klo 13–15
Kuntsin modernin
taiteen museo
Maaliskuu torstaina 14.3.2024
klo 15–17
Pohjanmaan Museo
Huhtikuu sunnuntaina 7.4.2024
klo 13–15
Kuntsin modernin
taiteen museo
Toukokuu torstaina 2.5.2024
klo 15–17
Pohjanmaan Museo
Kesäkuu sunnuntaina 16.6.2024
klo 13–15
Vanhan Vaasan Museo

Tietosuoja

Nimesi kirjoitetaan ainoastaan henkilökohtaiseen Kaikukorttiisi. Sinulta ei kerätä Kaikukortti-rekisteriin nimeä, syntymäaikaa, henkilötunnusta, osoitetta eikä puhelinnumeroa. Kun saat Kaikukortin, sinulta kysytään joitakin taustatietoja, esimerkiksi äidinkieltäsi. Taustatietojen antaminen on vapaaehtoista. Kulttuuritoimijat eivät ota ylös nimeäsi, osoitettasi tai puhelinnumeroasi, kun hankit lipun Kaikukortilla.

Kansalaisopistot ovat poikkeus: jos ilmoittaudut opiston kurssille, täytyy sinun antaa henkilötietosi ilmoittautumisen yhteydessä. Kaikukortin tietosuojaseloste on saatavilla osoitteissa www.kaikukortti.fi/tietosuojaseloste.

Vaasan Kaikukortti

Kaikukortti-vastuuhenkilöiden yhteystiedot

Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut
Kaikukortti-toiminnan vastuuhenkilö (kulttuuri- ja liikuntatoimijat):

Geir Byrkjeland, kulttuurituottaja
geir.byrkjeland@vaasa.fi
puh. 040 1563227

Vaasan kaupungin hyvinvointipalvelut
Kaikukortti-toiminnan vastuuhenkilö (kaupungin hyte-toimijat):

Senni Korhonen, koordinaattori
senni.korhonen@vaasa.fi
puh. 040 197 8216

Pohjanmaan hyvinvointialue
Kaikukortti-toiminnan vastuuhenkilö (hyvinvointialueen sote-toimijat):

Jouni Nummi, johtava sosiaalityöntekijä (Mustasaari, Vaasa, Vöyri)
jouni.nummi@ovph.fi
puh. 040 632 5125