Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Kaikukortti

Kulttuuri kuuluu kaikille! Jokaisella on oikeus käydä konserteissa, festivaaleilla, museoissa ja teattereissa, vaikka oma taloudellinen tilanne olisikin tiukka.

Ratkaisuksi tähän on kehitetty Kaikukortti, jolla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja. Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä.

Vaasassa Kaikukortti on kokeilussa vuonna 2020.

Voit myös käyttää Kaikukorttiasi millä tahansa Kaikukortti-alueella Suomessa. Eri alueiden Kaikukortti-sivuille pääset Kulttuuria kaikille -palvelun Kaikukortti-sivun kautta: www.kaikukortti.fi.

Lisätietoa Kaikukortista valtakunnallisesti: www.facebook.com/kaikukortti

Mikä on Kaikukortti?

Kaikukortilla voit hankkia maksuttomia pääsylippuja kulttuuri- ja liikuntakohteisiin. Kortti on henkilökohtainen, eikä se maksa mitään. Vaasassa Kaikukortti on kokeiluna voimassa vuoden 2020 ajan.

Kaikukortilla voit hankkia Vaasan Kaikukortti-tarjonnan lisäksi maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja myös muiden Kaikukortti-alueiden kulttuuritarjontaan.

Lisätietoja: www.kaikukortti.fi ja www.facebook.com/kaikukortti.

 

Kuka voi saada Kaikukortin?

Voit saada Kaikukortin, jos

  • olet Vaasan Kaikukortti-toiminnassa mukana olevan sosiaali- ja terveysalan toimijan asiakas.
  • olet lisäksi tiukassa rahatilanteessa etkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja ja
  • olet vähintään 16-vuotias.

 

Mistä voin saada Kaikukortin?

Kaikukorttia jakavat Vaasan alueella sivun alhaalla listatut sosiaali- ja terveysalan toimijat.

  • Pyydä oma Kaikukorttisi henkilökunnalta.
  • Sinun ei tarvitse todistaa tulojasi kortin saamiseksi.

 

Mihin Kaikukortti käy?

Vaasan Kaikukortti-toiminnassa mukana olevat kulttuuri- ja liikuntatoimijat on listattu sivun alhaalla.

Yleisesti ottaen Kaikukortilla voit hankkia lippuja Suomessa Kaikukortti-toiminnassa mukana oleviin kulttuuri- ja liikuntakohteisiin, kuten festivaaleille, kesäteattereihin ja museoihin. Kaikukortin piirissä on suurin osa kohteiden tarjonnasta.

Lisäksi Kaikukortti-toiminnassa mukana olevat kohteet kertovat omilla verkkosivuillaan mihin tapahtumiin ja toimintoihin Kaikukortti käy. Voit myös soittaa kohteeseen ja tiedustella Kaikukortin piirissä olevaa tarjontaa.

Voit käyttää Kaikukorttia Suomessa myös muilla Kaikukortti-alueilla. Lisätietoja ja linkit eri alueiden Kaikukortti-sivuille: www.kaikukortti.fi.

Kaikukortilla voit hankkia lippuja myös Ateneumin taidemuseoon, Kiasmaan ja Sinebrychoffin taidemuseoon eli Suomen Kansallisgallerian museoihin Helsingissä.

Miten hankin pääsylipun Kaikukortilla?

Hanki lippu Kaikukortilla kulttuuri- ja liikuntakohteen omista lipunmyyntikanavista. Kun hankit lipun, varaudu näyttämään Kaikukorttisi ja kertomaan sen tunnus (numeroyhdistelmä) sekä näyttämään henkilöllisyystodistuksesi. Et voi hankkia lippuja verkkokaupasta.

Jos hankit lipun Lippupisteen tai muun kaupallisen lipputoimiston kautta, sinun on maksettava palvelumaksu, vaikka itse pääsylippu on maksuton.

Useimpien kulttuuri- ja liikuntakohteiden lippuja on mahdollista hankkia myös suoraan kohteista ilman palvelumaksua.

Kaikukortti-pääsylippuja saattaa olla rajattu määrä.

Ota Kaikukortti mukaasi

Ota Kaikukortti mukaasi, kun menet tilaisuuteen tai tapahtumaan. Henkilökunta saattaa pyytää sinua näyttämään Kaikukortin. Lisäksi henkilökunta voi pyytää sinua todistamaan henkilöllisyytesi.

Yhteisön Kaikukortti

Jos osallistuminen yhdessä pienryhmän tai kahdestaan työntekijän kanssa kiinnostaa, kannattaa kysyä, lähtisikö Kaikukorttia jakavan yhteisön työntekijä kanssasi johonkin kulttuuritilaisuuteen!

Kaikukorttia jakavilla sosiaali- ja terveysalan toimijoilla on käytössään yhteisön Kaikukortteja. Työntekijä, vapaaehtoinen tai muu yhteisön edustaja voi hankkia yhteisön Kaikukortilla maksuttoman pääsylipun itselleen ja alle 16-vuotiaille asiakkailleen silloin, kun hän järjestää pienryhmäkäynnin yhdelle tai useammalle asiakkaalle. Yli 16-vuotiailla asiakkailla on oltava omat Kaikukortit mukana pienryhmäkäynneillä. Pienryhmä on 2–5 henkilöä.

Avustajat ja lapset

Avustajille lippu 

Kaikukortti-kohteissa asiakkaan mahdollinen avustaja tai tulkki pääsee aina maksutta sisään. Avustaja voi olla esimerkiksi liikkumisesteisen henkilön avustaja, näkövammaista henkilöä avustava opas tai kehitysvammaista henkilöä avustava ohjaaja. Tulkki voi olla esimerkiksi viittomakielen tulkki, kirjoitustulkki tai puhetulkki. Kaikukortin haltijan on hankittava avustajalleen tai tulkilleen oma paikkalippu.

Lippuja myös lapsille

Jos sinulla on alle 16-vuotiaita lapsia tai lapsenlapsia, voit hankkia Kaikukortilla maksuttomia lippuja myös heille silloin, kun menette yhdessä samaan tapahtumaan. Lapset tai lapsenlapset eivät kuitenkaan voi osallistua kanssasi opistojen kursseille.

Tietosuoja

Nimesi kirjoitetaan ainoastaan henkilökohtaiseen Kaikukorttiisi. Sinulta ei kerätä Kaikukortti-rekisteriin nimeä, syntymäaikaa, henkilötunnusta, osoitetta eikä puhelinnumeroa. Kun saat Kaikukortin, sinulta kysytään joitakin taustatietoja, esimerkiksi äidinkieltäsi. Taustatietojen antaminen on vapaaehtoista. Kulttuuritoimijat eivät ota ylös nimeäsi, osoitettasi tai puhelinnumeroasi, kun hankit lipun Kaikukortilla.

Kansalaisopistot ovat poikkeus: jos ilmoittaudut opiston kurssille, täytyy sinun antaa henkilötietosi ilmoittautumisen yhteydessä. Kaikukortin tietosuojaseloste on saatavilla osoitteissa www.kaikukortti.fi ja www.kulttuuriakaikille.fi/kaikukortti/kaikukortin_tietosuojaseloste.

Vaasan Kaikukortti 2020

Kaikukortti-vastuuhenkilöiden yhteystiedot

Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut
Kaikukortti-toiminnan vastuuhenkilö (kulttuuri- ja liikuntakohteet): Leena Nyqvist
Yhteystiedot: leena.nyqvist@vaasa.fi
puh. +358 400 668 197

Vaasan Setlementtiyhdistys ry
Kaikukortti-toiminnan vastuuhenkilö (sote-toimijat): Anne Kytölä
Yhteystiedot: anne.kytola@vaasansetlementti.fi
puh. +358 40 621 1737