Ohita valikko

Kulttuuritalo Fanny

Kulttuuritalo Fannya voi vuokrata esim. tapahtumiin, juhliin ja harrastustoimintaan.

Kulttuuritalo Fannyn tavoitteena on tukea monikulttuurisen Vaasan kehittymistä edistämällä eri maista tulleiden ihmisten vuorovaikutusta, tukea omaehtoista kulttuurin harjoittamista sekä yleistä kulttuuritoimintaa kaupungissa. Kulttuuritalo tarjoaa alustan maahanmuuttajien ja kantaväestön kanssakäymiselle sekä toimii matalankynnyksen kohtaamispaikkana.

Talossa toimii mm. erilaisia harrasteryhmiä, Vaasa Wildlife Festivalin toimisto sekä talossa järjestetään erilaisia kulttuuri- ja muita tapahtumia ja tilaisuuksia.

Talon eri tilat ovat vuokrattavissa esimerkiksi kokous-, juhla- tai tapahtumakäyttöön.

Taloa hallinnoi Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut.

Yhteystiedot:

 • Vahtimestari p. 040 842 4398
 • Sähköposti: fanny@vaasa.fi
 • Vuokraus ja avaimet: kaupungintalon isäntä Jari Suomela tai virastomestari Kenneth Salmensuo, p. 040 501 0240

Osoite:
Kulttuuritalo Fanny
Kirkkopuistikko 34
65100 Vaasa

Talon kuvat:

Juhlasali

Aula

Kerhohuone 113

Kerhohuone

Keittiö

Pohjapiirros

Yleistä

Vapaana olevat tilat ovat nähtävissä Timmi-kalenterin kautta.

Juhlasali:

 • 160 henkilöä (tuolit), 200 henkilöa (ilman tuoleja)
 • 27 pöytää (4 hlöä)
 • koko: sali 204,5 m2, näyttämö 46,5 m2

Talossa on Sonera 4G-verkko.

Sisäänkäynti myös luiskaa pitkin.
Talosta löytyy inva-wc.

Käyttösäännöt

1.   Vuokralainen on vastuussa tapahtuman turvallisuudesta ja tutustuu talon pelastussuunnitelmaan.

2.   Vuokralainen allekirjoittaa vuokrasopimuksen. Allekirjoittaja on se henkilö, joka vastaa tilaisuuden järjestämisestä, järjestyksen säilymisestä ja sääntöjen noudattamisesta.

3.   Avaintagi noudetaan ja palautetaan sopimuksen mukaan kaupungintalon virastomestarilta, osoitteesta Senaatinkatu 1. Vuokrasopimuksen allekirjoittaja vastaa avaintagin hausta ja palautuksesta. Avaintagin mahdollisesta katoamisesta koituvat kulut korvaa vuokralainen.

4.   Järjestettävän tilaisuuden tulee päättyä klo 00.00. Hälytykset menevät talossa tämän jälkeen päälle. Aiheettomasta hälytyskäynnistä laskutetaan vuokralaista vartiointiliikkeen hinnaston mukaisesti.

5.   Tilat tulee olla tilaisuuden jälkeen siinä kunnossa missä ne vastaanotettiin, pöydät ja tuolit siirretty paikoilleen. Siivoustarvikkeet löytyvät Fannysta. Jos vuokralainen laiminlyö tilojen takaisinjärjestely- ja siivousvelvollisuutta, vuokranantaja eli Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut laskuttaa vuokralaista hinnaston mukaisesti.

Siivous:

–     Ulkoalueet siivotaan sisäänkäyntien edestä (poimitaan irtoroskat, tumpit, jne.)

–     Pyyhitään lattiat kostealla mopilla. Käytetään sopivaa pesuainetta ja pesuvesi vaihdetaan riittävän usein. Salin parkettiin käytetään mahdollisimman vähän vettä.

–     Roskat viedään pihan roska-astioihin

–     Pyyhitään pöydät ja tarvittaessa myös tuolit kostealla liinalla.

–     Pyyhitään keittiötasot ja -laitteet.

–     Tiskataan tiskit

Juhlatilaisuuksiin sekä pe-la järjestettävään tilaisuuteen ostetaan automaattisesti ulkopuolinen siivous mukaan (min. 2h, hinnaston mukaan). Tämä ei poista vuokralaiselta tilojen takaisinjärjestelyvelvollisuutta. Vuokralaisen tulee siivota irtoroskat pois, siistiä tarvittaessa ulkoalue ja tiskata tiskit.

6.   Vuokralainen korvaa rikotut, pilatut tai hävinneet esineet. Vuokralainen on velvollinen ilmoittamaan aiheuttamistaan vaurioista tai kaluston rikkoutumisista. Tämä ilmoitus on tehtävä viimeistään tapahtuman jälkeisenä arkipäivänä osoitteeseen fanny@vaasa.fi. Jos vuokranantaja havaitsee varaukseen liittyviä vahinkoja, lisätään nämä laskuun.

7.   Vuokralainen vastaa talon ovien lukossa pidosta tilaisuuden ajan sekä ovien sulkemisesta tilaisuuden loputtua. Kulttuuripalvelut ilmoittaa vuokralaiselle, mikäli talossa on muita toimijoita samanaikaisesti sekä miten tässä tapauksessa tulee toimia.

8.   Vuokralainen vastaa tilaisuuden asianmukaisten lupien hakemisesta ja tapahtuman turvallisuuden varmistamisesta (poliisi, pelastuslaitos).

9.   Varaus on sitova, mutta sen voi peruuttaa maksutta viimeistään 7 arkipäivää ennen varattua aikaa. Mikäli varaus peruutetaan myöhemmin, veloitetaan asiakkaalta 50 % sovitusta vuokrahinnasta.

10. Tupakoiminen on ehdottomasti kielletty sisätiloissa.

11. Ulkotulia tai avointa tulta ei saa sytyttää.

12. Kulttuuritalo Fanny ei ole virallista anniskelualuetta, mutta poikkeustilanteissa sekä erillisen harkinnan ja viranhaltijapäätöksen kautta lupa voidaan vuokranantajan puolesta tähän myöntää.

13. Keittiössä kaasugrillin tmv. käyttö on turvallisuussyistä kielletty.

14. Ongelmatilanteissa yhteys virka-ajan ulkopuolella: p. 0400 230 001 (vartiointipalvelu NYQS Oy)

15. Kulttuuri- ja kirjastopalveluilla talon hallinnoitsijana ja vuokranantajana on tarpeen mukaan ja tilaisuudesta riippuen oikeus olla vuokraamatta tiloja.

Hinnasto

Voimassa 1.1.2024 alkaen

Normaali hinta

(sis. alv. 24%)

Kulttuuri- ja monikulttuuri-suusyhdistykset ja toimijat sekä
nuorten ja opiskelijoiden yhteisöt
(sis. alv. 24%)
Vaasan kaupungin
tulosalueet
(alv. 0%)
Juhlasali, 251 m2, 160-200 hlöä
1 tunti 45€ 35€ 15€
vuorokausi klo 8-01 390€ 280€ 250€
viikonloppu pe klo 20-su klo 11 480€ 360€ 250€
Kerhohuone, 50 m2, 30 hlöä
1 tunti 25€ 20€ 15€
Tilojen järjestely 40€ 40€ 40€
Siivous, väh. 2h (sis. alv. 24%)
1 tunti, arki 37€ 37€ 25€
1 tunti, la 44€ 44€ 30€
1 tunti, su 55€ 55€ 40€

 

Vuokrauslomake

Yleisötapahtuman ohjeita

YLEISIÄ OHJEITA

 

Yleisötapahtuman järjestämisestä

Vuokralaisen on huolehdittava, että kaikki tarpeelliset luvat, ilmoitukset ja muut järjestelyt on hoidettu hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkamista. Onnistunut yleisötapahtuma syntyy, kun ennakkosuunnittelu on aloitettu ajoissa ja tapahtumalle on nimetty vastuuhenkilöt sekä haettu mahdolliset yhteistyökumppanit ja tarvittavat luvat ovat kunnossa. Viranomaisohjeita ja -määräyksiä tulee noudattaa. Vuokralainen on vastuussa tapahtumansa osallistujien turvallisuudesta ja talon pelastussuunnitelmaan perehtymisestä.

 

Ilmoitus yleisötilaisuudesta

Yleisötilaisuuden järjestämisestä on tehtävä kirjallinen ilmoitus järjestämispaikan poliisille. Yleisötilaisuudella tarkoitetaan yleisölle avoimia huvitilaisuuksia, kilpailuja, näytöksiä ja muita niihin rinnastettavia tilaisuuksia. Yksityistilaisuuksista Fannyssä ei tarvitse tehdä ilmoitusta, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Poikkeuksen muodostavat myös yleisötilaisuudet, jotka osanottajien vähäisen määrän tai tilaisuuden luonteen vuoksi eivät edellytä toimia järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Järjestäjän on tehtävä ilmoitus vähintään viisi vuorokautta ennen tilaisuuden alkamista.

 

Ilmoitus poliisilaitokselle on tehtävä esimerkiksi seuraavissa tapauksissa:

 • järjestäjä katsoo tilaisuuden vaativan järjestyksenvalvojia
 • tilaisuudesta on tehtävä meluilmoitus
 • tilaisuus vaatii liikennejärjestelyjä
 • alueita varataan yleisön pysäköintiä varten
 • ohjelmanumeroissa vaaditaan turvallisuustoimenpiteitä, kuten turvallisen yleisöalueen rajaamista, pelastushenkilöstöä tai – välineistöä.
 • tilaisuudessa tarjotaan alkoholia

Ilmoituksen sisältö:

 • yleisötilaisuuden järjestäjä
 • tilaisuuden tarkoitus
 • alkamis- ja päättymisaika
 • järjestäjän asettamat järjestyksenvalvojat
 • anniskelu ja musiikki
 • yhteyshenkilö ja tämän yhteystiedot

 

Mitä muuta?

Muistathan ilmoittaa avoimen yleisötapahtumasi tapahtumakalenteriin https://www.vaasa.fi/tapahtumat/