Ohita valikko
Merenkurkun Saaristo kuuluu UNESCON maailmanperintökohteisiin.
Maailmanperintöportin vierailukeskus

Maailmanperintöportti

Tervetuloa Maailmanperintöporttiin - Merenkurkun saariston maailmanperintöalueen vierailukeskukseen!

Maailmanperintöalueen rajalla ja Suomen pisimmän sillan kupeessa sijaitseva Maailmanperintöportti on vierailusi alkupiste. Matkaa portille on vain noin 20 minuuttia autolla Vaasan keskustasta. Portilta opit Merenkurkun saariston maailmanperinnöstä ja saat vinkkejä saariston käyntikohteista.

Maailmanperintöportin aulassa ja taidegalleria Arte Maressa voit tutustua itsenäisesti Merenkurkun maailmanperintöön lyhyiden videoiden, esitteiden ja taiteen kautta. Weichsel-näyttelyssä koet maailmanperinnön eri aistein pientä pääsymaksua vastaan. Näyttelyn voi myös kokea pelaamalla Merenkurkun merihirviö -pakopelin! Lue lisää pakopelistä täällä. Kesäkaudella portilla myydään maailmanperintötuotteita ja pieniä tuliaisia.

Ja jos nälkä yllättää, samassa rakennuksessa toimii ravintola-kahvila Berny’s, joka on auki vuoden ympäri. Bernyn kotisivut löydät täältä. Maailmanperintöportti on esteetön ja sopii lapsiperheille.

Aukioloajat

Aukioloajat talvikaudella

Talvikautena lokakuusta huhtikuuhun Maailmanperintöportti on auki ilman henkilökuntaa kahvila-ravintola Berny’s aukioloaikojen mukaan. Tuolloin voit tutustua maailmanperintöön itsenäisesti aulan infopisteessä ja Galleria Arte Maressa. Opastettuja kierroksia ja esittelyjä Maailmanperintöportilla sekä vierailuja Weichsel-näyttelyyn voi varata ennakkoon ympäri vuoden (katso lisätiedot kohdasta Pääsymaksut ja opastukset).

Aukioloajat kesällä 2022

Vierailukeskus Maailmanperintöportti tarjoaa kesäkaudella kävijöille maailmanperintö- ja turisti-infoa sekä myy maailmanperintötuotteita. Kesäoppaamme toivottavat vierailijat tervetulleeksi kesä-, heinä- ja elokuussa arkisin ja viikonloppuisin klo 10-18.

Muina aikoina ennakkotilauksen mukaan.

Pääsymaksut ja opastukset

Pääsymaksu Weichsel-näyttelyyn

  • Aikuiset 6 €
  • Eläkeläiset 5 €
  • Alennuslippu  3 € (lapset 7-17 vuotta / työttömät)
  • Alle 7 vuotiaat lapset  ilmaiseksi
  • Ryhmälippu  5 € / henkilö
    (varattava etukäteen, ryhmän minimikoko 10 hlöä)

Opastukset maailmanperintöportilla

Kaikki opastukset on varattava ennakkoon sähköpostitse tai puhelimitse: info@kvarken.fi tai puh. +358 50 3466 200. Katso opastusten hinnastot alta.

Päiväkodit ja koululaisryhmät

Päiväkoti- ja koululaisryhmien opastukset maksavat 50 € / max 30 hengen ryhmä.

Ilmainen sisäänpääsy kaikille päiväkotiryhmille sekä maailmanperintökuntien koululaisryhmille (Mustasaari, Vaasa, Vöyri, Maalahti ja Korsnäs).

Muille koululaisryhmille (luokat 1-9) sisäänpääsy 3 € / oppilas.

Muut ryhmäopastukset

Arkipäivisin klo 10-16
50 € / max. 50 hengen ryhmä, sisäänpääsy 5 € / hlö

Iltaisin ja viikonloppuisin
100 € / max. 50 hengen ryhmä, sisäänpääsy 5 € / hlö

Maksu

Maksuna käy käteinen, pankki- ja luottokortit (myös Visa Electron) tai lasku.

Ryhmien laskutus

Ota mukaasi laskutusosoite ja Y-tunnus / henkilötiedot. Lasku lähetetään jälkeenpäin annettuun osoitteeseen. Samalla veloitetaan 10 € laskutuslisä.

Hinnat sisältävät 10 % arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin

Maailmanperintöportin yhteystiedot

  • Raippaluodontie 2, Mustasaari