Ohita valikko

Yksinkertainen ruoka on parasta

Kun raaka-aineiden maut ovat kohdallaan, monimutkaisia reseptejä ei tarvita. Silloin ruoka nautitaan yksinkertaisesti sellaisena kuin se on.

– Pitkän kesän valossa kypsyneet perunat tai tomaatit eivät tarvitse mitään ihmeellistä seurakseen. Ja parasta kalaa on tuore, voissa kullanruskeaksi paistettu ahven. Näin sanoo Köttdisken-ruokakaupan perustaja ja yrittäjä Isabella Asplund. Köttdisken sijaitsee Maalahdessa ja siellä myytävistä tuotteista suuri osa tulee paikallisilta viljelijöiltä, karjankasvattajilta ja kalastajilta.

Vaasan seudulle saapuvalle matkailijalle Isabella suosittelee Sundomin savukalaa. Se on paikallisten suosima herkku, joka tunnetaan jo laajasti myös Vaasan seudun ulkopuolella.

– Savukala on helppo raaka-aine, sitä voi sellaisenaan laittaa vaikka leivän päälle. Jos sen nauttii ulkona, vaikka piknikillä merenrannassa jonkin hyvän paikallisen oluen kanssa, ruokaelämys on taivaallinen, vinkkaa Isabella.

Vaasan seudulla hyvästä ruuasta nauttiminen on helppoa, sillä täällä on tarjolla runsaasti lähellä tuotettuja, laadukkaita elintarvikkeita niin kaupoissa, toreilla kuin ravintoloissakin. Isabellan uusin projekti on kesällä 2019 Vaasan keskustan tuntumaan avattava kala- ja delikauppa Fiskdisken, jossa myydään tuoretta kalaa, sekä paikan päällä tehtyjä ruoka-annoksia.

Helppo kalaröra-resepti Isabellan tapaan

Valitse jokaisesta ryhmästä yksi tai enemmän ja yhdistele mielesi mukaan.

 • Savukalaa tai graavattua kalaa (lämmin- tai kylmäsavustettua)
 • Purjo-, salotti-, kevät- tai punasipulia
 • Tuorejuustoa, majoneesia, creme fraichea, kermaviiliä tai rahkaa
 • Persiljaa, tilliä tai muita tuoreyrttejä
 • Sitruuna-, lime- tai tyrnimehua

Sekoita ainekset, anna maustua hetki kylmässä ja tarjoile näkkileivän tai limpun kanssa.

Julkaistu 22.2.2019

 • Kalatiski - Fiskdisken

  Kalaranta, 65100 Vaasa

  Fiskdisken on kala- ja herkkupuoti, joka tarjoaa korkealaatuisen, kokonaisvaltaisen kokemuksen. Fiskdisken henkii kauppahallin tunnelmaa miniatyyrikoossa, ja sieltä saat aina kaupan päälle reseptejä ja vinkkejä ostamiesi raaka-aineiden valmistukseen. Fiskdiskenistä voit ostaa ainekset illallisen valmistamiseen, ostaa välipalaksi kalaleivän, tai viedä kokonaisen valmiin lounaan tai illallisen kotiin arkea helpottamaan.

  Lounasaikaan on aina tarjolla päivän keitto ja salaatti. Nauti upeasta merinäköalasta paikan päällä ravintolassa tai vaihtoehtoisesti voit nauttia lounaan ulkona upean Kalarannan varrella, laiturilla tai puistossa.

  Myös nelijalkaiset ystävät ovat tervetulleita terassille.

   

  +358 50 409 8150

  info@fiskdisken.fi

  https://fiskdisken.fi/

  Facebook

Tarinoita Vaasan seudulta