Ohita valikko

Onnellinen opiskelijakaupunki

Tervetuloa merelliseen opiskelijakaupunkiin Vaasaan! Tiesitkö, että Vaasan kaduilla joka viides vastaantulija on opiskelija? Haalarikansa siis näkyy ja kuuluu.

Vaasa on todellinen opiskelijakaupunki, jossa yli 14 300 opiskelee korkeakouluissa ja noin 4 000 ammatillisessa koulutuksessa. Väkilukuun suhteutettuna Vaasa onkin yksi Suomen suurimmista opiskelijakaupungeista.

Kuusi korkeakoulua tarjoaa kymmenien eri alojen tutkintoja suomen, ruotsin ja englannin kielellä, joten Vaasassa on opiskelupaikkaa etsivälle varaa valita.

Vaasan korkeakouluista valmistuu monenlaisia osaajia kuten esimerkiksi insinöörejä, kauppatieteilijöitä, juristeja, opettajia, sairaanhoitajia ja sosionomeja.

Vaasassa on tiivis opiskelijayhteisö ja opiskelijat ovat aktiivisesti tekemisissä keskenään. Korkeakoulut ovat juuri sopivan kokoisia, joten opiskelijan on esimerkiksi helppo pitää yhteyttä opettajiin.

Vaasan seudulla toimii yli 180 yrityksen energiaklusteri! Energiateknologia on vientiala, joten opiskelijoille on tarjolla mielenkiintoisia työskentely- ja harjoittelupaikkoja kansainvälisessä ympäristössä.

Tältä sivulta löytyy kaikki tarpeellinen vaasalaisesta opiskelijaelämästä!

  • Vaasa on opiskelupaikkaa etsivän taivas. Kuudessa korkeakouluyksikössä on tarjolla kymmenien eri alojen tutkintoja suomen, ruotsin ja englannin kielellä.

  • Vaasassa on mahdollista rakentaa unelmiesi ura, opiskella unelmiesi alaa, seikkailla meren rannoilla, nauttia kulttuurista sekä saada energiaa harrastuksista.

  • Ei ole ihme, että Vaasan katukuva vaikuttaa nuorekkaalta - joka viides vastaantulija on korkeakouluopiskelija!

  • Huipputekijöille huippuduunia! Täällä Vaasan seudulla tarvitaan monenlaisia osaajia. Tutustu Vaasan seudun tarjoamiin uusiin uramahdollisuuksiin.

Tervetuloa todelliseen opiskelijakaupunkiin Vaasaan!

Faktoja Vaasasta opiskelijoiden näkökulmasta:

  • 14300 korkeakouluopiskelijaa ja 4000 ammatillisessa koulutuksessa olevaa opiskelijaa
  • Joka viides vastaantulija on korkeakouluopiskelija
  • Kuusi korkeakoulua
  • Kaunis kampusalue meren rannalla