Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Unesco Maailmanperintö
Maailman onnellisin kaupunki

Tehdään Vaasasta maailman onnellisin kaupunki

Tervetuloa mukaan matkalle

Suomi valittiin keväällä jälleen maailman onnellisimmaksi maaksi, vaan mikä on onnellisten maassa onnellisin kaupunki? Uskomme, että Vaasalla on tämä paikka otettavanaan.

Onhan meillä jo nyt Unescon merelliset maailmanperintömaisemat, elämää kuhiseva kaupunkikeskusta, monipuoliset harrastusmahdollisuudet, erinomaiset työmahdollisuudet, kattavat palvelut sekä tietysti maailman parhaat asukkaat. Puitteet ovat siis kunnossa.

Mutta nyt meillä on myös jotain täysin uutta: Vaasan oma onnellisuuden tutkija. Onnellisuutta jo vuosikymmeniä tutkinut ja aiheesta lukuisia kirjoja julkaissut professori Markku Ojanen opastaa Vaasaa ja vaasalaisia onnellisuuden tiellä monin tavoin. Hän esimerkiksi jakaa asukkaille onnellisuuden vinkkejä, joita löytyy tältäkin sivulta, sekä järjestää kaikille asukkaille ilmaisia onnellisuusluentoja.

Eväät on pakattu ja matka kohti onnellisempaa huomista alkanut. Tervetuloa mukaan.

Kriisinkin keskellä on onnen jyviä, pienissä hetkissä ja arkisissa asioissa

Huomasitkin jo ehkä eilen, että postiluukusta tipahti sinulle onnen vinkkejä ja lisätietoja aikeista tavoitella maailman onnellisimman seudun titteliä.

Tavoite kaupungin strategiaan on asetettu jo viime syksynä, ja tänä syksynä halusimme lähestyä kaikkia postikortilla. Harmillisesti koronatilanne yhtäkkiä paheni seudulla ja postikortit olivat jo matkalla.

Onnen vinkit ovat kuitenkin ajankohtaisia, myös näinä poikkeuksellisina aikoina; pidä itsestäsi huolta, tee muille hyvää ja käytä paikallisia palveluita – nyt toki turvallisuus huomioiden.

Pidetään huolta toisistamme!

P.S. Onnellisuustutkija Markku Ojasen yleisöluento tullaan siirtämään otollisempaan ajankohtaan ja uutta päivämäärää etsitään paraikaa. Ilmoitamme uuden päivämäärän heti kun se selviää.

 

Ota onnen vinkit haltuun

Tiedämme, että meillä on erittäin kunnianhimoinen tavoite olla maailman onnellisin paikka. Olemme kuitenkin huomanneet, että onnellisuus löytyy läheltä ja onni koostuu pienistä asioista. Kokeilehan aluksi vaikka yhtä alla olevaa vinkkiä. Ja muistathan kertoa näistä vinkeistä myös kaverille.

Vapaudenpatsas

Käytä palveluita

1. Lainaa kirjastosta hulavanne.
2. Osta lähileipomon leipä lauantaiaamiaiselle.
3. Käy nokipannukahvilla.

Yleiset tulentekopaikat
Kättely

Tee muille hyvää

1. Mene avuksi ruoka-avun jakeluun.
2. Käy kävelyllä keräten ympäristön roskat.
3. Tervehdi hymyillen kaupassa ennestään outoa ihmistä.

Ruoka-apu
Sydän

Pidä itsestäsi huolta

1. Käy vartin kävelyllä päivittäin.
2. Suhtaudu tyynesti tehokkuuspuheisiin. Tee työsi hyvin, se riittää.
3. Halaa jotakuta joka päivä.

Tutustu Vaasaan kävellen

Hehkulamppu

Ehdota omaa vinkkiäsi!

Jokaisella on omia hyvää oloa ja mielihyvää tuottavia asioita, joista syntyy onnistumisen kokemuksia. Mikä olisi sinun vinkkisi muille? Käytä nimimerkkiä ja jaa oma vinkkisi muidenkin iloksi. Lähettämällä vinkin, hyväksyt nimimerkin ja vinkin julkaisun some-kanavissa.

Minun onnellisuusvinkki

Onnellisuustutkija Markku Ojanen

Onnellisuuden tutkija – Markku Ojanen

Markku Ojanen on pitkän linjan onnellisuuden tutkija. Hän on Tampereen yliopiston psykologian emeritusprofessori.
Markku on kirjoittanut aiheeseen liittyviä kirjoja 37 kpl, joten hänellä on vankka näkemys ja tietämys siitä, mikä ihmisen tekee onnelliseksi ja miksi ja miten omaan onnellisuuteensa kannattaa panostaa.

lapsi

Onnellisuuden määrittely Markulta:

"Kun ihminen on onnellinen, hänen ei tarvitse muistella ”vanhaa hyvää aikaa”, eikä ajatella, että tulevaisuus tuo jotakin parempaa. Hän on tyytyväinen, kiitollinen ja iloinen siitä, mitä elämä antaa juuri tällä hetkellä."

Markun ensimmäinen artikkeli onnellisuudesta

Tilaa kortti ystävälle, Kell onni on, se onnen jakakoon

Lähetä kortillinen onnea!

Olisiko aika piristää kaukaista serkkua tai muistuttaa vanhaa koulukaveria siitä, että Vaasassa panostamme onnellisuuteen? Täytä lomake ja lähetä se. Me lähetämme oikean postikortin kaverille puolestasi. Osoitteista ei kerätä rekisteriä.