Ohita valikko
Maria Veitola ja Sebastian Da Costa seisovat Vaasa kyltin edessä

Vaasassa on helppo olla onnellinen

Vaasan tavoitteena on olla maailman onnellisin kaupunki, jossa asuvat maailman onnellisimmat asukkaat. Vaatimattomia kaupunkeja on Suomi täynnä, mutta Vaasa ei ole yksi niistä. Meillä hyvä elämä on sitä, että asetamme tavoitteet korkealle ja olemme ylpeitä itsestämme. Meidän Strömsömme on kielikuva sille, kun asiat todella sujuvat. 

Meille onnellisuus ei ole sama asia kuin onnistuminen, sillä edes meillä täällä Strömsön syleilyssä ei mene aina kuin Strömsössä. Epäonnistumiset kuuluvat aitoon ja inhimilliseen vaasalaiseen elämään. Siitäkin huolimatta Vaasassa on helppo olla onnellinen.

Ota onnen vinkit haltuun

Pyysimme vaasalaisilta onnellisuuskyselyssä heidän omia vinkkejä siihen, mitä tehdä, jos on mieli maassa. Tässä siis aitoja vaasalaisia keinoja, joita voi käyttää silloin kun kaipaa piristystä tai myös ennaltaehkäisevästi omaksi tai muiden iloksi.

Sydän

Pidä itsestäsi huolta

Nauti ulkoilmasta ja kuntoile samalla – kiipeä kuntoportaita Gerbyssä tai Öjbergetillä.

Kättely

Tee muille hyvää

Soita ystävälle ja kysy, mitä hänelle kuuluu. Kuuntele ja ole häntä varten.
Hymyile vastaantulijoille.

Käytä paikallisia palveluita

Hae lähileipomosta piknik-eväät ja syö ne puistossa.
Lainaa kirjastosta äänikirja ja kuuntele sitä piknikillä.

Tutustu kuinka muuten teemme Vaasasta maailman onnellisinta kaupunkia 

Happy people of Vaasa: Linda

Olen asunut Vaasassa reilut 10 vuotta. Monen mutkan kautta työskentelen nyt unelma-ammatissani röntgenhoitajana ja nyt musta aidosti tuntuu, että työlläni on merkitystä. Elämä on ihanaa juuri nyt, sillä vaikka elämä ei aina ole ollut helppoa, olen vihdoinkin saavuttanut sisäisen rauhan ja onnen. Itseäni tsemppaan pysymään positiivisena ja uskomaan hyvään.

Mies kahvilla metsässä

Happy people of Vaasa: Jani

Vaasa on minun paikkani ja minut tekee onnelliseksi, että saan asua näissä tutuissa ympyröissä. Olen ammatiltani autopeltiseppä ja nykyään teen töitä yrittäjänä sähköpyöräkaupassani. Vapaus ja mahdollisuus tehdä haluamaani työtä, on minulle tärkeää. Vaikka välillä on vastoinkäymisiä, haluan ajatella, että vaikeudet vahvistavat ja opettavat.