Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Unesco Maailmanperintö
Maailman onnellisin kaupunki

Tehdään Vaasasta maailman onnellisin kaupunki

Tervetuloa mukaan matkalle

Suomi valittiin keväällä jälleen maailman onnellisimmaksi maaksi, vaan mikä on onnellisten maassa onnellisin kaupunki? Uskomme, että Vaasalla on tämä paikka otettavanaan.

Onhan meillä jo nyt Unescon merelliset maailmanperintömaisemat, elämää kuhiseva kaupunkikeskusta, monipuoliset harrastusmahdollisuudet, erinomaiset työmahdollisuudet, kattavat palvelut sekä tietysti maailman parhaat asukkaat. Puitteet ovat siis kunnossa.

Mutta nyt meillä on myös jotain täysin uutta: Vaasan oma onnellisuuden tutkija. Onnellisuutta jo vuosikymmeniä tutkinut ja aiheesta lukuisia kirjoja julkaissut professori Markku Ojanen opastaa Vaasaa ja vaasalaisia onnellisuuden tiellä monin tavoin. Hän esimerkiksi jakaa asukkaille onnellisuuden vinkkejä, joita löytyy tältäkin sivulta, sekä järjestää kaikille asukkaille ilmaisia onnellisuusluentoja.

Tutustu tästä Markun artikkeleihin: Tuleeko onnellisuutta tavoitella? ja Mitä jouluna lahjaksi?

Eväät on pakattu ja matka kohti onnellisempaa huomista alkanut. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää Vaasasta

Ota onnen vinkit haltuun

Tiedämme, että meillä on erittäin kunnianhimoinen tavoite olla maailman onnellisin paikka. Olemme kuitenkin huomanneet, että onnellisuus löytyy läheltä ja onni koostuu pienistä asioista. Kokeilehan aluksi vaikka yhtä alla olevaa vinkkiä. Ja muistathan kertoa näistä vinkeistä myös kaverille.

Vapaudenpatsas

Käytä palveluita

1. Lainaa kirjastosta mukavaa lukemista ja tekemistä.
2. Käy kaupunginorkesterin konsertissa.
3. Osta kahvi mukaan lähikahvilastasi.

Tutustu kulttuuritarjontaan
Kättely

Tee muille hyvää

1. Pidä ystävistäsi kiinni.
2. Vie ystävällesi kukkia.
3. Lievitä yksinäisyyttä ottamalla mukaan niitä, jotka jäävät muuten sivuun.

Sydän

Pidä itsestäsi huolta

1. Kokeile uusia asioita, nauti flow-kokemuksesta.
2. Liiku luonnossa. Juo kuppi kuumaa ulkosalla.
3. Hemmottele itseäsi.

Tutustu luontoreitteihin

Hehkulamppu

Ehdota omaa vinkkiäsi!

Jokaisella on omia hyvää oloa ja mielihyvää tuottavia asioita, joista syntyy onnistumisen kokemuksia. Mikä olisi sinun vinkkisi muille? Käytä nimimerkkiä ja jaa oma vinkkisi muidenkin iloksi. Lähettämällä vinkin, hyväksyt nimimerkin ja vinkin julkaisun some-kanavissa.

Minun onnellisuusvinkkini

Onnellisuustutkija Markku Ojanen

Onnellisuuden tutkija – Markku Ojanen

Markku Ojanen on pitkän linjan onnellisuuden tutkija. Hän on Tampereen yliopiston psykologian emeritusprofessori.
Markku on kirjoittanut aiheeseen liittyviä kirjoja 37 kpl, joten hänellä on vankka näkemys ja tietämys siitä, mikä ihmisen tekee onnelliseksi ja miksi ja miten omaan onnellisuuteensa kannattaa panostaa.

lapsi

Onnellisuuden määrittely Markulta:

"Kun ihminen on onnellinen, hänen ei tarvitse muistella ”vanhaa hyvää aikaa”, eikä ajatella, että tulevaisuus tuo jotakin parempaa. Hän on tyytyväinen, kiitollinen ja iloinen siitä, mitä elämä antaa juuri tällä hetkellä."

Lue Markun jouluartikkeli
Tomas Häyry

Kaupunginjohtajan joulutervehdys vaasalaisille: Joulun onni löytyy läheltä

Nyt jos koskaan on syytä muistaa aina ajankohtaiset onnen vinkit: pidä itsestäsi huolta, tee muille hyvää ja käytä paikallisia palveluita – nyt toki turvallisuus huomioiden.

Kaupunginjohtajan joulutervehdys

Tilaa kortti ystävälle, Kell onni on, se onnen jakakoon

Lähetä kortillinen onnea!

Olisiko aika piristää kaukaista serkkua tai muistuttaa vanhaa koulukaveria siitä, että Vaasassa panostamme onnellisuuteen? Täytä lomake ja lähetä se. Me lähetämme oikean postikortin kaverille puolestasi. Osoitteista ei kerätä rekisteriä.