Ohita valikko
Unesco Maailmanperintö
Maria ja maailman onnellisimmat

Sebastian äänestettiin maailman onnellisimmaksi!

Sebastian on maailman onnellisin ihminen. Äänestyksen tulos julkistettiin lauantaina Strömsössä järjestetyssä Onnellisuusillassa, johon huipentui keväällä alkanut tutkimusmatka onnellisuuden saloihin. Maailman onnellisimmaksi kaupungiksi tähtäävä Vaasa halusi löytää maailman onnellisimman ihmisen tehdäkseen tunnetuksi onnellisen elämän elementtejä.

 

Onnellisuusillan ohjelma:

  • Kuulemme finalistien Annin, Maijan ja Sebastianin tunnelmia.
  • Keskustelua onnellisuudesta, mukana onnellisuutta tutkinut emeritusprofessori Markku Ojanen, Strömsö-ohjelman juontaja Nicke Aldén ja Vaasan kaupungin viestintäpäällikkö Leena Forsén.
  • Livessä esiintyy Siru.
  • Sekä tietysti Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry julistaa äänestyksen voittajan.

Tutustu onnellisiin

Vaasan seutu tähtää maailman onnellisimman maan onnellisimmaksi paikaksi. Osana matkaa etsimme yhdessä toimittaja Maria Veitolan kanssa Vaasan seudun onnellisimman ihmisen. Maija, Anni ja Sebastian valittiin mukaan 115 ilmoittautuneen tai tutun ilmiantaman henkilön joukosta. Emeritusprofessori, vuosikymmeniä onnellisuutta tutkinut emeritusprofessori Markku Ojanen oli mukana haastatteluryhmässä.

Sebastian

Sebastianin ympärillä huokuu aura, joka on ystävällinen, avoin ja onnellinen. Hän lähestyy kaikkia kädet leveässä halausasennossa ja hymy huulilla. Sebastianin mielestä me kaikki synnymme onnellisina, eikä onnellisuuteen tarvita mitään. Rauhaa ja hiljaisuutta Sebastian hakee luonnosta – ja kuten koulussakin opetetaan – musiikki lähtee hiljaisuudesta.

Maija

Maija on Australiasta Vaasaan palannut hetkessä eläjä. Hän kuuntelee vahvasti intuitiotaan ja löytää onnellisuuden pienistä asioita: illalla parvekkeella istuessaan tai suvun saarimökillä aikaa viettäessään. Maijan mielestä kaikilta löytyy sisäinen ääni, joka osaa kyllä kertoa mitä elämänpolkua kulkea.

Anni

Anni on kilpaurheilutaustainen luonnossa liikkuja. Annille onnellisuus on oman elämän toteuttamista omien arvojensa mukaisesti. Omien sanojensa mukaan Anni on kokenut absoluuttisen onnellisuuden hetken – jossain Garda-järvellä!

– Heistä jokaisella on tarinansa ja oivalluksensa onnellisesta elämästä, mutta mielestäni kolmikkoa yhdistää poikkeuksellinen yhteys itseensä. He luottavat siihen, että elämässä voi ja saa tehdä asioita, jotka kumpuavat sisimmästä, Veitola ihastelee.

Maria Veitola Vaasassa

Maria & maailman onnellisimmat -videosarja

Vaasan kaupunki ja Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin markkinointiviestintäkampanjassa etsittiin maailman onnellisinta ihmistä Vaasan seudun asukkaiden joukosta. Vaasan kaupungilla on tavoitteena Suomen onnellisimmat asukkaat. Ja vaikka tavoitteeseen on vielä matkaa, haluttiin onnellisin henkilö löytää jo nyt.

Ilmiannetuista ja ilmoittautuneista haastatteluraati valitsi kolme vaasalaisuutta ja vaasalaista elämää monelta kantilta edustavaa onnellisuusehdokasta. Toimittaja Maria Veitola pakkasi laukkunsa Vaasaan, ja tutustui kolmen vaasalaisen kautta mitä vaasalainen onnellisuus on ja miksi juuri Vaasassa on niin helppoa olla onnellinen. Henkilökuvista syntyi kolmijaksoinen videosarja nimeltä Maria & maailman onnellisimmat. Nyt jaksojen perusteella yleisö voi äänestää omaa suosikkiaan maailman onnellisimmaksi ihmiseksi.

Maailman onnellisimman ihmisen etsintä huipentui Vaasan Strömsössä 2.10. järjestettävässä Onnellisuusillassa, jossa yleisöäänestyksen voittaja ja maailman onnellisimmaksi ihmiseksi paljastui Sebastian Da Costa. Palkinnoksi hän sai ilmaisen nautintaoikeuden Vaasan kulttuuri- ja liikuntapalveluihin loppuelämänsä ajaksi, mikä lisätköön hänen onnellisuuttaan entisestään.

Lopulta on ihan sama, kuka on onnellisin, kunhan mahdollisimman moni on mahdollisimman onnellinen. Siihen Vaasa panostaa nyt ja tulevaisuudessa.

Vaasasta maailman onnellisin kaupunki

2020 onnellisuuskyselyn tulokset

Tutkimus toteutettiin kaikille avoimena verkkokyselynä 6.-20.12.2020. Kyselyyn vastasi 478 vaasalaista kaikista ikäryhmistä.

Tutustu kyselyn tuloksiin!
Onnellisuustutkija Markku Ojanen

Onnellisuuden tutkija – Markku Ojanen

Markku Ojanen on pitkän linjan onnellisuuden tutkija. Hän on Tampereen yliopiston psykologian emeritusprofessori.
Markku on kirjoittanut aiheeseen liittyviä kirjoja 37 kpl, joten hänellä on vankka näkemys ja tietämys siitä, mikä ihmisen tekee onnelliseksi ja miksi ja miten omaan onnellisuuteensa kannattaa panostaa.

Ota onnen vinkit haltuun

Pyysimme vaasalaisilta onnellisuuskyselyssä heidän omia vinkkejä siihen, mitä tehdä, jos on mieli maassa. Tässä siis aitoja vaasalaisia keinoja, joita voi käyttää silloin kun kaipaa piristystä tai myös ennaltaehkäisevästi omaksi tai muiden iloksi.

Vapaudenpatsas

Käytä palveluita

Hae lähileipomosta piknik-eväät ja syö ne puistossa.
Lainaa kirjastosta äänikirja ja kuuntele sitä piknikillä.

Kättely

Tee muille hyvää

Soita ystävälle ja kysy, mitä hänelle kuuluu. Kuuntele ja ole häntä varten.
Hymyile vastaantulijoille.

Sydän

Pidä itsestäsi huolta

Nauti ulkoilmasta ja kuntoile samalla – kiipeä kuntoportaita Gerbyssä tai Öjbergetillä.