Ohita valikko
Unesco Maailmanperintö
Maria ja maailman onnellisimmat

Äänestä maailman onnellisinta!

Kenen tarina vetoaa sinuun eniten?

Vaasan seutu tähtää maailman onnellisimman maan onnellisimmaksi paikaksi. Osana matkaa etsimme yhdessä toimittaja Maria Veitolan kanssa Vaasan seudun onnellisimman ihmisen – tutustu Maijaan, Anniin ja Sebastianiin! Äänestä kenen tarina inspiroi, sykähdyttää tai kiehtoo sinua.

Eniten ääniä saanut julistetaan rohkeasti maailman onnellisimmaksi ihmiseksi Strömsössä 2.10. klo 18 alkaen – live-lähetystä voit seurata tuolloin tältä verkkosivulta.

Maailman onnellisimman ihmisen etsintä huipentuu Vaasan Strömsössä 2.10. järjestettävässä Onnellisuusillassa, jota voi seurata suorana verkkolähetyksenä tällä verkkosivulla! 

Tutustu onnellisiin

Maija, Anni ja Sebastian valittiin mukaan 115 ilmoittautuneen tai tutun ilmiantaman henkilön joukosta. Emeritusprofessori, vuosikymmeniä onnellisuutta tutkinut emeritusprofessori Markku Ojanen oli mukana haastatteluryhmässä.

Maija

Maija on Australiasta Vaasaan palannut hetkessä eläjä. Hän kuuntelee vahvasti intuitiotaan ja löytää onnellisuuden pienistä asioita: illalla parvekkeella istuessaan tai suvun saarimökillä aikaa viettäessään. Maijan mielestä kaikilta löytyy sisäinen ääni, joka osaa kyllä kertoa mitä elämänpolkua kulkea.
Äänestä Maijaa!

Anni

Anni on kilpaurheilutaustainen luonnossa liikkuja. Annille onnellisuus on oman elämän toteuttamista omien arvojensa mukaisesti. Omien sanojensa mukaan Anni on kokenut absoluuttisen onnellisuuden hetken – jossain Garda-järvellä!
Äänestä Annia!

Sebastian

Sebastianin ympärillä huokuu aura, joka on ystävällinen, avoin ja onnellinen. Hän lähestyy kaikkia kädet leveässä halausasennossa ja hymy huulilla. Sebastianin mielestä me kaikki synnymme onnellisina, eikä onnellisuuteen tarvita mitään. Rauhaa ja hiljaisuutta Sebastian hakee luonnosta – ja kuten koulussakin opetetaan – musiikki lähtee hiljaisuudesta.
Äänestä Sebastiania!

 

– Heistä jokaisella on tarinansa ja oivalluksensa onnellisesta elämästä, mutta mielestäni kolmikkoa yhdistää poikkeuksellinen yhteys itseensä. He luottavat siihen, että elämässä voi ja saa tehdä asioita, jotka kumpuavat sisimmästä, Veitola ihastelee.

Maria Veitola Vaasassa

Nyt on sinun mahdollisuutesi äänestää!

Kuka Maijasta, Annista ja Sebastianista on onnellisin? Vai nähtyäsi tarinat, kenen ajatukset onnellisuudesta puhuttelivat juuri sinua? Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 20 voittajalle pari Vaasa-sukkia.

Kuka on maailman onnellisin ihminen:

Täytä nimesi ja sähköpostiosoitteesi, ja kerro kukan on sinusta maailman onnellisin!
Jos haluat osallistua palkinnon arvontaan, kirjoita yhteystietosi yllä oleviin kenttiin.
Osallistujien yhteystietoja käytetään vain palkintojen ilmoittamiseen ja toimittamiseen. Äänestäminen on mahdollista 2.10.2021 saakka.
Tietosuojaseloste

Maria & maailman onnellisimmat -videosarja

Vaasan kaupunki ja Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin markkinointiviestintäkampanjassa etsitään maailman onnellisinta ihmistä Vaasan seudun asukkaiden joukosta. Vaasan kaupungilla on tavoitteena Suomen onnellisimmat asukkaat. Ja vaikka tavoitteeseen on vielä matkaa, halutaan onnellisin henkilö löytää jo nyt.

Ilmiannetuista ja ilmoittautuneista haastatteluraati valitsi kolme vaasalaisuutta ja vaasalaista elämää monelta kantilta edustavaa onnellisuusehdokasta. Toimittaja Maria Veitola pakkasi laukkunsa Vaasaan, ja tutustui kolmen vaasalaisen kautta mitä vaasalainen onnellisuus on ja miksi juuri Vaasassa on niin helppoa olla onnellinen. Henkilökuvista syntyi kolmijaksoinen videosarja nimeltä Maria & maailman onnellisimmat. Nyt jaksojen perusteella yleisö voi äänestää omaa suosikkiaan maailman onnellisimmaksi ihmiseksi.

Maailman onnellisimman ihmisen etsintä huipentuu Vaasan Strömsössä 2.10. järjestettävässä Onnellisuusillassa, jossa yleisöäänestyksen voittaja paljastetaan ja kukitetaan maailman onnellisimmaksi ihmiseksi. Palkinnoksi maailman onnellisin ihminen saa ilmaisen nautintaoikeuden Vaasan kulttuuri- ja liikuntapalveluihin loppuelämänsä ajaksi, mikä lisätköön hänen onnellisuuttaan entisestään.

Lopulta on ihan sama, kuka on onnellisin, kunhan mahdollisimman moni on mahdollisimman onnellinen. Siihen Vaasa panostaa nyt ja tulevaisuudessa.

Vaasasta maailman onnellisin kaupunki

2020 onnellisuuskyselyn tulokset

Tutkimus toteutettiin kaikille avoimena verkkokyselynä 6.-20.12.2020. Kyselyyn vastasi 478 vaasalaista kaikista ikäryhmistä.

Tutustu kyselyn tuloksiin!
ura, työ

Onnelliset muuttajat

Lue kahdeksan vaasalaistuneen, alun perin muualta tulleen asukkaan kertomuksen siitä,
minkälainen kaupunki Vaasa on ja miten täällä voi yhdistää työn ja vapaa-ajan.

Töihin Vaasaan
Onnellisuustutkija Markku Ojanen

Onnellisuuden tutkija – Markku Ojanen

Markku Ojanen on pitkän linjan onnellisuuden tutkija. Hän on Tampereen yliopiston psykologian emeritusprofessori.
Markku on kirjoittanut aiheeseen liittyviä kirjoja 37 kpl, joten hänellä on vankka näkemys ja tietämys siitä, mikä ihmisen tekee onnelliseksi ja miksi ja miten omaan onnellisuuteensa kannattaa panostaa.

Meidän oma onnellisuuden tutkija, professori Markku Ojanen opastaa Vaasaa ja vaasalaisia onnellisuuden tiellä jakamalla muun muassa tälläkin sivulla julkaistavia vinkkejä. Tammikuun lopussa Markku Ojanen piti vaasalaisille onnellisuusluennon:

 

Markku Ojanen on uudistanut Eino Leinon runon ”Laulu onnesta”, koska runon alkuperäinen versio oli turhan synkkä. Ojasen positiivisempi vaihtoehto kuuluisalle runolle kuuluu näin:

Kell’ onni on, se onnen näyttäköön.
Kell’ aarre on, se aarteen avatkoon.
Ja olkoon onnellinen onnestaan.
Ja rikas riemustansa aina vaan.
Onni kerää katseen ihmisten.
Kell’ onni on, se ystäviä etsiköön
ja heidän kanssaan nauttikoon
ja yhdess’ onnen jakakoon.

Ota onnen vinkit haltuun

Pyysimme vaasalaisilta onnellisuuskyselyssä heidän omia vinkkejä siihen, mitä tehdä, jos on mieli maassa. Tässä siis aitoja vaasalaisia keinoja, joita voi käyttää silloin kun kaipaa piristystä tai myös ennaltaehkäisevästi omaksi tai muiden iloksi.

Vapaudenpatsas

Käytä palveluita

Hae lähileipomosta piknik-eväät ja syö ne puistossa.
Lainaa kirjastosta äänikirja ja kuuntele sitä piknikillä.

Kättely

Tee muille hyvää

Soita ystävälle ja kysy, mitä hänelle kuuluu. Kuuntele ja ole häntä varten.
Hymyile vastaantulijoille.

Sydän

Pidä itsestäsi huolta

Nauti ulkoilmasta ja kuntoile samalla – kiipeä kuntoportaita Gerbyssä tai Öjbergetillä.