Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
Hanke

IRIS - Integrated and Replicable Solutions for Co-Creation in Sustainable Cities

IRIS-hankkeessa testataan uusia kaupunkikehityksen ratkaisuja energian, liikkuvuuden ja ICT:n aloilla. Perusajatuksena on, että kaupungit oppivat lighthousekaupungilta ja voivat toisintaa muiden ratkaisuja. Vaasan kaupunki johtaa kokonaisuutta, jonka painopisteenä on ratkaisujen toistaminen ja levittäminen, toisaalta hankkeeseen osallistuville kaupungeille, mutta myös muualle Eurooppaan.

IRIS-hanke keskittyy viiteen kokonaisuuteen: energiapositiiviset alueet, älykäs energian käsittely ja älykäs e-liikkuvuus, digitaalisten kaupunkien innovaatioalusta, asukkaiden osallistaminen sekä yhteisluominen. Tärkeää on liiketoimintamallien ja kestävän kehityksen teknisten innovaatioiden kehittäminen sekä mahdollisuus toteuttaa ja levittää hankkeen puitteissa kehitettyjä ratkaisuja.

Hankkeen Lighthouse-kaupungit ovat Utrecht (Alankomaat, projektikoordinaattori), Göteborg (Ruotsi) ja Nice Côte d’Azur (Ranska) ja follower-kaupunkeja eli seuraajia ovat Vaasa (Suomi), Alexandroupolis (Kreikka), Santa Cruz de Tenerife (Espanja) ja Focsani (Romania). Jokaisella kaupungilla on lisäksi mukanaan asiantuntijaorganisaatioita, kuten yliopistoja, tutkimuslaitoksia ja yrityksiä hankekumppaneinaan. Vaasan kaupungin verkostoon kuuluvat Teknologiakeskus Merinova ja Vaasan yliopisto. Yhteensä yhteistyössä on 43 toimijaa 7 maasta.