Ohita valikko

Vaasan seudun työmahdollisuudet

Huipputekijöille huippuduunia! Täällä Vaasan seudulla tarvitaan monenlaisia osaajia juuri nyt. Kiinnostaako sinua kansainvälinen ura energia-alalla? Oletko kenties terveydenhoitoalalla ja haluat päästä tekemään työtä mielenkiintoisessa työympäristössä? Tutustu Vaasan seudun tarjoamiin uusiin uramahdollisuuksiin.

Vaasan seudulla työttömyys on Manner-Suomen alhaisin. Työpaikat eivät rakennu ainoastaan yhden tehtaan tai sektorin varaan, vaan elinkeinorakenne on varsin monipuolinen ja työpaikkoja on tarjolla monella alalla. Täällä on myös keskimääräistä paremmat mahdollisuudet vakituiseen työpaikkaan.

Vaasassa puhutaan yli sataa kieltä. Tämä vaikuttaa myös siihen, että työpaikalla saatetaan käyttää useampaa kieltä. Monissa yrityksissä kansainvälisyys näkyy ja kuuluu selkeästi, esimerkiksi työkieli onkin englanti suomen tai ruotsin sijaan. Täällä pääsee tekemään töitä muista kulttuureista tulleiden työkavereiden kanssa.

Tulotaso on lähes pääkaupunkiseudun tasolla, mutta asumiskustannusten jälkeen elämiseen jää huomattavasti enemmän rahaa.

Suurin työllistävä ala on energiateknologia, joka antaa elannon yli 11 000 seudun asukkaalle. Alalla on työmahdollisuuksia monen alan ammattilaiselle, ei ainoastaan insinööreille.  Seudun energia-alan menestystarinasta voit lukea EnergyVaasan nettisivuilta.

Julkinen sektori on luonnollisesti myös suuri työllistäjä. Vaasan kaupunki ja Pohjanmaan hyvinvointialue ovat suurimmat julkisen puolen työllistäjät.