Förbigå menyn
Man och kvinna sätter sig i bilen

Det är lätt att resa till Vasaregionen

Vasa har utmärkta trafikförbindelser och det är lätt att ta sig till oss oberoende varifrån man kommer. Flygplatsen ligger endast 10 minuter från Vasa centrum och järnvägsstationens finns i kärncentrum. Den dagliga färjeförbindelsen med Umeå i Sverige erbjuder en perfekt möjlighet till att besöka två länder och två städer, till och med under samma dag.

Res med egen bil till Vasaregionen

Reser du med egen bil är Vasaregionen lätt att nå oberoende av varifrån du kommer – och för det mesta är vägen rak. Här några exempel på restider till Vasa:

  • Tammerfors – Vasa, längs E12: ca 3,5 h
  • Åbo – Vasa, längs E8: ca 4,5 h
  • Björneborg – Vasa, längs E8: ca 2,5 h
  • Jyväskylä – Vasa, längs väg 18: ca 4 h
  • Uleåborg – Vasa, längs E8: ca 4,5 h

Gör pauser på ställen som bjuder på intressanta historier

Även om restiden till Vasa är kort, lönar det sig att reservera lite extra tid endera vägen. Längs vägen hittar du en stor del av regionens intressantaste besöksmål – gömda smultronställen, som man lätt kan missa om man inte tar sig tid.

Kombinera regionens bästa till din Vasa resa, till exempel så här:

Ta dig runt i Vasaregionen

I Vasa säger man att du når allt på 5 minuter. Inom en radie på bara några kilometer kan du snabbt förflytta dig från en känsla till en annan: övergången från urban stadskultur till lugnet i naturen sker under en kort promenad. Om du töjer ut restider till 15-20 minuter och förflyttar dig med cykel eller bil, når du snabbt helt nya omgivningar och sevärdheter.

Bekanta dig med Vasa till fots

Kvarteren i centrala Vasa är fyllda med fin arkitekturhistoria och kulturbesöksmålen har många intressanta historier att berätta. Upplev staden i fotspåren av arkitekter från olika tidsepoker eller dyk in i världen hos gångna tiders kulturpåverkare. Välj en guidad vandring eller ge dig ut och upptäck Vasa till fots på egen hand. Läs mera!

Njut av regionen från cykelsadeln

När du vill röra dig utanför centrum lönar det sig att hyra en cykel. En cykeltur till Strömsö är en trevlig dagsutflykt och i de omgivande kommunerna finns gott om sevärdheter för en längre tur. Den vackra naturen och landsbygdens lugn ligger överraskande nära. Läs mera!

Med bil får du ut allt ur regionen

Vill du nå längre ut från Vasa centrum och besöka fler av regionens sevärdheter, blir transportvalet egen eller hyrbil. Österbottens kustregion erbjuder många exotiska besöksmål – värda en alldeles egen upptäcktsresa.

Res bekvämt med tåg, buss, flyg eller färja

Vasa har utmärkta trafikförbindelser. Med tåg når du oss snabbt, som på räls (restider t.ex. från Seinäjoki 1 h, från Tammerfors 2,5 h, från Helsingfors och Jyväskylä 4 h och från Uleåborg 5 h) och ännu snabbare med flyg (från Helsingfors 50 min och Stockholm 1 h). Wasaline gör resan från Umeå på endast ca 4 h.

Sök tidtabeller och boka resor

Du kanske också är intresserad av