Förbigå menyn

Cykla i Vasa och Vasaregionen

Är du redo att ge dig ut på ett äventyr på två hjul i den soliga havsstaden Vasa och dess fantastiska omgivningar? Med massor av kilometrar av cykelvägar i Vasa och cykelvänliga vägar och stigar i närområdet är den här regionen en dröm för alla cyklister.

Oavsett om du är en hängiven cyklist eller en tillfällig sådan, erbjuder Vasa och Vasaregionen en perfekt blandning av naturskönhet, kultur och rekreation som kommer att inspirera dig att lämna bilen och istället njuta av glädjen att cykla, vilket inte bara är ett underbart sätt att utforska området, det är också ett miljövänligt val!

Cykla i Vasa

Vasa är en bra cykelstad. Av Vasaborna bor 81 % på cykelavstånd, dvs. mindre än fem kilometers avstånd, från centrum. Cykelvägarnas totala längd är nästan 200 kilometer. I Vasa ordnas Cykelveckan i maj och Mobilitetsveckan i september.

Cykelvägar i Vasa

På kartan syns cykelvägar med asfalt- och sandbeläggning samt skötselklasificeringen av cykelvägarna. Här finns även uppgifter om cykelvägarnas lutning, som kan vara till hjälp vid planeringen av rutter.

Öppna kartapplikationen
Nainen ja mies pyöräilemässä aurinkoisena päivänä. Taustalla näkyy vehreä puisto ja puita.

Uppmärkta cykelleder i Vasa

Här presenteras Vasas 7 huvudcykelleder. Lederna går längs cykelvägar och det finns tavlor med ruttinfo längs lederna. Ge dig ut och utforska staden via dessa rutter!

Till listningen av lederna

Cykelstaden Vasa

Nyheter om vad som är på gång inom Vasa stad för att ytterligare förbättra gång- och cyklingsmöjligheterna.

Läs mera

Cykla i Vasaregionen

Vasaregionen är som gjord för att cykla i! Lanskapet är platt och det är sällan du stöter på större uppförsbackar – frisk havsbris möts du däremot ofta av. Här hittar du information om intressanta cykelvägar, rutter och leder, oavsett om du föredrar att utforska kusten eller göra en tur en bit in i  landet.

Cykelrutter i Vasaregionen

Här presenterar vi 12 förslag på cykelrutter som utgår från Vasa. Längden på rutterna är allt från 5,3 kilometer till nästan 100 kilometer. De kortare rutterna, tar dig från centrum till stadens närområden, medan de längsta tar dig en bra bit ut på landsbygden eller till skärgården.

Läs mer om rutterna

Cykelsemester i Korsholm

Om du följer det här ruttförslaget så ser du största delen av Korsholm på tre dagar. Rutten kan förkortas eller förlängas enligt smak. Antalet dagar på cykeln kan också utökas om du vill ta det lugnare eller om du hittar mycket intressant att se.

Läs mer om rutterna

4 hotels by bike

Upplev Österbottens storslagna landskap på ett hållbart och miljövänligt sätt! Sommartid kan du boka ditt cykelpaket via ett av ruttens hotel – välj en av de fyra rutterna eller cykla hela varvet runt!

Läs mer om rutterna

Terrängcykling i Vasaregionen

I Vasa och Vasaregionen finns en mängd fantastiska terrängcyklingsområden som väntar på att utforskas. Upplev naturen på nära håll och njuta av adrenalinkickar samtidigt som du trampar genom utmanande terräng. Oavsett om du är en erfaren terrängcyklist eller nybörjare, kommer du att hitta spännande möjligheter att ta dig an naturens utmaningar.

Här hittar du mer information

Du är kanske också intresserad av