Ohita valikko

Sahaja yoga meditaatio

Artikkelin kategoriat: Muut tapahtumat

Sahaja yoga meditaatio

Sahaja Yoga -meditaatiotekniikan on kehittänyt intialainen Shri Mataji Nirmala Devi (1923-2011), ja sitä opetetaan yli sadassa maassa ympäri maailmaa. Sahaja Yoga -meditaatioon ei sisälly fyysisiä jooga­harjoituksia.

Shri Mataji on korostanut opetuksessaan muun muassa seuraavia asioita:

Ei sokeaa uskoa. Henkisyyteen ja meditaatioon ei tulisi kuulua sokeaa uskoa. Ihmisen tulisi itse nähdä konkreettisesti siitä saatu hyöty ja pystyä myös itse ymmärtämään oman kokemuksensa kautta siihen liittyvät asiat ja käytänteet.
Meditaatio ei ole teoria tai oppisuunta, vaan sisäinen tapahtuma, joka saa aikaan henkisen kasvun ja muutoksen. Siinä missä teoriaa on, sen pätevyyttä tai hyödyllisyyttä on hyvä arvioida rehellisen kriittisesti oman kokemuksen kautta.
Ei sitoumuksia. Henkisyyden harjoittaminen voi tapahtua vain ihmisen omasta vilpittömästä halusta. Ulkopuolelta asetetut sitoumukset tai muiden asettamat odotukset eivät kuulu henkisyyteen. Meditoit itseäsi varten, koska itse tunnet sen aidosti hyväksi.
Henkisyydestä ei voi maksaa. Henkisen tiedon tulisi kuulua kaikille, yhteiskuntaluokkaan, uskontoon, ikään tai muihin henkilökohtaisiin tekijöihin katsomatta. Opetuksen tulee olla aina maksutonta, eikä siihen voi liittää liiketoimintaa tai muuta voiton tavoittelua. Sahaja Yoga -meditaatiokursseja järjestävät asiaa pidempään harjoittaneet vapaaehtoiset ohjaajat.
Lisätietoa www.jooga.org ja meditoi.fi