Ohita valikko
Mies ja nainen menossa autoon

Vaasan seudulle on helppo matkustaa

Vaasa sijaitsee erinomaisten kulkuyhteyksien varrella, ja meille on helppo saapua läheltä ja kaukaa. Lentokenttä sijaitsee vain noin 10 minuutin matkan päässä Vaasan keskustasta, ja rautatieasema on aivan ydinkeskustassa.

Autolla helposti Vaasan seudulle

Vaasan seudulle on helppo hurauttaa suunnasta kuin suunnasta – ja useimmiten suoraa tietä. Tässä esimerkkejä matka-ajoista Vaasaan:

Tampere–Vaasa tien E12 kautta: noin 3,5 h
Turku – Vaasa, tien E8 kautta: noin 4,5 h
Pori–Vaasa tien E8 kautta: noin 2,5 h
Jyväskylä–Vaasa tien 18 kautta: noin 4 h
Oulu–Vaasa tien E8 kautta: noin 4,5 h

Pysähdy matkalla paikkoihin, joista riittää kerrottavaa

Vaikka matka-aika Vaasaan on lyhyt, meno- tai paluumatkalle kannattaa varata hieman ylimääräistä aikaa. Matkan varrella löydät nimittäin ison liudan seudun kiinnostavimpia kohteita – piilotettuja mansikkapaikkoja, jotka monilta matkaajilta jäävät kokonaan huomaamatta.

Yhdistä seudun parhaat samalle Vaasan-reissulle esimerkiski näin:

Mitä kaikkea matkan varrelta löytyykään? Katso karttakoosteemme!

Kuinka Vaasassa ja seudulla liikutaan

Vaasassa sanotaan, että kaikkialle on vain 5 minuutin matka. Muutaman kilometrin säteellä pääsetkin liikkumaan tunnelmasta toiseen nopeasti: siirtymä urbaanista kaupunkikulttuurista keskelle rauhoittavaa luontoa tapahtuu yhden kävelymatkan aikana! Kun venytät matka-ajan 15 minuuttiin ja otat allesi auton tai polkupyörän, saavutat nopeasti täysin uusia maisemia ja nähtävyyksiä.

Tutustu Vaasaan kävellen

Arkkitehtuurin hieno historia huokuu Vaasan keskustan kortteleissa ja upeat kulttuurikohteet ovat täynnä jännittäviä tarinoita. Koe kaupunki kävellen eri aikakausien arkkitehtien jalanjäljissä tai hyppää menneen ajan kulttuurivaikuttajien maailmoihin. Saatavilla on opastettuja kävelyitä ja omin päin tehtäviä kierroksia. Lue lisää!

Nauti seudusta pyöräillen

Pyörä kannattaa vuokrata, kun haluat nähdä kaupunkia vähän keskustan ulkopuolelta. Esimerkiksi pyöräreissu Strömsöhön on kiva päiväretki, ja kiertomatkalla ympäristökunnissa riittää nähtävää pidemmäksikin aikaa. Upea luonto ja maaseudun rauha ovat yllättävän lähellä. Lue lisää!

Autolla kaikki irti seudusta

Kun haluat kurottaa Vaasaa pidemmälle ja tutustua seudun nähtävyyksiin laajemmin, kannattaa alle ottaa oma tai vuokra-auto. Pohjanmaan rannikkoseutu tarjoaa monenlaista eksotiikkaa – tänne kannattaa tehdä aivan oma tutkimusretkensä!

Saavu mukavasti junalla, bussilla, lentäen tai laivalla

Vaasa ja Vaasan seutu sijaitsevat erinomaisten kulkuyhteyksien päässä. Junalla taitat matkan sukkelasti (matka-aika esim. Seinäjoelta 1 h, Tampereelta 2,5 h, Helsingistä ja Jyväskylästä 4 h ja Oulusta 5 h) ja vielä nopeammin lentämällä (matka-aika esim. Helsingistä 50 min ja Tukholmasta noin 1 h). Wasaline taittaa matkan meriteitse Uumajasta jopa 3,5 tunnissa.

Hae aikatauluja ja tee varauksia!

Sinua saattaa myös kiinnostaa