Ohita valikko

Pyöräile Vaasassa ja Vaasan seudulla

Oletko valmis pyöräilyseikkailulle aurinkoisessa Vaasassa ja sen upeassa ympäristössä? Vaasan seudulta löydät kilometreittäin pyöräteitä ja polkuja, mikä tekee alueesta unelmankohteen kaikille pyöräilijöille.

Oletpa sitten intohimoinen pyöräilijä tai satunnainen sellainen, Vaasan seutu tarjoaa sinulle täydellisen yhdistelmän luonnonkauneutta, kulttuuria ja virkistystä. Jätä siis auto kotiin ja lähde nauttimaan pyöräilyn ilosta. Se on myös ympäristöystävällinen valinta!

Pyöräile Vaasassa

Vaasa on hyvä pyöräilykaupunki. Vaasalaisista 81 % asuu pyöräilymatkan, eli alle viiden kilometrin päässä keskustasta. Pyöräteiden kokonaispituus on lähes 200 kilometriä. Vaasassa järjestetään pyöräilyviikko toukokuussa ja Liikkujan viikko syyskuussa.

Vaasan pyörätiet

Kartassa näkyvät asfaltoidut ja hiekkapintaiset pyörätiet sekä pyöräteiden hoitoluokitus. Lisäksi kartasta löytyy tietoa pyöräteiden kaltevuudesta, joka voi auttaa reitin suunnittelussa.

Avaa pyöräkarttasovellus
Nainen ja mies pyöräilemässä aurinkoisena päivänä. Taustalla näkyy vehreä puisto ja puita.

Viitoitetut pyöräilyreitit Vaasassa

Täältä löydät Vaasan seitsemän viitoitettua pääpyöräreittiä. Lähde tutustumaan kaupunkiin näitä reittejä pitkin!

Tutustu reitteihin

Pyöräilykaupunki Vaasa

Täältä löydät tuoreimmat uutiset sekä lisätietoa miten kävely- ja pyöräilyolosuhteita kehitetään Vaasassa.

Lue lisää

Pyöräile Vaasan seudulla

Vaasan seutu on kuin luotu pyöräilyyn! Maisema on tasaista, ja suurempia mäkiä on harvoin – sen sijaan sinua tervehtii usein raikas merituuli. Täältä löydät tietoa mielenkiintoisista pyöräreiteistä ja poluista, oli suosikkisi sitten rannikon tutkiminen tai matka sisämaahan.

Pyöräilyreittejä Vaasan seudulla

Tällä sivulla esittelemme 12 mahdollista pyöräilyreittiä sinulle, kun vierailet Vaasassa. Lyhyin reitti on 5,3 kilometriä ja pisin melkein 100 kilometriä. Lyhyemmät reitit vievät sinut kaupungin lähialueisiin, ja pidemmät reitit vievät sinut maaseudulle tai jopa saaristoon.

Lue lisää reitteistä

Pyöräilyloma Mustasaaressa

Seuraamalla tätä reittiehdotusta näet suurimman osan Mustasaaresta kolmessa päivässä. Koko reitti on jaettu osuuksiin, jotka ehtii kiertää yhdessä päivässä. Koska reittiehdotus on vain ehdotus, voit halutessasi lyhentää tai pidentää reittiä tai edetä reittiehdotusta nopeammin.

Lue lisää reiteistä

Isonkyrön pyöräilyreitistö

Pyöräilyreitistöjen keskuspaikkana toimii Napuen taistelun muistomerkin parkkialue, joka toimii reitin ns. nollapisteenä. GPX-tiedostot näyttävät reitin kartalla ja pystyt seuraamaan reitillä etenemistäsi reaaliajassa. Ne kertovat myös reitin osalta tarkempia tietoja, kuten korkeuseroja.

Lue lisää reiteistä

4 hotels by bike

Koe Pohjanmaan luontoystävällisesti pyöräillen. Kesäaikaan voit varata pyöräilypaketin reitin hotelleista – valitse yksi neljästä reitistä tai pyöräile koko lenkki!

Lue lisää reiteistä

Maastopyöräily Vaasan seudulla

Vaasassa ja Vaasan seudulla on lukuisia upeita maastopyöräilyalueita, jotka odottavat tutkimista. Koe luonto lähietäisyydeltä ja nauti adrenaliinista, samalla kun poljet haastavassa maastossa. Olit sitten kokenut maastopyöräilijä tai vasta-alkaja, löydät jännittäviä mahdollisuuksia ottaa vastaan luonnon tarjoamat haasteet.

Lisätietoa maastopyöräilystä

Sinua saattaa myös kiinnostaa