Ohita valikko
Takaisin Vaasan kaupunginteatterin etusivulle Takaisin Vaasan kaupunginteatterin etusivulle
Colorado Avenue (2021) | Vaasan kaupunginteatteri

Artikkelin kategoriat: Ajankohtaista Arkisto Colorado Avenue Vaasan kaupunginteatteri

Colorado Avenue vie Pohjanmaalta Amerikkaan – ja takaisin

Julkaistu: 28.10.2021

Päivitetty: 9.11.2021

Vaasan kaupunginteatterissa saa 5. marraskuuta ensi-iltansa Lars Sundin Runeberg-palkittuun romaaniin perustuva musiikkinäytelmä Colorado Avenue.

Vaasan kaupunginteatterin Colorado Avenue on raikas ja leikkisä tulkinta Lars Sundin palkitusta romaanista. Näytelmä kuljettaa yleisön keskelle suuren siirtolaisaallon aikaa, jolloin teollinen vallankumous ja sotien uhka vavisuttivat maailmaa. Hanna syntyy Siklaxin saaristolaiskylään köyhään kalastajaperheeseen ja päättää 18-vuotiaana lähteä Amerikkaan toteuttamaan unelmiaan – äitinsä vastustuksesta huolimatta. Hannan tie johtaa Coloradoon Telluriden kaivoskylään, joka tuo hänen elämäänsä rakkautta ja vaurautta. Hanna palaa vuosien jälkeen poikansa Oton kanssa koti-ikävän saattelemana takaisin kotikyläänsä ja perustaa Amerikassa tienaamillaan dollareilla kyläkaupan. Elämä tarjoaa Hannalle ja Otolle rakkautta, mutta näyttää myös varjopuoliaan.

Colorado Avenue | Vaasan kaupunginteatteri

Lars Sundin Runeberg-palkitun alkuperäisteoksen on dramatisoinut näytelmäksi Erik Norberg. Teoksen on suomentanut ja sovittanut Kurt Nuotio. Vaasan kaupunginteatterin näytelmäversion on dramatisoinut Outi Rossi ja ohjannut Vaasassa ensimmäistä kertaa vieraileva Maiju Sallas. Näytelmän musiikin on säveltänyt Sauli Perälä. Lavastuksen on suunnitellut Annukka Pykäläinen, joka on edellisen kerran vieraillut Vaasan kaupunginteatterissa vuonna 2001 Equus-näytelmän lavastus- ja pukusuunnittelijana. Colorado Avenuen pukusuunnittelu on Paula Variksen ja äänisuunnittelu Niklas Nybomin. Rooleissa nähdään mm. Tiia Ollikainen, Anna Lemmetti-Vieri, Ville Härkönen ja Oiva Nuojua.

Colorado Avenue ensi-illassa Vaasan kaupunginteatterin Romeo-näyttämöllä 5. marraskuuta.

OSTA LIPUT

Colorado Avenue | Vaasan kaupunginteatteri