Ohita valikko

Kaupungin avustukset

Vaasan kaupunki myöntää vuosittain yleisiä avustuksia eri alojen yhdistyksille, yhteisöille, tapahtumien järjestäjille sekä yksityishenkilöille ja taiteilijoille.

Hakuajat vuonna 2024

Tapahtuma-avustushaku järjestetään jatkossa kaksi kertaa vuodessa.

 • hakuaika tapahtumille, jotka järjestetään 1.1.-31.5.2024 on 1.-31.10.2023
 • hakuaika tapahtumille, jotka järjestetään 1.6.-31.12.2024 on 1.-31.3.2024

Kulttuuriavustusten hakuaika vuodelle 2024 on 1.11.2023-30.11.2023.

Muiden avustusten hakuaika alkaa 1.3.2024 ja päättyy 31.3.2024. Avustushakemuksen voi jättää ainoastaan sähköisen järjestelmän kautta ja ilmoitetun hakuajan aikana.

Maaliskuussa haettavissa olevat avustukset ovat: asukasyhdistysten avustukset, hyvinvointijaoston avustukset yhdistyksille, liikuntapalveluiden toiminta-avustukset, tapahtuma-avustukset (1.6.-31.12. järjestettäville tapahtumille), toiminta-avustukset nuorisoyhdistyksille ja Vähänkyrön aluelautakunnan yleisavustukset.

Avustuksen hakeminen

Yhdistykset ja yhdistysten edustajat voivat rekisteröityä sähköiseen avustusjärjestelmään jo ennen hakuaikaa.

Hakemiseen tarvitset:

 • pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen rekisteröitymistä ja kirjautumista varten
 • katso avustuskohtaiset hakuohjeet avustuksen omalta verkkosivulta osion vaasa.fi/avustukset alta

Apua hakemiseen

Opastusta sähköisen avustushakemuksen tekemiseen annetaan Kansalaisinfosta ja Vähänkyrön yhteispalvelupisteestä – myös paikan päällä ja tarvittaessa yhdessä tehden.

 • Vaasan kaupunki myöntää vuosittain avustuksia kaupungin alueella toimiville rekisteröidyille asukasyhdistyksille. Avustusta myönnetään yhdistyksen toiminnan ylläpitoon ja aktivoimiseen.

 • Vaasan kaupunki myöntää esteettömyysavustusta yhdistyksille, yhteisöille ja pienille yrityksille palvelu- ja toimitilojen esteettömyyden ja saavutettavuuden parantamiseksi. Lisäksi avustusta voidaan myöntää taloyhtiöille sellaisen liikkumisesteen poistamiseen, millä tehdään mahdolliseksi liikuntarajoitteisen pääsy asuinrakennukseen, siinä oleviin asuntoihin tai muihin tiloihin.

 • Hissiavustus

  Valtio ja Vaasan kaupunki avustavat jälkiasennushissien rakentamisessa. Jälkiasennushissin rakentamiseen on mahdollisuus saada avustusta yhteensä jopa 55 prosenttia.

 • Myönnämme avustuksia kerran vuodessa yhdistyksille, joiden toiminta tukee ja täydentää kunnan tehtävää hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä.

 • Vaasan kaupunki jakaa vuosittain avustuksia kulttuuritoimintaan. Avustusta voi hakea kohde- tai toiminta-avustuksena (1- ja 3-vuotinen).

 • Avustusta myönnetään ensisijaisesti vaasalaisille hakijoille Vaasan alueella tapahtuvaan toimintaan.

 • Järjestätkö Vaasassa urheilu-, kulttuuri- tai yleisötapahtumaa, joka on yleisölle avoin? Vaasan kaupunki myöntää avustuksia Vaasassa järjestettäviin, ensisijaisesti valtakunnallisien, kansainvälisien tai sellaiseksi pyrkivien tapahtumien järjestäjille.

 • Koulutuslautakunta myöntää vuosittain toiminta-avustusta. Avustamisen tavoitteena on yhdistystoiminnan kautta edistää nuorten sosiaalista vahvistamista, kasvun ja itsenäistymisen tukemista sekä nuorten kasvu- ja elinolojen parantamista.

 • Vähänkyrön aluelautakunta myöntää vuosittain avustuksia Vähänkyrön alueella toimiville työryhmille sekä yhdistyksille. Avustusta myönnetään yhdistyksen toiminnan ylläpitoon ja aktivoimiseen, sekä kohdeavustuksina esim. tapahtumien järjestämiseen.

 • Yksityistie on tie, jonka ylläpidosta vastaavat tietä tarvitsevien kiinteistöjen omistajat. Yksityisistä teistä on säädetty laissa. Vaasan kaupunki myöntää vuosittain kunnossapitoavustuksia järjestäytyneille tiekunnille kuntatekniikan johtajan päätöksen mukaisesti.