Ohita valikko

Avustukset

Kaupungin avustusten hakuaika auki 1.3.–31.3.2021

Vaasan kaupunki myöntää vuosittain yleisiä avustuksia eri alojen yhdistyksille, yhteisöille, tapahtumien järjestäjille sekä yksityishenkilöille ja taiteilijoille.

Avustusten hakuaika alkaa 1.3.2021 ja päättyy 31.3.2021. Avustushakemuksen voi jättää ainoastaan sähköisen järjestelmän kautta ja ilmoitetun hakuajan aikana.

Maaliskuussa haettavissa olevat avustukset ovat: asukasyhdistysten avustukset, eläkeläisyhdistysten avustukset, kulttuuriavustukset, liikuntapalveluiden toiminta-avustukset, tapahtuma-avustukset, toiminta-avustukset nuorisoyhdistyksille, sosiaali- ja terveyslautakunnan yhdistysavustukset ja Vähänkyrön aluelautakunnan yleisavustukset.

Avustuksen hakeminen

Yhdistykset ja yhdistysten edustajat voivat rekisteröityä sähköiseen avustusjärjestelmään jo ennen hakuaikaa.

Hakemiseen tarvitset:

 • pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen rekisteröitymistä ja kirjautumista varten
 • katso avustuskohtaiset hakuohjeet avustuksen omalta verkkosivulta osion vaasa.fi/avustukset alta

Apua hakemiseen

Opastusta sähköisen avustushakemuksen tekemiseen annetaan Kansalaisinfosta ja Vähänkyrön yhteispalvelupisteestä. Näiden palvelupisteiden lisäksi yli 65-vuotiaat vaasalaiset saavat apua hakemuksen tekemiseen Ikäkeskuksen nettipiste Senjorista.

 • Vaasan kaupunki myöntää vuosittain avustuksia kaupungin alueella toimiville rekisteröidyille asukasyhdistyksille. Avustusta myönnetään yhdistyksen toiminnan ylläpitoon ja aktivoimiseen.

 • Vaasan kaupunki myöntää esteettömyysavustusta yhdistyksille, yhteisöille ja pienille yrityksille palvelu- ja toimitilojen esteettömyyden ja saavutettavuuden parantamiseksi. Lisäksi avustusta voidaan myöntää taloyhtiöille sellaisen liikkumisesteen poistamiseen, millä tehdään mahdolliseksi liikuntarajoitteisen pääsy asuinrakennukseen, siinä oleviin asuntoihin tai muihin tiloihin.

 • Valtio ja Vaasan kaupunki avustavat jälkiasennushissien rakentamisessa. Jälkiasennushissin rakentamiseen on mahdollisuus saada avustusta yhteensä jopa 55 prosenttia.

 • Vaasan kaupunki jakaa vuosittain avustuksia kulttuuritoimintaan. Avustusta voi hakea kohde-, kaupunkikulttuuri- tai toiminta-avustuksena.

 • Avustusta myönnetään ensisijaisesti vaasalaisille hakijoille Vaasan alueella tapahtuvaan toimintaan.

 • Viime vuonna saimme kirsikkapuiston − Mikä pieni unelma ympäristössäsi kaipaa toteutusta?
  Vaasan kaupungilla on varattu asukkaiden ideoiden toteutukseen 5000€ osallistuvan budjetoinnin kokeilun kautta. Kokeilun tarkoituksena on osallistaa kaupunkilaisia oman ympäristönsä kehittämiseen, nostaa esiin tapoja mihin julkisia varoja voidaan käyttää.

 • Myönnämme avustuksia kerran vuodessa paikallisille sosiaali- ja terveysalan yhdistyksille sekä eläkeläisyhdistyksille. Avustusten tavoitteena on tukea monipuolisesti esimerkiksi vapaaehtoistoiminnan ylläpitämistä ja kehittämistä.

 • Järjestätkö Vaasassa urheilu-, kulttuuri- tai yleisötapahtumaa, joka on yleisölle avoin? Vaasan kaupunki myöntää avustuksia Vaasassa järjestettäviin, ensisijaisesti valtakunnallisien, kansainvälisien tai sellaiseksi pyrkivien tapahtumien järjestäjille.

 • Koulutuslautakunta myöntää vuosittain toiminta-avustusta. Avustamisen tavoitteena on yhdistystoiminnan kautta edistää nuorten sosiaalista vahvistamista, kasvun ja itsenäistymisen tukemista sekä nuorten kasvu- ja elinolojen parantamista.

 • Vähänkyrön aluelautakunta myöntää vuosittain avustuksia Vähänkyrön alueella toimiville työryhmille sekä yhdistyksille. Avustusta myönnetään yhdistyksen toiminnan ylläpitoon ja aktivoimiseen, sekä kohdeavustuksina esim. tapahtumien järjestämiseen.

 • Yksityistie on tie, jonka ylläpidosta vastaavat tietä tarvitsevien kiinteistöjen omistajat. Yksityisistä teistä on säädetty laissa. Vaasan kaupunki myöntää vuosittain kunnossapitoavustuksia järjestäytyneille tiekunnille kuntatekniikan johtajan päätöksen mukaisesti.