Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Takaisin etusivulle Etusivulle
Vaasan kaupunginteatteri | Sugar - Piukat paikat

Artikkelin kategoriat: Sugar - Piukat paikat

Haastattelussa Emmi Kangas, Oiva Nuojua ja Ville Seivo

Sugar - Piukat paikat -musikaalin päärooleissa nähdään Emmi Kangas (Sugar Kane), Oiva Nuojua (Joe/Josephine) sekä Ville Seivo (Jerry/Daphne). Kolmikko istui alas pohtimaan musikaalin asetelmia ennen harjoitusten alkua.

Emmi Kangas, Oiva Nuojua ja Ville Seivo hehkuvat intoa.

– Jerry on mahtava rooli, odotan innolla, että päästään Oivan kanssa vauhtiin! aloittaa Seivo.

–  Hienointa on, että itse tarina on niin hyvä. Pojat naamioituvat tytöiksi paetessaan gangstereita -asetelma kestää aikaa, eikä ole mielestäni lainkaan menettänyt vetovoimaansa.

– Onhan tämä valtava haaste! Jack Lemmon ja Tony Curtis ovat leffassa huikean hyviä. Toivon, että löydämme jotain siitä hauskuudesta myös tähän meidän esitykseen, Nuojua komppaa.

Kangas astuu hunajaisen Sugar Kanen rooliin palatessaan keväällä perhevapaalta.

– On ihanaa palata takaisin töihin rakkaiden kollegoiden ja uusien tuttavuuksien pariin tekemään yhdistettyä komediaa ja musikaalia. Lempilajiani! Inspiraatiota ei tarvitse muualta hakea, odotan innolla harjoitusten alkua. Naurattaa jo valmiiksi Oivan ja Villen pöljäilyt!

Tunnettu roolihahmo mietityttää. Kolmikko haluaa etsiä rooleihin omaa näkökulmaa.

– Elokuva on klassikko ja Sugarin rooli ikoninen. Olen tehnyt musikaalissa aiemmin kuorotytön paikkaa Turussa kesäteatterissa ja nähnyt teoksesta monia versioita, Kangas kertoo.

– En halua verrata vanhaan enkä yrittää täyttää jonkun muun joskus pitämiä saappaita – tai korkokenkiä! Lähden työstämään roolia puhtaalta pöydältä, omasta itsestäni, yhdessä ohjaajan ja työryhmän kanssa.

Samaa miettii Seivo.

– Aion tehdä roolista oman versioni, en kopioida muita. Haluaisin kehittää naishahmon, joka ei ole pilkallinen ”hauska vitsi”, vaan todellinen feminiininen puoli omasta itsestäni. Pelkästään se, että mies on pukeutunut naiseksi, ei mielestäni ole hauskaa, mutta tilanteet, joihin roolihenkilöt tarinassa ajautuvat, ovat!

Maaliskuussa alkavat musikaalin intensiiviset harjoitusviikot. Musikaalin tyylilaji vaatii paljon: näyttelijöiden saumatonta yhteistyötä, kohtausten osuvaa rytmitystä, napakkaa dialogia ja laulujen ja tanssin tarkkuutta.

Näyttelijä onkin lavalla todellinen monitaituri.

– Tässä saa olla suvereeni koomikko, tanssia ja laulaa kuin musikaalitähti, unohtamatta kuitenkaan tarinan pohjalla olevaa draamaa. Ja kaikki tämä vielä korkkarit jalassa! kiteyttää Nuojua.

Julkaistu: 10.02.2020