Ohita valikko
Takaisin Vaasan kaupunginteatterin etusivulle Takaisin Vaasan kaupunginteatterin etusivulle
Vaasan kaupunginteatteri | Pikku vampyyri

Artikkelin kategoriat: Ajankohtaista Arkisto Pikku vampyyri Vaasan kaupunginteatteri

Hyytävän hauska vampyyriseikkailu

Julkaistu: 5.3.2020

Vaasan kaupunginteatterin kevään lasten- ja nuortennäytelmänä nähdään klassikkokirjoihin perustuva Pikku vampyyri. Vauhdikas tarina tutustuttaa vampyyrien veikeisiin tapoihin ja erilaisen ystävyyden haasteisiin.

Pikku vampyyri pohjautuu saksalaiskirjailija Angela Sommer-Bodenburgin klassikkokirjasarjaan. Näytelmä kertoo tarttuvalla otteella ystävystymisen haasteista sekä mielikuvituksen voimasta.

Anton-poika on hurmioitunut vampyyritarinoista. Antonin vanhemmat toivoisivat, että yksinäinen poika löytäisi mielikuvitustarinoiden sijasta oikean ystävän. Eräänä päivänä Antonin huoneen ikkunalle lennähtää vampyyripoika Rydiger. Rydigerin matkassa Anton tutustuu vampyyrien eriskummallisiin tapoihin ja hullunkuriseen vampyyriperheeseen – kuten verenhimoiseen isoäitiin ja hurmaavaan pikkusiskoon. Uusi ystävyys tuo Antonin elämään hyytävän hauskoja sattumuksia sekä verta tihkuvaa vampyyrihuumoria.

Näytelmän on sovittanut Wolf-Dietrich Sprenger ja suomentanut Leena Viljakainen. Ohjauksesta vastaa Perttu Leinonen, jonka käsissä on syntynyt viime vuosina monia lasten seikkailunäytelmiä ympäri Suomen. Lavastus- ja pukusuunnittelijana toimii Maria Antman. Musiikin säveltäjänä ja musiikkivalmentajana työskentelee Sauli Perälä. Rooleissa nähdään mm. Ville Seivo ja Oliver Kollberg.

Pikku vampyyri hurjistuttaa ensi-illassa 12. maaliskuuta Vaasan kaupunginteatterin Romeo-näyttämöllä.

OSTA LIPUT

Vaasan kaupunginteatteri | Pikku vampyyri