Ohita valikko
Takaisin Vaasan kaupunginteatterin etusivulle Takaisin Vaasan kaupunginteatterin etusivulle

Artikkelin kategoriat: Ajankohtaista Arkisto Katoava maa Vaasan kaupunginteatteri

Katoava maa avaa Vaasan kaupunginteatterin kevätkauden

Julkaistu: 15.2.2022

Päivitetty: 23.6.2022

Vaasan kaupunginteatterin kevätkauden koronasulun jälkeen käynnistää Satu Rasilan näytelmä Katoava maa, joka saa ensi-iltansa 19. helmikuuta Julia-näyttämöllä. Katoava maa kertoo herkän tarinan rakkaudesta, anteeksiannosta ja muistamisesta.

Katoava maa on dramaturgi, näytelmäkirjailija Satu Rasilan kaunis ja koskettava näytelmä pitkästä, elämänmittaisesta avioliitosta. Näytelmä kertoo tarinan Alzheimeriin sairastuneesta Helenasta ja tämän puolisosta Aarnesta, joka hoitaa vaimoaan. Kun Alzheimer tulee heidän elämäänsä, pariskunta alkaa käydä menneisyyttään yhdessä läpi. Katoava maa seuraa Helenan ja Aarnen rakkaustarinaa eri aikatasoilla.

Näytelmä muistuttaa jokaisen ohikiitävän hetken tärkeydestä, herkkyydestä ja merkityksellisyydestä; emme voi valita muistojamme, emmekä sitä, miten jäämme toistemme mieliin.

Katoava maa –näytelmän Vaasan kaupunginteatterille ohjaa Sini Pesonen. Näytelmän skenografiasta vastaa Tinja Salmi. Katoava maa on Vaasan kaupunginteatterissa ensimmäistä kertaa vieraileville Sini Pesoselle ja Tinja Salmelle neljäs yhteinen produktio työparina. Teoksen äänisuunnittelusta ja musiikista vastaa Vaasan kaupunginteatterin äänisuunnittelija Niklas Nybom.

Näyttämöllä Helenan ja Aarnen rooleissa nähdään Kirsi Asikainen ja Jorma Tommila. Nuoren Helenan roolin tulkitsee Emma-Sofia Hautala ja nuorena Aarnena näyttämöllä nähdään Juha Ekola. Senni Perälä ja Iina Laulaja vuorottelevat Helenan ja Aarnen tyttären Annukan roolissa.

Katoava maa ensi-illassa Vaasan kaupunginteatterin Julia-näyttämöllä 19.2.2022 klo 18!

Lue lisää: Katoava maa

Katoava maa seuraa Helenan ja Aarnen rakkaustarinaa eri aikatasoilla. Kuva: Linus Lindholm