Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Takaisin etusivulle Etusivulle
Kuningas kuolee | Vaasan kaupunginteatteri

Artikkelin kategoriat: Ajankohtaista Vaasan kaupunginteatteri

Kuningas kuolee naurattaa ja ravistelee

Kuningas kuolee kertoo kuvitteellisen kuningaskunnan viimeisistä hetkistä. Ville Härkösen esikoisohjaus käsittelee hillittömän hauskalla otteella elämän suuria kysymyksiä.

Romanialais-ranskalaisen Eugene Ionéscon kirjoittama Kuningas kuolee kertoo kuvitteellisesta kuningaskunnasta, joka on romahtamaisillaan. Kuningatar Marie yrittää kyynelsilmin valaa positiivista uskoa kuninkaaseen samalla, kun kuningatar Marguerite käskee jo luovuttamaan. Siivooja yrittää pyyhkiä koko ajan lisääntyviä hämähäkinseittejä, vartija tiedottaa valtakunnalle alati muuttuvista olosuhteista ja lääkäri taas keittelee tarinaan omaa soppaansa. Kunigas itse taistelee viimeiseen asti muutosta vastaan.

Ionescoa pidetään yhtenä absurdin teatterin mestareista. Kuningas kuolee on kirjailijalle tyypillistä satiiria ihmisten välisestä kanssakäymisestä ja modernin yhteiskunnan turhuuksista, ja hänen yli puoli vuosisataa vanha tekstinsä iskee suoraan ajan hermoon. Nasevalla sanailulla höystetty tarina käy läpi elämän suuria kysymyksiä, ja laittaa katsojan samalla miettimään myös maapallomme nykytilaa. Näytelmä käsittelee huumorin keinoin kuoleman tematiikkaa, yhteiskunnan rappeutumista ja ihmisen egoistisuutta.

Kuningas kuolee on Ville Härkösen esikoisohjaus. Lavastuksen ja puvut on suunnitellut Maria Antman. Rooleissa nähdään Jari Hietanen, Kirsi Asikainen, Essi Hurme, Topi Kohonen, Jenny Malmberg ja Nuutti Saari.

Kuningas kuolee saa ensi-iltansa Vaasan kaupunginteatterin Julia-näyttämöllä 9. marraskuuta.

OSTA LIPUT

Kuningas kuolee | Vaasan kaupunginteatteri

Julkaistu: 31.10.2019