Ohita valikko
Takaisin sivulle KultTour - Vaasan kaupunginteatteri ja Wasa Teater Takaisin sivulle KultTour - Vaasan kaupunginteatteri ja Wasa Teater
Tiia Ollikainen | Vaasan kaupunginteatteri

Artikkelin kategoriat: Arkisto Colorado Avenue

Näyttelijä Tiia Ollikainen odottaa innolla syksyn ensi-iltoja: ”Teatteri ei ole mitään ilman yleisöä”

Julkaistu: 10.9.2021

Päivitetty: 14.9.2021

Varkaudesta kotoisin oleva 33-vuotias Tiia Ollikainen on aloittanut syksyllä Vaasan kaupunginteatterin uutena näyttelijänä. Hän astelee ensimmäistä kertaa vaasalaisyleisön eteen syyskuussa, kun odotettu Katri Helena –musikaali saa ensi-iltansa. Marraskuussa Ollikainen hyppää suuriin saappaisiin tulkitsemalla Dollari-Hannan roolin musiikkinäytelmässä Colorado Avenue.

Miltä on tuntunut aloittaa työt Vaasassa?

Tosi kivaa on ollut! Täällä on ihania ihmisiä ympärillä, joten todella helppoa on ollut hypätä tähän joukkoon.

Millainen Katri Helena -musikaali on?

Colorado Avenuen ja Katri Helena –musikaalin tarinoissa on samoja teemoja: päättäväisyys, ihmisen vahva tarina, rohkeus ja päämäärätietoisuus. Katri Helena –musikaali on glitterintäyteinen, musiikkinumeroita täynnä oleva musikaali. Siinä on paljon liikkuvia, isoja elementtejä, jotka tuovat teokseen näyttävyyttä. Sykkeisesti se on todella nopeatempoinen. Katri Helenan ympärillä on myös paljon hahmoja. Vaikka teoksessa on draamaa, niin siinä on myös paljon huumoria.

Entä Colorado Avenue?

Colorado Avenue on hyvin erilainen. Se on sellainen maaginen taikamaailma. Siinä historiallisestikin hypätään niin paljon taaksepäin, että se näkyy jo ihan puvuissa. Lavastus tulee myös olemaan paljon pelkistetympi. Ensemble on vahvassa osassa teoksessa, vaikka siinä kerrotaankin Hannan kasvutarinaa, ja se tuo juuri sitä maagisuutta teokseen.

Millaista on näytellä Dollari-Hannaa?

Hanna on todella mieletön rooli näytellä! Se on monivivahteinen ja siinä ihmisessä on niin monta puolta, että se tuo myös haastetta näyttelijälle: mitä milloinkin näyttää ja mitkä ovat vahvoja, dominantteja puolia Hannassa.

Muistuttaako Hanna sinua jotenkin?

Meillä on Hannan kanssa samoja yhtymäkohtia, kuten päämäärätietoisuus. Kun päättää mennä vaikka paikasta A paikkaan B ja välissä on iso kivi, niin minähän sinne menen, vaikka pitäisi se kivi nostaa. Hanna on myös sellainen, että kun hän päättää jotakin, niin hän menee. Se on todella tunnistettava piirre minussa jo pienestä lähtien.

Mikä Colorado Avenuessa inspiroi sinua eniten?

Minua inspiroi näytelmän tarina, mutta myös se, miten sitä on ajateltu teoksena tuoda näyttämölle. Puhuin aiemmin ensemblen tärkeydestä, niin Colorado Avenue on sellainen yhteinen teos. Kun teokseen astuu, se on kuin juna, joka menee eteenpäin – ja kun se loppuu, niin sittenkin se vielä jatkuu!

Mitä terveisiä haluaisit lähettää teatterikatsojille?

Me tekijöinä kaipaamme yleisöä. Teatteri ei ole mitään ilman yleisöä. Toivon, että ihmiset löytävät tänne Vaasan kaupunginteatteriin, täällä on hieno ohjelmisto niin pienellä kuin isollakin puolella. Tulkaa teatteriin!

 

Katri Helena –musikaali saa ensi-iltansa Vaasan kaupunginteatterin Romeo-näyttämöllä 17.-18.9.2021. Romeo-näyttämön toista syksyn ensi-iltaa, Colorado Avenue –musiikkinäytelmää, juhlitaan 5.11.2021.

 

Teksti ja kuva: Kristiina Vaalasmaa

 

TAKAISIN KULTTOURIN SIVULLE

 

Yhteistyössä:

Wärtsilä