Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Takaisin etusivulle Etusivulle
Mögel - Home | Vaasan kaupunginteatteri

Artikkelin kategoriat: Ajankohtaista Vaasan kaupunginteatteri

Nuorten musiikillinen kannanotto ajankohtaiseen ongelmaan

Julkaistu: 26.2.2020

Päivitetty: 25.2.2020

Mögel-Home on vaasalaisnuorten yhdessä toteuttama kaksikielinen musiikkinäytelmä, joka pureutuu ajankohtaiseen aiheeseen: homekouluun. Noin 200 nuorta esittää tarinaa tunnettujen suomalaisten pop-kappaleiden tahdissa.

Syyslukukauden alkaessa pienen kaupungin oppilaat saavat tiedon, että koulu on täysin homeessa, eikä opetusta voida järjestää. Alkuinnostuksen jälkeen nuorten mieliin alkaa hiipiä tylsyys. Heillä ei ole paikkaa, missä viettää aikaa: ei rutiineja, ei vastuuta. Miten nuoret aikovat ratkaista ongelman? Fiktiivinen mutta nykyaikaan pureutuva musiikkinäytelmä kertoo tarinaa ystävyydestä ja yhteistyön voimasta.

Kaksikielinen musiikkinäytelmä toteutetaan yhteistyössä Vaasan kaupungin taiteen perusopetuksen eli TaiKonin, Kuula-opiston, Rokkikoulun, Onkilahden yhtenäiskoulun ja Vaasan kaupunginteatterin kanssa. Produktiossa on mukana yhteensä noin 200 eri taiteenlajeja harrastavia 12-19-vuotiaita nuoria. Näytelmän esiintyjät ovat taiteen perusopetuksen ja Rokkikoulun oppilaita, ja visuaalisen ilmeen lavastuksineen ovat loihtineet kuva- ja mediataideoppilaat. Musiikkinäytelmän ovat käsikirjoittaneet Anna Moberg, Christa Lundström ja Alma Lüttge.

Mögel-Home -musiikkinäytelmää esitetään Vaasan kaupunginteatterin Romeo-näyttämöllä 26.-28. toukokuuta.

OSTA LIPUT