Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Takaisin etusivulle Etusivulle
Vaasan kaupunginteatteri | Jakob Höglund

Artikkelin kategoriat: Romeo+Julia

Rakkaat jäähyväiset

Romeo ja Julia on Jakob Höglundin kuudes – ja toistaiseksi viimeinen - ohjaustyö Vaasan kaupunginteatteriin. Höglundin aiempiin ohjaustöihin lukeutuvat mm. menestysmusikaalit Billy Elliot ja Myrskyluodon Maija.

Höglund aloitti syksyllä Lilla Teaternin uutena taiteellisena johtajana, ja jättää Romeon ja Julian myötä ainakin väliaikaiset jäähyväiset Vaasan teatterikentälle.

– Ohjaaminen Vaasan kaupunginteatterissa on merkinnyt minulle todella paljon. Palaaminen samaan teatteritaloon kerta toisensa jälkeen on syventänyt suhteitani näyttelijöihin ja henkilökuntaan. Tämä on edesauttanut teatterin resurssien tuntemusta ja mahdollistanut sen, että olemme jokaisella ohjauskerralla ylittäneet itsemme.

Höglund on kiitollinen Vaasan kaupunginteatterissa viettämästään ajasta ja paljastaa ohjaamisen lisäksi kehittyneensä myös toisella osa-alueella.

– Erik Kiviniemi on ollut minulle paras mahdollinen johtaja. Hän on haastanut minua ohjaajana ja saanut minut ylittämään kaikki mahdolliset rajat. Samanaikaisesti olen aina saanut nauttia täydestä luottamuksesta niin Erikin, kuin teatterin henkilökunnankin taholta. Olen erityisen iloinen myös siitä, että kaiken tämän seurauksena olen oppinut puhumaan suomea!

Romeo ja Julia on Höglundin mielestä oiva tapa päättää hieno yhteistyö Vaasan kaupunginteatterin kanssa.

– Romeon ja Julian ohjaaminen tuntuu luonnolliselta ohjausjakson päätökseltä Erikin jäädessä eläkkeelle, mikä tekee tästä kerrasta myös hiukan surullisemman. Tuntuu sopivalta lopettaa kauniiseen näytelmään rakkaudesta, sillä juuri sitä tunnen myös Vaasan kaupunginteatteria kohtaan.

Julkaistu: 11.02.2020